Υγεία : Διατροφή14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2019

Απώλεια κιλών στην εμμηνόπαυση: Ενεργοποίησε ξανά τον μεταβολισμό σου με αυτή τη δίαιτα

Απώλεια κιλών στην εμμηνόπαυσηΤι διατροφικές συνήθειες να ακολουθήσεις κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης; 

Απώλεια κιλών στην εμμηνόπαυση: Ενεργοποίησε ξανά τον μεταβολισμό σου με αυτή τη δίαιτα

Απώλεια κιλών στην εμμηνόπαυση

Από την Αμαλία Γιωτοπούλου, Κλινική Διαιτολόγο διατροφολόγο, MSc. Κέντρο Μεσογειακής Δίαιτας, Χαλάνδρι (www.meddietcenter.gr). 

Παρ’ όλο που η εμμηνόπαυση φαίνεται ότι αποτελεί μια περίοδο υπερέντασης που μας προκαλεί τόσο συναισθηματικά όσο και σωματικά, είναι στην πραγματικότητα μια φυσιολογική διαδικασία του γυναικείου οργανισμού και έτσι πρέπει να την αντιμετωπίζουμε. Η επιλογή ενός εξειδικευμένου διατροφικού πλάνου και  ενός πιο ενεργού τρόπου ζωής είναι σίγουρα αναγκαίες αλλαγές που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τα ειδικά συμπτώματα και τις αλλαγές στο σώμα μας. Στόχος λοιπόν αυτής της δεκαετίας είναι  να ενεργοποιήσουμε εκ νέου το μεταβολισμό μας και να ενισχύσουμε τον οργανισμό μας σε θρεπτικά συστατικά και γιατί όχι να αλλάξουμε τις κακές διατροφικές συνήθειες που διαιωνίζονται. 

Τι διατροφικές συνήθειες να ακολουθήσεις κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης; 

  1. Οι ενεργειακές ανάγκες μας μειώνονται, έτσι χρειαζόμαστε λιγότερες θερμίδες από τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας.  Είναι σημαντικό λοιπόν να μειώσουμε το φαγητό και μάλιστα από συγκεκριμένες ομάδες τροφίμων, ειδικά των επεξεργασμένων δημητριακών (ψωμί, ρύζι, ζυμαρικά, κλπ) και του προστιθέμενου λίπους.
  2. Προτιμάμε τρόφιμα χαμηλότερων θερμίδων όπως τα λαχανικά, όσπρια, φρούτα που είναι παράλληλα πλούσια και σε φυτοοιστρογόνα, βιταμίνες αλλά και αντιοξειδωτικές βιταμίνες. Αντικατάστησε ένα γεύμα της ημέρας σου με μια φρουτοσαλάτα ή μια σαλάτα με διάφορα λαχανικά, έτσι θα βοηθήσεις το σώμα σου να αποβάλλει τις περιττές θερμίδες και να ενισχυθεί το ανοσοποιητικό σου σύστημα. Τα αποτελέσματα θα είναι σίγουρα εμφανή και από την πρώτη κιόλας εβδομάδα. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Best of network