Follow us

Αγελαδινό ή κατσικίσιο γάλα, κεφίρ, χωρίς λακτόζη: Ποιο είναι το καλύτερο;

Δες αναλυτικά τα χαρακτηριστικά τους και διάλεξε το καλύτερο για εσένα.

Αγελαδινό ή κατσικίσιο γάλα, κεφίρ, χωρίς λακτόζη: Ποιο είναι το καλύτερο;
Συνεργάστηκε η Κλειώ Δημητριάδου, κλινικός διαιτολόγος- διατροφολόγος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου, MSc στη Συμβουλευτική Ψυχολογία, Life Coaching Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο (ΚΕΚ) (coachmydiet. wordpress.com).

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία του Euromonitor.com, η αγορά αγελαδινού γάλακτος στην Ελλάδα συνεχίζει να είναι η ισχυρότερη κατηγορία γάλακτος, αλλά φαίνεται να έχει πτωτική τάση, αφού χάνει μερίδιο αγοράς όχι μόνο από τις φυτικές εναλλακτικές ροφημάτων, αλλά και από το κατσικίσιο γάλα.

Το γάλα πάντα θεωρούνταν ολοκληρωμένη τροφή, γιατί περιέχει μια καλή ισορροπία των τριών μακροσυστατικών –λιπαρά, πρωτεΐνη, υδατάνθρακες– συν το αμινοξύ τρυπτοφάνη, που ο εγκέφαλός σου μετατρέπει σε σεροτονίνη (ορμόνη χαράς) και μελατονίνη (ορμόνη του ύπνου). Επίσης, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε μαγνήσιο, βιταμίνη Α και ασβέστιο, αλλά και βιταμίνη D (γάλα με πλήρη λιπαρά). Ποιο ζωικό γάλα όμως να διαλέξεις; Δες παρακάτω αναλυτικά τα χαρακτηριστικά του καθενός και κατέληξε σύμφωνα με τις ανάγκες σου.

Αγελαδινό ή κατσικίσιο γάλα, κεφίρ, χωρίς λακτόζη: Ποιο είναι το καλύτερο;

Γάλα αγελάδας

Θερμίδες: 65 γρ. – Λιπαρά: 3,7 γρ. – Κορεσμένα: 2 γρ. – Υδατάνθρακες: 4,7 γρ. εκ των οποίων σάκχαρα: 4,7 γρ. – Πρωτεΐνες: 3,7 γρ. – Ασβέστιο: 120 mg.

H πιο γνωστή φυσική πηγή ασβεστίου, μαζί με το γιαούρτι και το τυρί. Σε σχέση με τις υπόλοιπες επιλογές σε ροφήματα, έχει και την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ