Υγεία : Διατροφή14 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2020

Κεφάλαιο αποτοξίνωση: 10 διαιτολόγοι προτείνουν συνταγές για ροφήματα και detox tips

Πώς θα κάνεις σωστή αποτοξίνωση; Ρωτήσαμε 10 διαιτολόγους και ιδού τι μάθαμε.

Κεφάλαιο αποτοξίνωση: 10 διαιτολόγοι προτείνουν συνταγές για ροφήματα και detox tips

Με κοινό παρανομαστή το να αφουγκράζεσαι το σώμα σου και τις ανάγκες του, 10 διατροφολόγοι δίνουν το δικό τους tip για διατροφική αποτοξίνωση. Παρακάτω θα ανακαλύψεις τις συμβουλές τους, αλλά και τα αγαπημένα τους ροφήματα που βοηθούν στην αποτοξίνωση του σώματος.

Για γρήγορο detox προτείνω… (ένα tip/ένα ρόφημα/μια εύκολη συνταγή κ.λπ.)

Ιωάννα Μανδηλάρη @threpsisnutrition

«Το πρώτο βήμα είναι να αποβάλλουμε τις αρνητικές σκέψεις και συναισθήματα, καθώς έχουν τοξικό αποτέλεσμα στον οργανισμό μας. Μια διατροφή με έμφαση στα ωμά φρούτα και λαχανικά, τις ρίζες και το νερό, σε συνδυασμό με περιορισμό ζωικών προϊόντων, υδρογονωμένων λιπαρών -όπως οι μαργαρίνες- επεξεργασμένων υδατανθράκων και χημικών ουσιών, είναι ιδανική για την αποβολή τοξινών.

Συνταγή για ρόφημα αποτοξίνωσης:

  • 2 κ.σ. φρεσκοστυμένο χυμό λεμονιού/lime
  • 1 κ.σ. μέλι
  • 1/10 κ.γ. πιπέρι cayenne
  • 250 ml μεταλλικό νερο

Παρά τα ευεργετικά οφέλη της αποτοξίνωσης, μια αυστηρά περιοριστική διατροφή είναι καλό να γίνεται για περιορισμένο χρονικό διάστημα, μόνο σε υγιή πληθυσμό και ποτέ κατά τη διάρκεια της κύηση».

Έφη Κολοβέρου @efi_koloverou_dietitian

«Πολύ, πολύ, πολύ νερό, φρούτα και λαχανικά πλούσια σε κάλιο π.χ. πορτοκάλι, μπανάνα, ντομάτα για ενίσχυση νεφρικής και εντερικής αποτοξίνωσης (2 καίριων οργάνων στη διαδικασία φυσικής αποτοξίνωσης)».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ