Υγεία : Διατροφή15 ΜΑΪΟΥ, 2020

Διατροφή για τρέξιμο: Το πλάνο για πρωινό, γεύμα, πριν την άσκηση και μετά

Ακολούθησε το πλάνο διατροφής της expert. Η διατροφή για τρέξιμο που προτείνει: το πρωινό, το γεύμα, το πριν και το μετά. Δες τι να φας και πότε.

Διατροφή για τρέξιμο: Το πλάνο για πρωινό, γεύμα, πριν την άσκηση και μετά

Συνεργάστηκε η Χριστίνα Μαυρίδου, καθηγήτρια φυσικής αγωγής, personal trainer.

Τι να φας για να αυξήσεις την ενέργειά σου πριν ξεκινήσεις το τρέξιμο; Πόση ώρα πριν; Προτίμησε φυσικά σάκχαρα και απόφυγε επεξεργασμένες τροφές. Ο ιδανικός συνδυασμός πρωτεΐνης και υδατανθράκων θα σου δώσει το boost που χρειάζεσαι. Μετά την προπόνηση χρειάζεσαι τροφές που θα βοηθήσουν στην επανόρθωση των μυών και θα αναπληρώσουν το γλυκογόνο.

Διατροφή για τρέξιμο: Δες αυτά που πρέπει να ξέρεις.

Πρωινό

Μπολ βρόμης (3-4 κ.σ. νιφάδες βρόμης). Η βρόμη έχει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, απελευθερώνει δηλαδή ενέργεια αργά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ανάμειξέ τη με άγλυκο γάλα καρύδας, το οποίο περιέχει λιγότερα λιπαρά από το ημιαποβουτυρωμένο.

Πριν από την προπόνηση

Μια χούφτα καρύδια πεκάν και 1 μήλο. Οι ξηροί καρποί περιέχουν το ιδανικό ποσοστό πρωτεΐνης, λιπαρών και φυτικών ινών που σου επιτρέπει να πάρεις την επιπλέον ενέργεια χωρίς να φοβάσαι ότι θα σε παχύνουν. Το μήλο έχει λίγες θερμίδες, αλλά μεγάλη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, που ευνοεί τη μυϊκή ανάπτυξη.

Νερό με λεμόνι και lime

Απόφυγε τα αθλητικά ροφήματα, τα οποία μπορεί να έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη (περίπου 18 γρ. ανά μπουκάλι). Καλύτερα ενυδατώσου με νερό στο οποίο θα έχεις στύψει ένα λεμόνι και ένα lime. Τα φυσικά σάκχαρα δίνουν ενέργεια στους μυς σου αυξάνοντας την αντοχή και τη δύναμή τους κατά τη διάρκεια της προπόνησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Best of network