Υγεία : Fitness06 ΜΑΪΟΥ, 2020

Θα είναι ασφαλές να πάμε στο γυμναστήριο όταν ανοίξει ξανά;

Όσα πρέπει να γνωρίζουμε για την επιστροφή μας στα κλειστά γυμναστήρια όταν ανοίξουν σε λίγες εβδομάδες.

Θα είναι ασφαλές να πάμε στο γυμναστήριο όταν ανοίξει ξανά;

Τα γυμναστήρια παραμένουν κλειστά εδώ και μερικές εβδομάδες, σύντομα όμως θα ανοίξουν ξανά. Θα είναι όμως ασφαλές να πάμε στο γυμναστήριο ή το studio το επόμενο διάστημα;
Ο Gavis Harris, MD, λοιμωξιολόγος και ομότιμος καθηγητής ιατρικής φροντίδας στο Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ σχολιάζει πως η επιστροφή στο γυμναστήριο αυτή την περίοδο θα μπορούσε να είναι επικίνδυνη.

«Από άποψη βιολογίας και φυσιολογίας, δεν είναι καλή ιδέα», λέει. Όπως επισημαίνει, ο νέος κορονοϊός εξαπλώνεται μέσω σταγονιδίων και με τον τρόπο αυτό μπορεί να διαδοθεί εύκολα μέσα στο γυμναστήριο. Προσθέτει, επίσης, ότι ο κορονοϊός μπορεί δυνητικά να επιβιώσει για μέρες σε ορισμένες επιφάνειες. «Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με τον κλειστό χώρο στο γυμναστήριο, αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο έκθεσης», καταλήγει.

Προπόνηση με μάσκα; Τα μέτρα για την ασφαλή επιστροφή στο γυμναστήριο

Σύμφωνα με τον Harris, η χρήση μάσκας από το προσωπικό αλλά και τους ασκούμενους στο χώρο είναι απαραίτητη. Επισημαίνει επίσης πως για να ανοίξουν ξανά με ασφάλεια τα γυμναστήρια θα πρέπει να υπάρξει ένα καλά σχεδιασμένο πρωτόκολλο που θα μπορούν να εφαρμόσουν οι ιδιοκτήτες. Πάντα όμως είναι και στο δικό τους χέρι να κάνουν ορισμένες αλλαγές που θα δημιουργήσουν ένα ασφαλές περιβάλλον άσκησης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ