Υγεία : Διατροφή22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2017

Πώς θα καταλάβεις αν είναι φρέσκα τα θαλασσινά (καλαμαράκια, μύδια, στρείδια)

Με ανακοίνωσή της η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας δίνει χρήσιμες συμβουλές για τα σαρακοστιανά προϊόντα. Μάθε όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις και κυρίως τι να αποφεύγεις

φρέσκα θαλασσινά

Σύμφωνα με την ανακοίνωση λοιπόν, οι καταναλωτές πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στις πινακίδες των αλιευμάτων γιατί υποχρεωτικά πρέπει να αναγράφονται με ευδιάκριτα γράμματα το είδος, η τιμή και οι συνθήκες διάθεσης των θαλασσινών προϊόντων!

Τα χαρακτηριστικά φρεσκότητας των κεφαλόποδων (χταπόδια, καλαμαράκια, σουπιές, θράψαλα)

Επιφάνεια σώματος υγρή, γυαλιστερή
Μάτια γυαλιστερά, ζωηρά
Πλοκάμια – βεντούζες, ανθεκτικά στο τράβηγμα
Σάρκα συμπαγής γυαλιστερή
Συχνό γνώρισμα αλλοίωσης στα κεφαλόποδα, είναι το ρόζ χρώμα που παίρνει η επιφάνεια της σάρκας τους.
Προσοχή ! Υπάρχει χαρακτηριστική διαφορά στα μικρά χταπόδια και στους μοσχιούς, στα πρώτα υπάρχουν δύο σειρές βεντούζες και στα δεύτερα μόνο μία σειρά βεντούζες…

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ