Μήπως είσαι αφυδατωμένη; 5 απρόσμενα σημάδια που μαρτυρούν αφυδάτωση

Όχι, η δίψα δεν είναι το ένα και μοναδικό σύμπτωμα

θάλασσα, νερό, διακοπές, σώμα

Ύστερα και από τον ερχομό του τελευταίου ανοιξιάτικου μήνα,  μπαίνουμε πια στην τελική ευθεία για την πιο αγαπημένη εποχή του έτους, το καλοκαίρι. Μαζί με τις ευχάριστες στιγμές ωστόσο, η πιο «χαλαρή» εποχή του χρόνου κουβαλά και πολλά μειονεκτήματα που οφείλονται στις υψηλές θερμοκρασίες, όπως η συχνότερη αφυδάτωση του οργανισμού σου.

Δες επίσης: 6 λόγοι για να πίνεις ακόμα περισσότερο

Το σώμα σου απαιτεί σχεδόν διπλάσια ποσότητα νερού, γι’ αυτό φρόντισε να μην ξεχνάς να ενυδατώνεσαι. Πώς ωστόσο θα καταλάβεις πως ο οργανισμός σου χρειάζεται μεγαλύτερες ποσότητες νερού από αυτές που του δίνεις; Η δίψα δεν είναι το ένα και μοναδικό σύμπτωμα της αφυδάτωσης. Παρακάτω, θα βρεις άλλα πέντε σημάδια που μαρτυρούν πως χρειάζεσαι άμεση ενυδάτωση.

Δες επίσης: 4 λόγοι για να συμπεριλάβεις το νερό με λεμόνι στο πρωινό σου

Αφυδάτωση: Δες τα 5 απρόσμενα σημάδια στην παραπάνω γκάλερι

Έχεις κακή αναπνοή Μια από τις ιδιότητες του σάλιου στο στόμα σου είναι να καταπολεμά τα βακτήρια στη στοματική κοιλότητα. Όταν είσαι αφυδατωμένη, οι ποσότητές του στο στόμα σου είναι μικρότερες, επομένως τα βακτήρια αυξάνονται και η κακή αναπνοή γίνεται εντονότερη.

Νιώθεις μπερδεμένη Το να νιώθεις μπερδεμένη και κάπως στον... κόσμο σου, μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα. Ένα από αυτά ωστόσο είναι σίγουρα και η αφυδάτωση, αν δεν έχεις πιει επαρκείς ποσότητες νερού.

Έχεις πολλές λιγούρες για λιπαρές τροφές. To συκώτι χρειάζεται μεγάλες ποσότητες νερού για να λειτουργήσει κανονικά. Αν χρειάζεται περισσότερο νερό στέλνει στον εγκέφαλό σου τη γενικότερη εντολή για ανάγκη περισσότερων «καυσίμων». Αυτή στη συνέχεια εκφράζεται ως επιθυμία για λιπαρές και παχυντικές τροφές.

Tο δέρμα σου δεν είναι πια ελαστικό Xωρίς την απαιτούμενη υγρασία, το δέρμα σου χάνει την ελαστικόητά του και σταδιακά το αποτέλεσμα είναι εμφανές και από εσένα.

Δεν υδρώνεις Τα επίπεδα υγρών στο σώμα σου είναι τόσο χαμηλά, που ο οργανισμός σου προσπάθεί να μην τα αποβάλλει.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΥΓΕΙΑ

Best of network