Υγεία : Υγεία : Υγεία Ευεξία22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2020

Να πίνουμε ζεστό νερό με λεμόνι το πρωί;

Γιατί; Ποιες ευεργετικές ιδιότητες έχει το λεμόνι και ποιες το νερό; Και σε τι βοηθάει o συνδυασμός τους;

Να πίνουμε ζεστό νερό με λεμόνι το πρωί;

Είναι το «ζεστό νερό με λεμόνι» ευεργετικό το πρωί;

Είναι το μυστικό υγείας και detox πολλών γυναικών και η ειδικός της αντιγήρανσης, βιοπαθολόγος, δρ Μαρία Ψωμά το συστήνει. Να το πιεις; Οι μελέτες δεν έχουν καταλήξει για τα οφέλη του, αλλά γενικά συστήνεται. Αν έχεις κάποιο θέμα με το έντερό σου, ρώτησε πρώτα το γιατρό σου. Πάντως, το ζεστό νερό με λεμόνι το πρωί, θεωρείται ότι είναι καλό:

1. Γιατί ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και κάλιο. Η βιταμίνη C βοηθάει στην καταπολέμηση των κρυολογημάτων, ενώ το κάλιο διεγείρει τον εγκέφαλο και τη λειτουργία των νεύρων βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο τον έλεγχο της αρτηριακής πίεσης. Μεταξύ άλλων, οι αντιβακτηριδιακές ιδιότητες επιβραδύνουν την ανάπτυξη των βακτηρίων στο σώμα μας.

Ποια είναι τα οφέλη των αντιοξειδωτικών και γιατί να τα εντάξουμε στη διατροφή μας;

2. Γιατί εξισορροπεί το ΡH

Τα λεμόνια αποτελούν μια αλκαλική τροφή, γεγονός που δημιουργεί ένα όξινο περιβάλλον, μέσα στο οποίο τα βακτήρια και ιοί δεν μπορούν να ευδοκιμήσουν.

3. Βοηθά στην απώλεια βάρους

Τα λεμόνια είναι πλούσια στην φυτική ίνα, πηκτίνη, η οποία βοηθά στην καταπολέμηση της πείνας. Έχει επίσης αποδειχθεί ότι οι άνθρωποι που διατηρούν μια πιο αλκαλική δίαιτα, χάνουν βάρος γρηγορότερα. Μην ξεχνάς άλλωστε, ότι όταν ξεκινάς τη μέρα σου σωστά, είναι πιο εύκολο να κάνεις τις καλύτερες (και πιο υγιεινές) επιλογές για τον εαυτό σου μέσα στο υπόλοιπο της ημέρας.

Πώς να αδυνατίσω; 6 τρικ για δίαιτα που σίγουρα δεν ήξερες μέχρι τώρα

4. Βοηθάει την πέψη

Το ζεστό νερό χρησιμεύει στην τόνωση της γαστρεντερικής οδού και της αποβολής με θετικές επιπτώσεις στο γαστρεντερικό σωλήνα. Τα λεμόνια έχουν όξινο χαρακτήρα, ο οποίος λειτουργεί ως αρωγός στην καταπολέμηση της δυσπεψίας ενώ η υψηλή περιεκτικότητα σε ανόργανα άλατα και βιταμίνες «αποδυναμώνει» τις τοξίνες στην πεπτική οδό.

5. Λειτουργεί ως ένα απαλό, φυσικό διουρητικό

Ο χυμός του λεμονιού βοηθά στην αποβολή ανεπιθύμητων υλικών, επειδή τα λεμόνια αυξάνουν το ποσοστό της ούρησης. Οι τοξίνες, ως εκ τούτου, αποβάλλονται με ταχύτερο ρυθμό το οποίο βοηθά στη υγιή διατήρηση του ουροποιητικού συστήματος.

6. Γιατί βοηθάει το δέρμα να παραμένει νέο

Η βιταμίνη C ευθύνεται γι’ αυτό, βοηθώντας στην μείωση των ρυτίδων και των κηλίδων.

7. Γιατί λειτουργεί βοηθητικά στο ήπαρ

Το νερό με το λεμόνι τονώνει το ήπαρ, βοηθώντας στον έλεγχο της υπερβολικής ροής της χολής υγροποιώντας την. Παράλληλα, ενισχύει με φυσικό τρόπο τα ηπατικά ένζυμα όταν αυτά αραιώνουν. Ένα ποτήρι ζεστό νερό με λεμόνι μία ώρα πριν από το πρωινό συνιστάται ιδιαίτερα για προβλήματα με το ήπαρ.

Υιοθετώντας αυτή την συνήθεια, πίνοντας ένα φλιτζάνι ζεστό νερό με λεμόνι το πρωί για ένα μήνα, μπορεί να αλλάξεις ριζικά την καθημερινότητά σου.

Η συνταγή είναι πολύ απλή – ένα φλιτζάνι χλιαρό νερό και χυμός από μισό λεμόνι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ