Υγεία : Διατροφή19 ΜΑΪΟΥ, 2020

Πρωτεΐνη αρακά: Το νέο superfood που δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή σου

Είναι μία από τις βασικές φυτικές πηγές πρωτεΐνης και φυτικών ινών, γι’ αυτό και ο ταπεινός αρακάς είναι το μεγάλο trend στην αθλητική διατροφή.

Πρωτεΐνη αρακά: Το νέο superfood που δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή σου

Συνεργάστηκε η Ελένη Ηλιάκη, διατροφολόγος.

Ο αρακάς είναι μια τροφή με πολλά οφέλη για την υγεία όλων μας. Για τους ανθρώπους όμως που είναι πιο δραστήριοι είναι αυτό που συνηθίσαμε να αποκαλούμε superfood. Κι αυτό δεν το λέμε εμείς, το λένε οι επιστήμονες.

Σύμφωνα με νέα γαλλική μελέτη, οι άνθρωποι που κατανάλωναν πρωτεΐνη αρακά μετά από προπόνηση με αντιστάσεις είδαν την ίδια αύξηση της δύναμής τους μ’ εκείνους που έπιναν πρωτεϊνούχο ρόφημα μετά την προπόνηση.

«Η πρωτεΐνη του αρακά, όπως και η πρωτεΐνη του ορού γάλακτος, είναι εξαιρετική πηγή αμινοξέων διακλαδισμένης αλύσου (BCAA), η οποία συμβάλλει σημαντικά στη μυϊκή ανάπτυξη» σχολιάζει ο συγγραφέας της μελέτης, Nicolas Babault, PhD, καθηγητής Επιστήμης της Άσκησης στο Πανεπιστήμιο Burgundy-Franche-Comté. «Και καθώς μερικοί άνθρωποι έχουν δυσκολία στην πέψη της πρωτεΐνης του ορού γάλακτος, η πρωτεΐνη από τον αρακά είναι μια εξαιρετική εναλλακτική» προσθέτει η διατροφολόγος Ελένη Ηλιάκη.

Ο αρακάς είναι επίσης μία από τις τροφές που σε κρατούν χορτάτη. Σε μελέτη διαπιστώθηκε ότι ένα γεύμα με αρακά και φάβα είχε σε συμμετέχοντες τον ίδιο βαθμό κορεσμού όσο ένα πιάτο με κρέας και αβγά, με την ίδια ποσότητα πρωτεΐνης και φυτικών ινών, διαβάζουμε στην επιθεώρηση Nutrients.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Best of network