Υγεία : Διατροφή22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2019

5 τροφές που θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα όταν έχεις γρίπη

Έχεις γρίπη; Κι όμως δεν αρκεί μόνο το τζίντζερ. Ακόμα και το σκόρδο αλλά και το λάχανο κέιλ θα κάνουν καλό στην ίωσή σου.

5 τροφές που θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα όταν έχεις γρίπη

Με τις ιώσεις να κάνουν πάρτι γύρω μας, ψάχνουμε να βρούμε τι πρέπει να τρώμε προκειμένου να καταπολεμήσουμε τη γρίπη. Ορίστε οι προτάσεις που περνούν το τεστ των ειδικών:

Κέιλ

Θυμάσαι που το κέιλ το 2015 ήταν στο προσκήνιο; Μπορεί να μην έχει πλέον τα φώτα της δημοσιότητας των τροφών πάνω του, αλλά ακόμα είναι εξαιρετικά καλό για την υγεία σου. Τα λαχανικά όπως το κέιλ και το μπρόκολο είναι γεμάτα με βιταμίνες C και Ε.

Προκειμένου να αυξήσεις την απορρόφηση από τον οργανισμό σου, συνδύασέ τα με υγιή λιπαρά, όπως το αβοκάντο ή το ελαιόλαδο. Μαζί με την ώθηση στο ανοσοποιητικό που σου προσφέρει η βιταμίνη C, μία έρευνα στο Πανεπιστήμιο Tufts αποκάλυψε ότι η βιταμίνη Ε συνδέεται τόσο με αυξημένη αντοχή στη γρίπη όσο και με μειωμένο κίνδυνο απόκτησης λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού συστήματος σε ηλικιωμένους ενήλικες.

ΤΕΣΤ υγείας; Έχεις γρίπη ή κρυολόγημα;

Άγριος σολομός

Αυτό το πεντανόστιμο ψάρι αποτελεί μία από τις λίγες πηγές τροφών που είναι φυσικά πλούσια σε βιταμίνη D3. Ο καλύτερος τρόπος να απορροφήσεις τη D3 είναι από τον ήλιο, αλλά κατά τη διάρκεια του χειμώνα δεν είναι πάντα εύκολη η πρόσβαση σε επαρκές ηλιακό φως. Μία έρευνα του Πανεπιστημίου Queen Mary του Λονδίνου αποκάλυψε ότι η βιταμίνη αυτή μπορεί να σε προστατεύσει από αναπνευστικές λοιμώξεις αλλά και τη γρίπη. Γιατί λοιπόν να μην βάλεις στο μενού και τον σολομό που μπορείς να τον βρεις εύκολα και το χειμώνα;

Σκόρδο

Μπορεί να κάνει την αναπνοή σου να μυρίζει για λίγο, αλλά αν σκεφτείς τα οφέλη για την υγεία σου, το αξίζει. Το σκόρδο βοηθά το σώμα να απορροφήσει σίδηρο και ψευδάργυρο, σημαντικά θρεπτικά στοιχεία για να χτίσεις ένα γερό ανοσοποιητικό. Επίσης, μία κλινική δοκιμή στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα, αποκάλυψε ότι το ηλικιωμένο σκόρδο μπορεί να ενισχύσει τη λειτουργία των ανοσοκυττάρων και μπορεί να μειώσει τη σοβαρότητα των κρυολογημάτων και της γρίπης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ