Υγεία04 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2019

Οι τάσεις στο wellness που θα πρωταγωνιστήσουν το 2019

Τι θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τη χρονιά αυτή;

τάσεις στο wellness

Το wellness έχει έρθει στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια και όχι άδικα. Ο υγιεινός τρόπος διαβίωσης μακριά από κάθε είδους κραιπάλη και υπερβολή σε κάνει να νιώθεις ευεξία και φυσικά αυξάνει το προσδόκιμο αλλά και την ποιότητα της ζωής σου. Κάθε σεζόν, όλο και περισσότερα είναι τα trends που έρχονται στο προσκήνιο στον τομέα αυτό.

Η βραδινή wellness ρουτίνα που θα σου χαρίσει έναν υπέροχο ύπνο

Τι θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον τη χρονιά αυτή; Ποια θα είναι τα μεγαλύτερα trends και τάσεις στο wellness το 2019; Σύμφωνα με τα στοιχεία του Pinterest, που δημοσίευσε λίγο πριν φύγει το 2018, αυτές θα είναι οι τάσεις που θα μας απασχολήσουν φέτος για μια πιο ποιοτική και υγιεινή καθημερινότητα σε σώμα αλλά και πνεύμα. Βρες τις αναλυτικά!

Το mindful eating: έχει έρθει περισσότερο από ποτέ στο προσκήνιο και έχει αναδειχθεί σε τεράστιο trend wellness. Μάλιστα, η αναζήτηση των πλάνων διατροφής στο Pinterest αυξήθηκαν ραγδαία της χρονιά αυτή (475%). 

Ποιοτικός ύπνος: Ο επαρκής και ποιοτικός ύπνος είναι ένα βασικό σημείο για την υγεία σου και πλέον μονοπωλεί το ενδιαφέρον τόσο αυτός όσο και οι τεχνικές που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να τον βελτιώσεις. Μάλιστα, οι αναζητήσεις για τη φράση «βελτιστοποίηση ύπνου» αυξήθηκαν τη χρονιά αυτή κατά 116%.

Γυμναστική με λάστιχα: Τα λάστιχα μπορούν εύκολα αν γυμνάσουν τους μύες ολόκληρου του σώματός σου και αποτελούν έναν εύκολο τρόπο για να γυμναστείς στο σπίτι. Δεν είναι τυχαίο που οι αναζητήσεις τους αυξήθηκαν ΘΕΑΜΑΤΙΚΑ (+1913%) και αναμφίβολα θα είναι ένας από τους τρόπους εκγύμνασης που θα πρωταγωνιστήσει φέτος. 

Μη αλκοολούχα ποτά: Όσο τα χρόνια περνούν, το κοιό στρέφεται όλο και περισσότερο στον υγιεινό τρόπο ζωής και λέει όχι σε καταχρήσεις και σε αλκοόλ, ενώ σε μεγάλο trend έχουν αναδειχθεί τα μη αλκοολούχα ποτά. Αυτό το αποδεικνύει και η αναζήτηση του Pinterest για νηφάλια διαβίωση (sober living) που αυξήθηκε κατά 746% μέσα σε μία μόλις χρονιά!  

Σκόνες superfood: Πρόσθεσε matcha, maca και άλλες σκόνες superfood στους χυμούς και τα smoothies σου για ένα δυναμικό μπουστάρισμα στο μεταβολισμό και την υγεία σου. Οι αναζητήσεις της λέξεις αυξήθηκαν τη χρονιά αυτή κατά 144% και αυτό αποδεικνύει τη δυναμική που έχουν πλέον αποκτήσει οι σκόνες στη διατροφή μας. 

Το bakuchiol: Πρόκειται για το νέο must have συστατικό που έχει γίνει ήδη το αγαπημένο πολλών γυναικών. Είναι ένα φυσικό συστατικό το οποίο προέρχεται από το φυτό Bachi και χρησιμοποιούνταν τα παλιά χρόνια στην Κινέζικη ιατρική, για να θεραπεύσει δερματικές παθήσεις. Αποτελεί μια φυσική εναλλακτική της ρετινόλης και είναι μια εξαιρετική επιλογή για την περιποίηση του δέρματος. Οι αναζητήσεις του φέτος αυξήθηκαν κατά 275%. 

Λάδι τζίντζερ: Το φυσικό αυτό προϊόν είχε μια τεράστια αύξηση στις αναζητήσεις το 2018 (+659%). Το λάδι χρησιμοποιείται πολύ σε αρωματικά λουτρά, για μασάζ, ακόμα και στη μαγειρική. 

 

 

Οικολογικές συσκευασίες για τα τρόφιμα: Μια hot τάση που αναζητήθηκε πολύ (+146%) το 2018 ήταν τα κερομάντηλα για τα τρόφιμα, που αντικαθιστούν το πλαστικό περιτύλιγμα. Πες και εσύ ΟΧΙ στη χρήση πλαστικού και βάλε στην καθημερινότητά σου οικολογικά προϊόντα όπως τα κερομάντηλα. 

DIY σαπούνι με κατσικίσιο γάλα: Ένας φυσικός τρόπος για να καθαρίσεις το πρόσωπό σου και να του δώσεις λάμψη είναι το σαπούνι από κατσικίσιο γάλα, που αυξήθηκε στις αναζητήσεις κατά 231% την χρονιά αυτή και έχει αναδειχθεί σε ένα μεγάλο trend που θα δούμε φέτος. 

Τα Elderberries (ή κουφοξυλιά): Έρχονται στο προσκήνιο για τις αντιφλεγμονώδεις και ευεργετικές τους ιδιότητες. Οι αναζητήσεις του φυτού αυξήθηκαν φέτος κατά 685%! 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΥΓΕΙΑ

Best of network