Υγεία : Διατροφή13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2019

Μια και μόνο αλλαγή είναι αρκετή για να καις περισσότερο λίπος καθημερινά!

Γιατί το σωστό timing παίζει ρόλο ΚΑΙ στη διατροφή

Μια και μόνο αλλαγή είναι αρκετή για να καις περισσότερο λίπος καθημερινά!

Το επιπλέον λίπος στο σώμα και η απώλειά του είναι ένα από διατροφικά θέματα που απασχολεί πολλές από εμάς. Και όσο το καλοκαίρι πλησιάζει, η ανάγκη για απόκτηση των ιδανικών αναλογιών γίνεται ακόμα πιο έντονη.

Πώς μπορείς να τα καταφέρεις ακόμα πιο εύκολα και άμεσα; Αν ήδη έχεις κάνει τα απαραίτητα, δηλαδή να ακολουθείς ένα υγιεινό διατροφικό πρόγραμμα και να γυμνάζεσαι – έστω και λίγες φορές μέσα στην εβδομάδα, τότε μπορείς να ακολουθήσεις ένα extra tip, που σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, θα σε βοηθήσει να φτάσεις τον στόχο σου ακόμα πιο σύντομα.

Ποιο είναι αυτό; 

Μια και μόνο αλλαγή είναι αρκετή για να καις περισσότερο λίπος καθημερινά!

Το να τρως το τελευταίο γεύμα της ημέρας σου νωρίς το απόγευμα και ΟΧΙ το βράδυ.

Σύμφωνα με έρευνα του Pennington Biomedical Research Centre, το trick αυτό αποτελεί και τον καλύτερο τρόπο για να ξεφορτωθείς το λίπος. 

Στην έρευνα συμμετείχαν 11 υπέρβαροι άντρες και γυναίκες που έτρωγαν όλα τα γεύματά τους μεταξύ 8 και 2 το μεσημέρι για τέσσερις ημέρες, και, σε δεύτερη φάση, ακολουθούσαν κανονικό πρόγραμμα 8 το πρωί με 8 το βράδυ για ακόμα 4 μέρες. Και στις δύο περιπτώσεις κατανάλωναν τις ίδιες θερμίδες.  Τα αποτελέσματα έδειξαν πως το πρώτο τετραήμερο, οι συμμετέχοντες έκαψαν περισσότερο λίπος. 

Τα αποτελέσματα είχαν εξαιρετικό επιστημονικό ενδιαφέρον, ωστόσο, χρειάζονται ακόμα περισσότερες μελέτες για να αναδειχθεί η άποψη αυτή και ως βασικός κανόνας.

Παρόλα αυτά, μήπως να κάνεις και εσύ τη δική σου «έρευνα» και να  δοκιμάσεις να τρως το βραδινό σου στις… 2 το μεσημέρι;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗ