Υγεία13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 2019

Πώς θα αντιμετωπίσεις τα βουλωμένα αυτιά στο σπίτι; Τα καλύτερα σπιτικά γιατρικά

Πώς θα αντιμετωπίσεις τα βουλωμένα αυτιά στο σπίτι; Οι εναλλακτικές θεραπείες που μπορείς να δοκιμάσεις.

Πώς θα αντιμετωπίσεις τα βουλωμένα αυτιά στο σπίτι; Τα καλύτερα σπιτικά γιατρικά

Είναι η ακοή σου μειωμένη και νιώθεις σα να βρίσκεσαι κάτω από το νερό ή το ακουστικό σου κανάλι να είναι γεμάτο με βαμβάκι; Μπορεί να έχεις βουλωμένα αυτιά, γεγονός που μπορεί να προκαλείται από πολλούς παράγοντες:

  • Υπερβολικό κερί στο αυτί
  • Συσσώρευση νερού στο κανάλι του αυτιού
  • Αλλαγές πίεσης
  • Αλλεργίες
  • Το κοινό κρυολόγημα
  • Μόλυνση από ιό

Οι τελευταίες αιτίες για τα βουλωμένα σου αυτιά θα πρέπει να αντιμετωπιστούν προκειμένου να αποκτήσεις και πάλι την φυσιολογική σου ακοή. Συνήθως, μία επίσκεψη στον γιατρό σου αρκεί αφού αυτός θα σου δώσει τα κατάλληλα φάρμακα. Υπάρχουν όμως και περιπτώσεις που θα πρέπει να σε δει κάποιος ειδικός, όπως όταν το πρόβλημα στην ακοή σου οφείλεται σε περίσσιο κερί.

Τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσεις για να αντιμετωπίσεις τα μπουκωμένα αυτιά ποικίλλουν αναλόγως με τη ρίζα του προβλήματος.

Τα ακόλουθα είναι κάποια σπιτικά γιατρικά που μπορείς να δοκιμάσεις για να ακούσεις καλύτερα:

Τσίχλα

Εάν έχεις καταλάβει ότι το βουλωμένο αυτί σου οφείλεται σε αλλαγή στην πίεση λόγω μίας βόλτας με το αεροπλάνο ή αλλαγής σε υψόμετρο, κάτι τόσο απλό όσο το να μασήσεις μια τσίχλα μπορεί να σε βοηθήσει να βάλεις ένα τέλος στο πρόβλημά σου. Αν δεν έχεις τσίχλα, μπορείς απλώς να προσποιηθείς ότι μασάς κάτι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΥΓΕΙΑ

Best of network