Follow us

Φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα; Ποια είναι πιο θρεπτικά;

Κάνουμε ένα crash test ανάμεσα στα δύο είδη και στα θρεπτικά συστατικά τους.

Φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα; Ποια είναι πιο θρεπτικά;

Από τη Δήμητρα Γλυνού, κλινικό διαιτολόγο – διατροφολόγο (@glinoudimitra)

Τα αποξηραμένα φρούτα είναι αρκετά διαδεδομένα τελευταία και κάποια μάλιστα έχουν και τη φήμη των superfood. Χρησιμοποιούνται συχνά σαν υποκατάστατα των φρέσκων φρούτων στην καθημερινή διατροφή, γιατί κυρίως συντηρούνται μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα, είναι πιο οικονομικά σε σύγκριση με τις αυξημένες τιμές των φρέσκων φρούτων, αλλά και πιο γλυκιά γεύση από αυτά. Τα αποξηραμένα φρούτα είναι ένα εύκολο και γρήγορο σνακ που μπορείς να πάρεις παντού μαζί σου ή να τα φυλάς σε ένα συρτάρι του γραφείου για ώρα ανάγκης. Το ερώτημα που προκύπτει, λοιπόν, είναι κατά πόσο τα αποξηραμένα φρούτα μπορούν από να αντικαταστήσουν επάξια τα φρέσκα φρούτα στη διατροφή μας και αν έχει θρεπτικά οφέλη η συχνή κατανάλωσή τους.

Μερικά πλεονεκτήματα των αποξηραμένων φρούτων:

Φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά

Βασικό πλεονέκτημα των αποξηραμένων φρούτων είναι η υψηλή τους συγκέντρωση σε φυτικές ίνες, απαραίτητες για την καλύτερη λειτουργία του γαστρεντερικού συστήματος, γιατί κατά τη διαδικασία της ξήρανσης αφαιρείται το νερό που εμπεριέχεται στο φρούτο. Παράλληλα, αποτελούν καλή πηγή αντιοξειδωτικών. Αποξηραμένα φρούτα, όπως βερίκοκα, δαμάσκηνα, σύκα, κράνμπερι και σταφίδες, παρά το μικρό τους μέγεθος, έχουν μεγάλη διατροφική αξία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ