Υγεία : Fitness19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2019

Μάθε ποια είναι η καλύτερη ώρα για άσκηση (ειδικά αν θες να κάψεις λίπος)

Ξεκίνα τη «σωστή» ώρα και δες το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

καλύτερη ώρα για άσκηση

Φαίνεται πως το πότε αποφασίζεις να πας για γυμναστική έχει μεγάλη σημασία για το αποτέλεσμα που θέλεις να δεις. Οι περισσότεροι experts συμφωνούν πως η πρωινή γυμναστική τείνει να είναι πιο αποτελεσματική.

Η Dempsey Marks, fitness expert και δασκάλα yoga είναι μεγάλη υποστηρίκτρια της πρωινής άσκησης για πολλούς λόγους: «Ξεκίνα τη μέρα σου με οποιοδήποτε είδος άσκησης για να ενεργοποιήσεις το μετεβολισμό σου. Έτσι, μεγιστοποιείς τα οφέλη του workout σου επειδή θα καις θερμίδες κατά τη διάρκεια της υπόλοιπης μέρας. Μόνο 15 λεπτά πρωινής άσκησης θα κάνουν μεγάλη διαφορά» επισημαίνει.

Επιπλέον, αν ο στόχος σου είναι να κάψεις λίπος, τότε η πρωινή γυμναστική είναι η καλύτερη στιγμή για σένα. Ο λόγος; Oι αποθήκες γλυκογόνου (καύσιμο των μυών) στους μυς είναι 50% άδειες το πρωί, οπότε το σώμα σου θα καταφύγει πιο γρήγορα στο λίπος για να βρει ενέργεια και να αντισταθμίσει την έλλειψη καυσίμου.

Σε κάθε περίπτωση, τα καλά νέα είναι πως είτε γυμνάζεσαι πρωί είτε βράδυ, η συνέπεια είναι το «κλειδί» για να μεγιστοποιήσεις τα οφέλη της άσκησης σου. Σύμφωνα με το The Journal of Strength and Conditioning Research, το σώμα σου προσαρμόζεται στο πρόγραμμα σου και μπορεί να μάθει να είναι ακόμα πιο αποτελεσματικό.

Έτοιμη για (πρωινή) γυμναστική;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ FITNESS

Best of network