Υγεία : Διατροφή14 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2020

3 βασικά συστατικά που δρουν ενάντια στις βλάβες που προκαλεί ο χρόνος

Και σε ποιες τροφές θα τα βρεις.

3 βασικά συστατικά που δρουν ενάντια στις βλάβες που προκαλεί ο χρόνος

Σε νέες έρευνες αποκαλύπτονται τα ισχυρά εκείνα συστατικά που περιέχονται σε συγκεκριμένα τρόφιμα και δουλεύουν νυχθημερόν για να κρατήσουν το σώμα σου και το μυαλό σου ανθεκτικά απέναντι στις βλάβες που προκαλεί το πέρασμα του χρόνου. Ποια είναι αυτά τα συστατικά και σε ποιες τροφές θα τα βρεις;

3 βασικά συστατικά που δρουν ενάντια στις βλάβες που προκαλεί ο χρόνος

Αλλυλοσουλφίδιο

Σύμφωνα με μελέτη σε ποντίκια, η κατανάλωση σκόρδου μπορεί να επηρεάσει τη δράση των βακτηρίων του εντέρου που σχετίζονται με τα προβλήματα μνήμης. Η ευεργετική επίδραση προέρχεται από το αλλυλοσουλφίδιο που περιέχεται στο σκόρδο. «H ποικιλία του μικροβιώματος του εντέρου μειώνεται στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, μια περίοδος της ζωής όπου οι νευροεκφυλιστικές ασθένειες, όπως οι νόσοι Αlzheimer και Parkinson, αναπτύσσονται και οι γνωστικές ικανότητες φθίνουν.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι το αλλυλοσουλφίδιο μπορεί να συμβάλει στην υγεία του εντερικού
μικροβιώματος και να βελτιώσει τη γνωστική λειτουργία κατά τη γήρανση» αναφέρουν οι επικεφαλής της έρευνας, Jyotirmaya Behera και Neetu Tyagi, αμφότεροι διδάκτορες στο Πανεπιστήμιο του Λούισβιλ. Όσο για το πώς θα επωφεληθείς περισσότερο από το σκόρδο, οι έρευνες δείχνουν ότι το ιδανικό είναι να το φας ωμό, π.χ. σε σαλάτες, dip και σάλτσες, όπου θα το προσθέσεις την τελευταία στιγμή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Best of network