Υγεία : Διατροφή13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2019

Μήπως τρως πολλές επεξεργασμένες τροφές; Τα 10 σημάδια που δίνουν την απάντηση

Τα σημάδια που υποδεικνύουν ότι ήρθε η ώρα να μειώσεις τις ποσότητές τους από τη διατροφή σου

επεξεργασμένες τροφές

Αν θέλεις να διατηρείσαι σε φόρμα, αλλά και είσαι υγιής, η διατροφή βασισμένη σε φυσικές τροφές, όπως είναι τα φρούτα και λαχανικά, είναι το κλειδί της επιτυχίας. Στον αντίποδα, μια διατροφή που περιέχει πολλές επεξεργασμένες τροφές, μπορεί να σε οδηγήσει στο αντίθετο αποτέλεσμα και να προκαλέσει διάφορα προβλήματα.

Δες επίσης: Λίπος στην κοιλιά: 8 συνήθειες που θα σε βοηθήσουν να το καταπολεμήσεις

Επειδή, ωστόσο, είναι μια πολύ δύσκολη υπόθεση να αποκλείσεις εντελώς όλες τις επεξεργασμένες τροφές από την καθημερινότητά σου, θα πρέπει να φροντίσεις να διατηρείς ένα μέτρο στην κατανάλωσή τους. Πότε το ξεπερνάς , όμως; Πώς θα καταλάβεις ότι έχεις υπερκαταναλώσει επεξεργασμένα τρόφιμα; Τα 10 παρακάτω σημάδια θα σου δώσουν την απάντηση.

Επεξεργασμένες τροφές: 10 σημάδια που δείχνουν πως καταναλώνεις περισσότερες από όσες πρέπει:

1.Νιώθεις συχνά έντονη δίψα 

Ένα από τα κλασικότερα σημάδια ότι υπερκαταναλώνεις επεξεργασμένες τροφές (που περιέχουν μεγάλες ποσότητες νατρίου) είναι το συχνό αίσθημα δίψας.

2.Νιώθεις πρησμένη 

Μια ακόμα συνέπεια της υπερβολικής πρόσληψης νατρίου είναι η κατακράτηση υγρών και το αίσθημα φουσκώματος, στην κοιλιά αλλά και άκρα.

3.Έχεις συχνούς πονοκεφάλους 

Τα τρόφιμα με πολύ αλάτι απομακρύνουν το νερό από τα κύτταρά σου. Όσο πιο αφυδατωμένο είναι το σώμα σου, ωστόσο, τόσο πιο πιθανό είναι να αντιμετωπίζεις συχνούς πονοκεφάλους.

4.Νιώθεις κουρασμένη

Τα σάκχαρα στα επεξεργασμένα τρόφιμα προκαλούν απότομη μείωση των επιπέδων του σακχάρου στο αίμα σου με αποτέλεσμα να νιώθεις το αίσθημα κόπωσης.

5.Είσαι κακοδιάθετη 

Οι ασταθείς μεταβολές στα επίπεδα σακχάρου που δημιουργούν τα επεξεργασμένα τρόφιμα μπορούν να προκαλέσουν μεταβολές της διάθεσης σε βάθος χρόνου. Ένας από τους λόγους που ίσως νιώθεις κακόκεφη συχνά, λοιπόν, ίσως είναι και η διατροφή σου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Best of network