Υγεία : Fitness26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2011

Bρες το σωστό ποδήλατο για σένα

Μάθε όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν αγοράσεις ποδήλατο

Bρες το σωστό ποδήλατο για σένα

Μάθε όλα όσα πρέπει να ξέρεις πριν αγοράσεις ποδήλατο!

Η ποδηλασία είναι κάτι παραπάνω από μια διασκεδαστική άσκηση που καίει θερμίδες. Σε βοηθά να δεθείς με τους φίλους σου και να γνωρίσεις νέους (πάρε μέρος στο Freeday κάθε Παρασκευή) και σου δίνει την ελευθερία να εξερευνήσεις διαφορετικά μέρη. Ξεκίνα το δικό σου ταξίδι με τον οδηγό ποδηλασίας για αρχάριες.

Πώς θα διαλέξεις το σωστό ποδήλατο για σένα

1. Αποφάσισε ποιο είδος ποδηλασίας σου αρέσει Θα κάνεις ποδήλατο σε άσφαλτο, σε ποδηλατόδρομο ή σε ανώμαλο έδαφος; Θα συμμετέχεις σε οργανωμένους αγώνες, θα κάνεις βόλτες με φίλους ή θα πηγαίνεις στη δουλειά με το ποδήλατο; Σκοπεύεις να το βάζεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς;

2. Υπολόγισε τι μπορείς να ξοδέψεις Ποιος είναι ο προϋπολογισμός σου και η προτεραιότητά σου; Το ποδήλατο είναι επένδυση για την υγεία σου. Βάλε στην άκρη €500 για ένα καλό ποδήλατο βουνού, €700 για ένα υβριδικό και €1.500 για ποδήλατο δρόμου. Η τιμή κάθε ποδηλάτου εξαρτάται άμεσα από το βάρος του, τα αξεσουάρ και την τεχνολογία. Ο βαρύς σκελετός ενός φθηνού ποδηλάτου προσθέτει βάρος που δε θέλεις να «κουβαλάς» σε μια ανηφόρα, αλλά, ακόμη χειρότερα, τα φθηνής κατασκευής αξεσουάρ οδηγούν σε συχνότερες βλάβες. Έτσι, θα αρχίσεις να ξοδεύεις περισσότερα μετά την αγορά.

3. Επισκέψου ένα καλό κατάστημα ποδηλατικού εξοπλισμού Σε σύγκριση με ένα πολυκατάστημα, στο εξειδικευμένο κατάστημα υπάρχει ενημερωμένο προσωπικό που θα σου βρει ποδήλατο στο κατάλληλο μέγεθος και θα σου επιτρέψει να το δοκιμάσεις. Λάβε, επίσης, υπόψη σου το after-sales service, όπως θα έκανες με την αγορά ενός αυτοκινήτου. Το πολυκατάστημα δεν πρόκειται να αλλάξει το λάστιχο που έσκασε ή να επιδιορθώσει το ποδήλατο.

4. Μέτρησε Το πιο σημαντικό που πρέπει να λάβεις υπόψη όταν αγοράζεις ποδήλατο είναι η σωστή εφαρμογή, το μέγεθος δηλαδή του σκελετού. Η εφαρμογή του ποδηλάτου θα καθορίσει την άνεση και τη λειτουργικότητα και το κατά πόσο απολαμβάνεις τη μετακίνηση με αυτό. Αν και υπάρχουν διαθέσιμα ποδήλατα μικρού μεγέθους για άνδρες, η γεωμετρία δε θα είναι σωστή για σένα. Προτίμησε σχέδια ειδικά για γυναίκες, για τέλεια εφαρμογή.
 
Διάβασε πώς θα το προσαρμόσεις στα μέτρα σου και τους κανόνες ασφαλείας εδώ.

Οδηγός Ποδηλάτων: Δες τα 5 καλύτερα ποδήλατα της αγοράς.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ FITNESS