Υγεία : Fitness18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2014

Είστε ζευγάρι; Να γιατί πρέπει να γυμνάζεστε μαζί!

Γυμναστείτε μαζί στο σπίτι – θα σας βοηθήσει να τονωθείτε και να ενισχύσετε τη σχέση σας

γυμναστική για ζευγάρια

Τα ζευγάρια που ασκούνται μαζί μένουν μαζί. Δοκιμάστε την γυμναστική για ζευγάρια και το μόνο σίγουρο είναι πως θα σας βοηθήσει να τονωθείτε και να ενισχύσετε τη σχέση σας. Ο τέλειος συνδυασμός!

Συνεργάστηκε η Ειρήνη Λάμπρου, γυμνάστρια

Η άσκηση με παρέα είναι ένας από τους πιο εύκολους τρόπους για να βελτιώσεις τα αποτελέσματα της γυμναστικής σου, ενώ η συμμετοχή σε κοινά ενδιαφέροντα με το έτερον ήμισυ είναι η Νο 1 δραστηριότητα που μπορεί να στερεοποιήσει μια σχέση – γιατί, λοιπόν, να μη συνδυάσεις και τα δύο;

«Οι άνδρες και οι γυναίκες είναι ιδανικοί σύντροφοι στην άσκηση, επειδή έχουν συμπληρωματικές ελλείψεις στο γυμναστήριο»
, λέει η γυμνάστρια Ειρήνη Λάμπρου. «Οι άνδρες έχουν την τάση να σηκώνουν πολύ βάρος, χωρίς να προσέχουν τη στάση του σώματός τους, ενώ οι γυναίκες συνήθως χρησιμοποιούν πολύ ελαφριά βάρη» συνεχίζει η ίδια. Όταν ασκείστε μαζί, μπορεί να ενθαρρύνετε ο ένας τον άλλο είτε να χαλαρώσει λίγο, είτε να αυξήσει κάπως την ένταση.

Όλη αυτή η προσπάθεια έχει οφέλη και στο κρεβάτι: συνεχίζετε να εκκρίνετε φερομόνες που αυξάνουν την έλξη για μία ώρα αφότου ολοκληρωθεί η άσκηση. Εάν το συνδυάσεις με τις ενδορφίνες που αυξάνονται κατά την προπόνηση, θα φαντάζετε ο ένας τον άλλο σαν τη Monica Bellucci και τον Brad Pitt! Ίσως πάρει λίγο καιρό μέχρι να βρείτε την ιδανική άσκηση για δύο, αλλά μπορείτε να ξεκινήσετε σήμερα κιόλας – στο σπίτι με τη γυμναστική για ζευγάρια.

Δες ακόμα: Πώς θα ενεργοποιήσω τον μεταβολισμό μου; Τα tips για να το πετύχεις

Βοήθησέ τον στα βάρη ενώ εκείνος σε βοηθά στους κοιλιακούς, δώστε ο ένας στον άλλο την ενθάρρυνση που χρειάζεστε και δείτε το στόχο σας να φτάνει ολοένα και πιο κοντά και τη σχέση σας να ισχυροποιείται. Το καλύτερο; Η γυμναστική για ζευγάρια θα ωφελήσει κάθε πλευρά της ζωής σας: την υγεία σας, την καριέρα σας (αφού θα έχετε περισσότερη ενέργεια) – και τη σεξουαλική σας ζωή!

Η αγάπη και η άσκηση πάνε μαζί.

Ακολούθησε αυτές τις συμβουλές για να επωφεληθείτε εις διπλούν από την προπόνησή σας:

1.Λάβε υπόψιν το κοινό σου

Οι άνδρες έχουν την τάση να δίνουν κίνητρο στους φίλους τους «μειώνοντάς τους» («Ακόμη και η γιαγιά μου μπορεί να σηκώσει περισσότερο βάρος!») αλλά οι περισσότερες γυναίκες δεν ανταποκρίνονται σε τέτοιου είδους εναύσματα. Εξήγησέ του πώς θέλεις να σε ενθαρρύνει – και τι πρέπει να αποφεύγει.

2.Μην αφήνεις ένα καβγά να επηρεάσει την άσκησή σας

Κάντε time-out αν χρειαστεί και συνεχίστε αργότερα. Η από κοινού άσκηση διευκολύνει την επικοινωνία, επειδή ο ένας παρακολουθεί την απόδοση του άλλου. Μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσει να λύσετε τη διαφωνία.

3.Δημιούργησε ζώνη ασφαλείας

Η αμοιβαία εμπιστοσύνη διευκολύνει τη δοκιμή νέων δραστηριοτήτων. Εάν ο σύντροφός σου θέλει να κάνει ένα μάθημα χορευτικού αερόμπικ, μην αρχίσεις τα χαχανητά. Εάν δεν μπορείς να σηκώσεις μέχρι πάνω την μπάρα –χωρίς να έχεις προσθέσει βάρη–, εκείνος πρέπει να σε βοηθήσει μέχρι να τα καταφέρεις μόνη σου. Μην επικρίνετε ο ένας τον άλλο!

Δες ακόμα: Πρέπει να χάσεις κιλά; Ακολούθησε τους 5 «χρυσούς» κανόνες σε κάθε σου γεύμα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ FITNESS