Υγεία : Διατροφή13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2020

Αισθάνεσαι ατονία; Αυτό είναι το Νο1 σνακ για ενέργεια

Αυτή η τροφή θα ανεβάσει τη διάθεση σου στα ύψη. Αλλά ποια είναι;

σνακ για ενέργεια

Σε όλες μας συμβαίνει, κάποια στιγμή το απόγευμα, να αισθανόμαστε ατονία και μια (κάποια) λιγούρα. Αυτά είναι σημάδια πως χρειάζεσαι κάτι που θα σε «ανεβάσει». Όχι δε μιλάμε για κάτι περίπλοκο, αλλά για το σωστό σνακ για ενέργεια που θα σου χαρίσει ζωντάνια.

Πολλοί διατροφολόγοι συμφωνούν πως το καλύτερο σνακ για ενέργεια που θα πρέπει να τρως, όταν αισθάνεσαι ατονία, είναι οι ξηροί καρποί! Όλοι οι ξηροί καρποί περιέχουν μια ευρεία γκάμα θρεπτικών συστατικών που τους κάνουν κορυφαία επιλογή για ένα γρήγορο, on-the-go σνακ για ενέργεια.

Διάβασε επίσης: Τροφές για ενέργεια; Τα συστατικά που πρέπει να έχει το smoothie σου

Φυσικά, κάποιοι ξηροί καρποί είναι καλύτεροι από άλλους. Εμείς ξεχωρίζουμε τα βραζιλιάνικα καρύδια, την πιο πλούσια διατροφική πηγή σεληνίου. Μόνο ένα brazilian nut περιέχει πάνω από το 100% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σεληνίου για την καλή λειτουργία του θυρεοειδούς σου.

Τα βραζιλιάνικα καρύδια θεωρούνται, επίσης, αντιφλεγμονώδη και έχει αποδειχτεί πως μειώνουν την «κακή» χοληστερίνη, ενώ αυξάνουν την «καλή».

Tip: Προτίμησε μια μερίδα (6-8 καρπούς) την εβδομάδα για να αποφύγεις την υπερβολική δόση σεληνίου. Μπορείς να τρως ένα βραζιλιάνικο καρύδι τη μέρα, σαν συμπλήρωμα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ