Υγεία : Fitness24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 2018

Όργανα γυμναστηρίου: Πώς θα χρησιμοποιήσεις σωστά το καθένα ξεχωριστά;

Τι κάνει τι; Χρησιμοποίησε σωστά τα όργανα στο γυμναστήριο, δώσε στο σώμα σου το όφελός τους στο 100% και προστατέψου από τους τραυματισμούς. 

Όργανα γυμναστηρίου: Πώς θα χρησιμοποιήσεις σωστά το καθένα ξεχωριστά;

Συνεργάστηκε η Ελευθερία Ζαπαντιώτη, απόφοιτη ΤΕΦΑΑ Αθήνας, Studio One official trainer, run concept master trainer, personal/group trainer (www.studioone.gr).

Η αίθουσα με τα όργανα στα γυμναστήρια είναι πλέον γυναικοκρατούμενη, αφού έχουμε όλες μάθει πια πόσο σημαντική είναι η ενδυνάμωση για το σώμα μας (-λίπος, +μεταβολισμός). Είτε έχεις βάλει τις ασκήσεις με όργανα στο πρόγραμμά σου είτε όχι ακόμη, διάβασε τον μικρό Shape οδηγό μας και να θυμάσαι πάντα πως τουλάχιστον τις πρώτες φορές θα πρέπει σου δείξει ο υπεύθυνος γυμναστής (και όχι ο τύπος από το διπλανό όργανο) το σωστό τρόπο εκτέλεσης κάθε άσκησης.

Διάβασε επίσης: Έχεις αρχίσει να βαριέσαι το γυμναστήριο; Βρες ξανά τον ενθουσιασμό σου έτσι!

Μηχανήματα για ώμους – δελτοειδείς

Όργανα γυμναστηρίου: Πώς θα χρησιμοποιήσεις σωστά το καθένα ξεχωριστά;

Οι ώμοι αποτελούνται από πολλούς μικρότερους μυς.

Η άρθρωση του ώμου περιβάλλεται από πολλούς μυς. Το μηχάνημα ενδυνάμωσης ώμων είναι ιδανικό για να δυναμώσεις τους μεγαλύτερους μυς, καθώς και τους πιο μικρούς αυτής της περιοχής.

  • Πώς το χρησιμοποιείς: Τοποθέτησε την καρέκλα σε τέτοιο σημείο ώστε οι λαβές να βρίσκονται λίγο πιο πάνω από το ύψος της μασχάλης. Κάθεσαι και πιάνεις τις λαβές χωρίς να σπάει ο καρπός. Τεντώνεις τα χέρια προς τα πάνω προσέχοντας να μην «κλειδώσει» ο αγκώνας. Επαναφέρεις αργά.
  • Τα λάθη που κάνεις: Τεντώνεις απότομα τα χέρια προς τα πάνω και ξεκολλάς τη σπονδυλική στήλη στο ύψος της μέσης από το μαξιλαράκι του μηχανήματος.
  • Shape tip: Κράτησε την ψηλότερη θέση για μερικά δευτερόλεπτα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ FITNESS

Best of network