Υγεία06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ, 2018

Τα κονδυλώματα μας αφορούν όλες! – Ο ιός HPV και το εμβόλιο

Τον διαγωνισμό διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά το δίκτυο των Ευρωπαϊκών Film Commissions (EUFCN) και η διάκριση για το ελληνικό νησί του Ιονίου είναι πλέον γεγονός

Τα κονδυλώματα μας αφορούν όλες! – Ο ιός HPV και το εμβόλιο

Τα κονδυλώματα είναι συνέπεια της μόλυνσης με τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV)  ο οποίος μεταδίδεται κυρίως μέσω της σεξουαλικής επαφής και ορισμένα στελέχη του ιού συνδέονται με τον καρκίνο του τραχήλου. Ωστόσο, δεν αφορά μόνο τους ανθρώπους με πολλούς ερωτικούς συντρόφους. Όπως εξηγεί ο κ. Ανδρέας Μπαζαίος, μαιευτήρας-γυναικολόγος, «υπολογίζεται ότι φορείς είναι έξι στις δέκα γυναίκες που απολαμβάνουν ολοκληρωμένη ερωτική ζωή.

Τα κονδυλώματα και ο ιός των ανθρωπίνων θηλωμάτων

Πρόκειται για έναν από τους πιο ανθεκτικούς ιούς με διάφορα στελέχη (ο 16 και ο 18 οδηγούν σε προκαρκινικές αλλοιώσεις στον τράχηλο και ο 6 και ο 11 σε κονδυλώματα), που μεταδίδεται με ταχύτητα φωτός με το σεξ (ακόμη και χωρίς διείσδυση!).

Ο μόνος τρόπος για να το καταλάβεις είναι το τεστ Παπ, που μπορεί να σε οδηγήσει σε μια ανάλυση PCR για ταυτοποίηση του ιού. Εάν είσαι φορέας και εμφανίζεις συμπτώματα, η μόνη λύση συνίσταται στο συνδυασμό καυτηριασμού με συστηματική φαρμακευτική αγωγή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΥΓΕΙΑ

Best of network