Υγεία : Fitness07 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2015

Το Wake Up Street σε σηκώνει νωρίς από το κρεβάτι και σε γυμνάζει δωρεάν

Γνώρισε το κίνημα δωρεάν γυμναστικής

Γνώρισε το κίνημα δωρεάν γυμναστικής

Όσο εσύ επιμένεις να πατάς το snooze στο κινητό σου, μία ομάδα Αθηναίων – που μεγαλώνει συνεχώς – σηκώνεται από το ξημέρωμα, τρέχει στους δρόμους της Αθήνας και κάνει κοιλιακούς στα πάρκα της πόλης. Ο Ορέστης και ο Δημήτρης δημιούργησαν το Wake Up Street, ένα κίνημα δωρεάν πρωινής γυμναστικής με σκοπό να κινητοποιήσουν και να ενθαρρύνουν ανθρώπους όλων των ηλικιών και ανεξαρτήτως γυμναστικού επιπέδου να ασχοληθούν με τη γυμναστική ή απλά να παραμείνουν σε φόρμα.

“Ξεκινήσαμε σηκώνοντας τους φίλους μας από τον καναπέ και να τους δείξουμε έναν νέο τρόπο ζωής. Ναι, ομολογούμε πως δεν ήταν καθόλου εύκολο. Ο Έλληνας δεν έχει την κουλτούρα του πρωινού ξυπνήματος. Ακόμα και οι άνθρωποι που δουλεύουν πρωινές ώρες δεν έχουν στο μυαλό τους να σηκωθούν νωρίτερα παρά μόνο μισή ώρα πριν φύγουν. Με το που ακούν «6 το πρωί » για πρωινή γυμναστική οι περισσότεροι γκρινιάζουν. Όμως επιμείναμε, τους σηκώσαμε από τον καναπέ και τελικά η δοκιμή τούς έπεισε. Είναι σημαντικό οι φίλοι, οι άνθρωποι που επιλέγεις να περνάς τον χρόνο σου μαζί τους, να είναι και οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές σου. Και φυσικά τώρα είμαστε περισσότεροι που προσπαθούμε να σηκώσουμε τον κόσμο από τον καναπέ. Ξεκινάμε την ήμερα μας με χαρά, ζωντάνια και ευεξία πριν αρχίσουμε τις δουλειές μας”.

Στο πρώτο άκουσμα της ώρας, το πιο πιθανό είναι να σκεφτείς ότι είναι πολύ νωρίς για να αποχωριστείς το κρεβάτι σου. “Πέρα τις κλασικές πληροφορίες που μπορεί να βρει κάνεις με ένα απλό ψάξιμο στο ίντερνετ για τα οφέλη της πρωινής δυναστικής, το πιο βασικό είναι ότι αποκτάς μία υγιεινή συνήθεια που σου δίνει ώθηση για την υπόλοιπη ημέρα. Επίσης, από την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει από τις Τετάρτες , το να βρίσκεσαι τα πρωινά με ανθρώπους με τους οποίους μοιράζεστε μια κοινή ασχολία, χωρίς να γνωρίζεις κάτι παραπάνω γι’ αυτούς, είναι άκρως αναζωογονητικό. Εμείς ξεκινήσαμε 10 άτομα και κοντεύουμε 100 σε λιγότερο από έναν χρόνο. Η αλήθεια είναι όμως πως η πρώτη αντίδραση στο άκουσμα του πρωινού ξυπνήματος σε συνδυασμό με την άσκηση είναι η γκρίνια και η έκπληξη. Αυτή τη νοοτροπία προσπαθούμε να αλλάξουμε και εμείς. Θέλουμε ο κόσμος να το δοκιμάσει και να καταλάβει ότι δεν είναι κάτι τρελό αλλά μια ευχάριστη συνήθεια που μόνο οφέλη μπορεί να σου δώσει. Αρκεί να το πάρεις απόφαση και να το κάνεις. Κάθε φορά το συνηθίζεις και λίγο περισσότερο, πόσο μάλλον όταν το κάνεις με καλή παρέα που έχετε τους ίδιους στόχους. 

Συνέχεια στη σελίδα 2

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ FITNESS

Δε θέλω να γυμναστώ, τι να κάνω;
Fitness11 Δεκεμβρίου 2018

Δε θέλω να γυμναστώ, τι να κάνω;

Καμία δικαιολογία δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτές τις στρατηγικές που πρεσβεύει η ψυχολογία της άσκησης

Τρέξιμο για κάψιμο θερμίδων: Χάσε λίπος και χτίσε αντοχή με ΑΥΤΟ το πρόγραμμα
Fitness07 Δεκεμβρίου 2018

Τρέξιμο για κάψιμο θερμίδων: Χάσε λίπος και χτίσε αντοχή

Το καλύτερο πρόγραμμα τρεξίματος για απώλεια θερμίδων

Η άσκηση που πρέπει να δοκιμάσεις για σέξι πλάτη
Fitness05 Δεκεμβρίου 2018

Η άσκηση που πρέπει να δοκιμάσεις για sexy πλάτη

Μπορείς να την κάνεις ακόμα και στο σπίτι

Fitness04 Δεκεμβρίου 2018

Οι yogis του Instagram σε χριστουγεννιάτικο mood (φορούν λαμπάκια και κάνουν yoga)

Τι μπορεί να είναι πιο λαμπερό και πρωτότυπο από ένα στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο; Yogis ντυμένες με γιορτινά λαμπάκια

7 πράγματα να κάνεις το βράδυ για να χάσεις βάρος
Fitness03 Δεκεμβρίου 2018

7 πράγματα να κάνεις το βράδυ για να χάσεις βάρος

Τι πρέπει να κάνουμε πριν κοιμηθούμε το βράδυ, για να εξασφαλίσουμε καλύτερα αποτελέσματα στη δίαιτά μας.

Best of network