Υγεία : Διατροφή11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2020

Πώς φεύγει η καούρα; Οι τροφές που πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου

Η διατροφολόγος Δήμητρα Γλυνού σού δίνει την απάντηση

Πώς φεύγει η καούρα; Οι τροφές που πρέπει να βάλεις στη διατροφή σου

Ευχαριστούμε πολύ την Κλινική Διαιτολόγο- Διατροφολόγο, Δήμητρα Γλυνού, www.facebook.com/dimglynutritionist

Εάν υποφέρεις από συμπτώματα καούρας σίγουρα θα έχεις ακούσει για πολλά τρόφιμα που την επιβαρύνουν, όπως ο καφές ή η σοκολάτα.

Τι γίνεται όμως με τα τρόφιμα που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την αίσθηση καύσου;

Πώς φεύγει η καούρα; Έλεγξε μερικά βασικά τρόφιμα που πρέπει να αποφύγεις ή να προσθέσεις στη διατροφή σου:

Απόφυγε τις όξινες τροφές

Όταν το γαστρικό οξύ και τα υπόλοιπα υγρά επιστρέφουν από το στομάχι στον οισοφάγο τότε νιώθεις συμπτώματα καούρας. Όμως δεν είναι μόνο τα οξέα του στομάχου το μόνο πρόβλημα!

Τα φυσικά οξέα στα τρόφιμα που καταναλώνεις, που βρίσκονται σε πολλά φρούτα, λαχανικά και ποτά διαδραματίζουν επίσης σημαντικό ρόλο!

Τροφές για καούρα: Για να περιορίσεις την καούρα είναι σημαντικό να χτίσεις τα γεύματα σου γύρω από χαμηλής οξύτητας τρόφιμα.

Πεπόνια , καρπούζι και μπανάνες. Ενώ τα περισσότερα φρούτα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε οξύ, στα συγκεκριμένα φρούτα αυτό δεν ισχύει. Οι μπανάνες είναι πάντοτε εύχρηστες ως σνακ. Το καρπούζι και το πεπόνι επίσης είναι φρούτα χαμηλής περιεκτικότητα σε οξέα και υψηλής περιεκτικότητας σε νερό, που σίγουρα μπορείς να τα καταναλώνεις άφοβα.

Βρώμη. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ξεκινήσεις την ημέρα σας. Η βρώμη δεν προκαλεί παλινδρόμηση, δημιουργεί αίσθημα πληρότητας και έχει πολλές φυτικές ίνες.

Ψωμί. Επιλέξτε ολόκληρο σιτάρι, το οποίο παρασκευάζεται με ακατέργαστους κόκκους. Άλλα αρτοσκευάσματα, όπως το λευκό ψωμί δημιουργούνται από με επεξεργασμένους κόκκους, οι οποίοι υστερούν σε από φυτικές ίνες, βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά. Επίσης η διάσπαση τους στο γαστρεντερικό είναι πιο αργή, γεγονός που θα βοηθήσει στην μείωση της καούρας

Πράσινα λαχανικά. Τα μπρόκολα, τα σπαράγγια, τα πράσινα φασόλια, το σέλινο και το κουνουπίδι είναι χαμηλά σε οξύ.

Άπαχα πουλερικά και κρέατα. Ετοίμασε το κοτόπουλο ή τη γαλοπούλα στη σχάρα, στο φούρνο ή στον ατμό. Απλά αφαίρεσε το δέρμα και μην το τηγανίσεις! Ακόμη και το μοσχάρι είτε το άπαχο χοιρινό μπορεί να είναι μια καλή επιλογή αρκεί να είναι άπαχα.

Ψάρι. Τα ψάρια είναι πηγή καλών λιπαρών οξέων και θεωρείται ένα από τα πιο ελαφριά γεύματα. Συνδύασέ τα με βραστά λαχανικά όπως κολοκύθι και καρότο και απόλαυσε το γεύμα σου χωρίς φόβο.

Ασπράδια. Είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε οξύ. Απλά παρέλειψε τον κρόκο, ο οποίος είναι πιο πιθανό να προκαλέσει συμπτώματα.

Μάραθος. Αυτό το τραγανό λαχανικό με γεύση γλυκόριζας κάνει μια μεγάλη προσθήκη στις σαλάτες. Υπάρχουν κάποια στοιχεία ότι το μάραθο μπορεί να βελτιώσει την πέψη σου.Έχει pH 6,9, οπότε έχει και χαμηλή περιεκτικότητα σε οξύ.

Τζίντζερ. Μία μακρόχρονη φυσική θεραπεία για το στομάχι,το τζίντζερ φαίνεται να έχει οφέλη για την παλινδρόμηση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗ