Υγεία : Διατροφή18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2017

Τι πρέπει να τρώω πριν την άσκηση; (και τι να πίνω)

Μένεις νηστική; Ξέχασέ το!

τι πρέπει να τρώω πριν την άσκηση

Υπάρχει debate για το αν πρέπει να τρως ή να πίνεις πριν την άσκηση, αλλά πρόσφατες μελέτες βρήκαν πως αν επιλέγεις έξυπνα τα γεύματα σου, τελικά, μπορείς να ωφεληθείς με ακόμα μεγαλύτερες επιδόσεις.

Τι να πίνω πριν την άσκηση;

Στο όνομα της ενυδάτωσης, το American College of Sports Medicine συστήνει να πίνεις 2-3 φλιτζάνια νερό, λίγες ώρες πριν την προπόνηση σου, ώστε να αυξήσεις τα επίπεδα ενυδάτωσης κατά τη διάρκεια της άσκησης. Η Katie Mack, personal trainer στο Peak Performance της Nέας Υόρκης, λέει πως μπορείς να επιλέξεις εναλλακτικά και ένα φλιτζάνι καφέ. «Η καφεΐνη θα σε βοηθήσει να ωθήσεις το νευρικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του θα ενισχύσει την απόδοση σου» εξηγεί.

Tι πρέπει να τρώω πριν την άσκηση;

Οι υδατάνθρακες και η άπαχη πρωτεΐνη είναι οι καλύτερες επιλογές όταν μιλάμε για το «τι πρέπει να τρώω πριν την άσκηση». Η Mack προτείνει να τρως ένα γεύμα με χαμηλά λιπαρά, 1 ώρα πριν την άσκηση σου. Μερικές από τις αγαπημένες της προτάσεις είναι το κοτόπουλο, το ψάρι ή το στραγγιστό γιαούρτι σε συνδυασμό με υδατάνθρακα, όπως η γλυκοπατάτα, το ρύζι ή τα φασόλια. Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη, αυτοί οι υδατάνθρακες πριν την άσκηση, παίζουν σπουδαίο ρόλο για την αντοχή σου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ