Υγεία : Διατροφή05 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2019

Τροφές χωρίς υδατάνθρακες: Οι 10 καλύτερες που δεν έχουν καθόλου (κι όμως!)

Αν θέλεις να κάνεις δίαιτα χωρίς υδατάνθρακες και να τους περιορίσεις στο ελάχιστο, οι τροφές αυτές θα πρέπει να είναι πρωταγωνίστριες στη διατροφή σου.

Τροφές χωρίς υδατάνθρακες: Οι 10 καλύτερες που δεν έχουν καθόλου (κι όμως!)

Θέλεις να ακολουθήσεις μια δίαιτα λίγων ημερών χωρίς υδατάνθρακες για απώλεια βάρους και μίνι αποτοξίνωση; Τότε παρακάτω θα βρεις τη λίστα με τις τροφές που δεν περιέχουν καθόλου (ναι, έχουν ποσοστό μηδέν!).

Χρειάζεσαι τους υδατάνθρακες στη διατροφή σου; 

Οι υδατάνθρακες είναι φτιαγμένοι από γλυκόζη, τη βασική πηγή καυσίμου του σώματος. Χωρίς αυτούς, αισθάνεσαι υποτονική.  Διάφορες έρευνες έχουν δείξει πως οι δίαιτες χαμηλές σε υδατάνθρακες αυξάνουν τον κίνδυνο για προβλήματα υγείας. Άρα θα πρέπει να υπάρχουν στη διατροφή σου σε γενικές γραμμές.

Πόσους υδατάνθρακες χρειάζεσαι ημερησίως όμως; 

Οι υδατάνθρακες θα πρέπει να αποτελούν το 45 με 55 τοις εκατό της ημερήσιας τροφής σου, ειδικά αν αθλείσαι ή κινείσαι. Ο αποκλεισμός τους από τη διατροφή σου, για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να δημιουργήσει διάφορα προβλήματα στον οργανισμό σου.

Όλα τα φρούτα, τα λαχανικά, οι ξηροί καρποί και οι σπόροι (δηλαδή οι πιο θρεπτικές τροφές της διατροφής μας) περιέχουν υδατάνθρακες. Όλες αυτές οι τροφές έχουν συνδεθεί με χαμηλότερα επίπεδα χρόνιων νόσων και μακροζωία. Αντίθετα, οι χαμηλές σε υδατάνθρακες διατροφές έχουν συνδεθεί με χρόνιες παθήσεις, όπως καρκίνος του εντέρου, καρδιαγγειακές νόσους, διαβήτη και άλλες.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Best of network