Υγεία26 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2019

Έχεις hangover; Αυτοί οι 5 τρόποι θα σε «σώσουν»

Πως θα καταπολεμήσεις το hangover των γιορτών;

Έχεις hangover; Αυτοί οι 5 τρόποι θα σε «σώσουν»

Τα Χριστούγεννα είναι μόλις λίγες μακριά και εσύ ήδη σκέφτεσαι τα πάρτι που θα πας και το αλκοόλ που θα καταναλώσεις – πάντα με προσοχή ε!-.

Όμως η επόμενη μέρα από τα πάρτι συνήθως δεν είναι ευχάριστη, καθώς ο πονοκέφαλος κάνει την εμφάνιση του και εσύ ψάχνεις πως θα τον καταπολεμήσεις. Πριν όμως σκεφτείς να καταφύγεις σε κάποιο χάπι, δοκίμασε έναν από τους παρακάτω τρόπους και σίγουρα θα νιώσεις αρκετά καλύτερα.

1. Φρουκτόζη
Η φρουκτόζη αποτελεί το δεύτερο πιο σημαντικό σάκχαρο μετά την γλυκόζη και βρίσκεται σε όλα σχεδόν τα ώριμα φρούτα και στο μέλι. Θα σε βοηθήσει να επιταχύνεις τον μεταβολισμό του αλκοόλ και έτσι θα επανέλθεις ταχύτερα.

2.Λιπαρά φαγητά
Πριν πιεις ποτό δοκίμασε να φας μια πίτσα ή τηγανιτές πατάτες, καθώς η λιπαρότητα που έχουν αυτά τα δύο φαγητά θα διευκολύνει την απορρόφηση του αλκοόλ από τον οργανισμό σου.

3. Τζίντζερ
Το τζίντζερ βοηθάει αρκετά στο στομάχι και ειδικά όταν νιώθετε ναυτία. Δοκίμασε να φτιάξεις ένα τσάι με τζίντζερ ή μάσησε μερικά γλυκά που περιέχουν τζίντζερ.

4. Διώξε τις τοξίνες
Δοκίμασε να κάνεις είτε ένα ζεστό μπάνιο, είτε να κάνεις το αγαπημένο σου άθλημα και να ιδρώσεις. Έτσι ο οργανισμός σου θα απαλλαγεί από τις τοξίνες που υπάρχουν στο σώμα σου.

5. Ύπνος
Κοιμήσου! Τι καλύτερο από ένα βράδυ που ξενύχτησες; Την ώρα που εσύ ξεκουράζεσαι, έχουν την ευκαιρία τα όργανα σου να ανακτήσουν τις δυνάμεις τους και να επεξεργαστούν καλύτερα το αλκοόλ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΥΓΕΙΑ

Best of network