Σύγχρονη Ζωή01 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2019

Τι να απαντήσεις στην ερώτηση που θα κρίνει το αν θα πάρεις την δουλειά

Δεν χρειάζεται να δείχνεις τέλεια κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, αλλά καλά προετοιμασμένη.

Πώς θα μάθεις να ξεγλιστράς απ' τις άβολες ερωτήσεις

Είναι μια από τις συνηθισμένες ερωτήσεις με τις οποίες θα έρθεις αντιμέτωπος όταν περάσεις από συνέντευξη για δουλειά. Εκείνη που μπορεί να αποκαλύψει πολλά για το ποιος είσαι, φέρνοντας στην επιφάνεια τόσο τα θετικά όσο και τα αρνητικά χαρακτηριστικά σου.

«Ποια πιστεύεις ότι είναι τα δυνατά και ποια τα αδύναμα στοιχεία του χαρακτήρα σου;», σε ρωτά ο wanna be προϊστάμενός σου και εσύ τι του απαντάς άραγε; Αυτό που σχεδόν όλοι κάνουν είναι να δίνουν έμφαση σε όλα εκείνα στα οποία είναι καλοί και να περνούν στα ψιλά όσα τα πάνε χαλιά. Σωστή τακτική, αλλά την εφαρμόζουν συνήθως με λάθος τρόπο. Και επειδή θέλουμε να «κερδίζεις» κάθε συνέντευξη για δουλειά, θα σου εξηγήσουμε με δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα, εκείνα του Πέτρου και του Παύλου, το πώς πρέπει να αντιδράσεις στην άνωθεν ερώτηση.

Ας ξεκινήσουμε με τον Πέτρο, ο οποίος απαντά ως εξής: «Το δυνατό μου σημείο είναι ότι έχω μάθει να εργάζομαι σκληρά. Από την άλλη, το αδύναμό μου σημείο είναι ότι αγχώνομαι όταν χάνω κάποιο deadline, επειδή κάποιος άλλος δεν έκανε την δουλειά του σωστά».

Μία απάντηση χωρίς φαντασία, την οποία θα έδινε η πλειοψηφία των υποψηφίων. Άλλωστε, ποιος θα παραδεχόταν ότι δεν είναι εργατικός; Σίγουρα, κανείς. Όλοι εργατικοί είμαστε μέχρι αποδείξεως του εναντίον. Επίσης, η αδυναμία του Πέτρου δεν είναι ουσιαστικά αδυναμία δική του, μιας και ρίχνει το μπαλάκι -το φταίξιμο- σε συνάδελφό του.

Δες τη συνέχεια στο gr.askmen.com

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΖΩΗ

Best of network