Υγεία23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2020

COVID-19, αλλεργίες και ιώσεις: Ένα εναλλακτικό μέτρο προστασίας

Το ήξερες πως η μύτη είναι η «κερκόπορτα» του οργανισμού και η είσοδος για αλλεργιογόνα, μικρόβια και ιούς; Μάθε εδώ πώς μπορείς να προστατευτείς. 

COVID-19, αλλεργίες και ιώσεις: Ένα εναλλακτικό μέτρο προστασίας

Ένα θετικό που θα μας μείνει ως συνήθεια μετά την πανδημία του κορονοϊού είναι πως θα τηρούμε όλοι περισσότερο τους βασικούς κανόνες υγιεινής: Θα πλένουμε συχνά τα χέρια και δεν θα αγγίζουμε τα μάτια, το στόμα και τη μύτη μας. Δυστυχώς, από την άλλη πλευρά, ακόμη κι αν δεν αγγίζουμε τη μύτη μας, αυτή παραμένει ένα «εκτεθειμένο» σημείο που μας κάνει πιο ευάλωτους σε ιώσεις και αλλεργίες.

Πώς επηρεάζει ο αέρας που αναπνέουμε την υγεία μας

Ο αέρας που αναπνέουμε, εισέρχεται σε όλο μας το σώμα και μπορεί να έχει άμεση επίδραση στην υγεία και το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Η εισπνοή γύρης, σκόνης, ατμοσφαιρικών ρύπων, βακτηρίων και αλλεργιογόνων, ενδέχεται να έχουν ως αποτέλεσμα την εξασθένιση του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Και είναι αυτή η εξασθένιση του ανοσοποιητικού μας η αιτία που συχνά αρρωσταίνουμε, καθώς γινόμαστε ευάλωτοι σε ιούς, βακτήρια και άλλους παθογόνους μικροοργανισμούς της ατμόσφαιρας.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΥΓΕΙΑ

Best of network