Follow us

Μαύρο σκόρδο δοκίμασες; Αυτή είναι η απόλυτη σύγχρονη υπερτροφή!

Μαύρο σκόρδο δοκίμασες; Αυτή είναι η απόλυτη σύγχρονη υπερτροφή!

Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο υβριδικό προϊόν αλλά για παράγωγο του κοινού λευκού σκόρδου, που εμφανίστηκε στην Ιαπωνία, την Κορέα και την Ταϋλάνδη ενώ τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ανάρπαστο στη δύση και ιδιαίτερα στις ΗΠΑ.

Το μαύρο σκόρδο “μαυρίζει” μέσω μιας πολύμηνης διαδικασίας ωριμάνσεως κάτω από ειδικές θερμοκρασίες και περιβάλλεται από τα χαρακτηριστικά λευκά φύλλα του γνωστού σκόρδου. Όταν το ξεφλουδίσει κανείς φαίνεται χαλασμένο και σαπισμένο. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για ένα φυσικό προϊόν, χωρίς προσθήκη χημικών ή συντηρητικών ουσιών που προκύπτει απΗό τη διαδικασία της ζύμωσης του κλασικού σκόρδου σε υψηλές θερμοκρασίες. Μάλιστα χάρη στη ζύμωση στην οποία υπόκειται, χάνει τη “βαριά” μυρωδιά του και τη δυνατή του γεύση και γίνεται περισσότερο εύγεστο και γλυκό. Ένα ακόμη δυνατό σημείο του είναι το ότι δεν μυρίζει όταν το καταναλώνεις όπως το λευκό σκόρδο.

Συμβάλει κατά του καρκίνου

Η S-Αllylcysteine, είναι συστατικό του φρέσκου σκόρδου και παράγωγο του αμινοξέος της κυστεΐνης, το οποίο βρίσκεται σε πολύ μεγαλύτερες συγκεντρώσεις στο μαύρο σκόρδο. Πληθώρα ερευνών επιβεβαιώνει την ισχυρή αντιοξειδωτική ιδιότητα και προστατευτική της δράσης κατά του καρκίνου και εναντίον πολλών άλλων ασθενειών. Επιπλέον η S-allylcysteine βοηθά στην καλύτερη απορρόφηση της αλισίνης του σκόρδου από τον οργανισμό. Η αλισίνη αποτελεί τη βασικότερη θειούχα ένωση του σκόρδου η οποία έχει ισχυρή αντιμικροβιακή και αντιοξειδωτική δράση. Επίσης είναι γνωστή για την προληπτική της δράση έναντι του κοινού κρυολογήματος.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ