Υγεία : Υγεία Ευεξία29 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ, 2017

Piercing: Μάθε τα απαραίτητα προτού αποφασίσεις να το κάνεις

PIERCING: Μάθε αυτά που πρέπει προτού να αποφασίσεις να κάνεις piercing σε κάθε σημείο του σώματός σου.

piercings

Συνεργάστηκε η δρ Κωνσταντίνα Μάμαλη, δερματολόγος, αν. επιστημονική διευθύντρια κλινικής Cosmetic Derma Medicine.

Κάποτε το να κάνεις δεύτερη τρύπα στο αφτί ήταν cool. Σήμερα, αν κοιτάξεις γύρω σου, θα δεις άνδρες και γυναίκες με «τρύπες» σε διάφορα σημεία στο σώμα τους, από τα φρύδια και τη μύτη μέχρι τον αφαλό, τη γλώσσα και τα γεννητικά όργανα.

Σύμφωνα με αμερικανική εκτίμηση του 2004, το 49% των γυναικών και το 19% των ανδρών ηλικίας 18-50 ετών είχαν piercing σε κάποιο σημείο των αφτιών και το 21% των γυναικών και το 8% των ανδρών είχαν piercing σε άλλα σημεία.

Όταν γίνεται από εκπαιδευμένο επαγγελματία, το body piercing θεωρείται συνολικά ασφαλές. Το πιο συχνό πρόβλημα είναι η μόλυνση, που προκύπτει περίπου στο 20% των piercings, σύμφωνα με ανάλυση δερματολόγων από την Ιατρική Σχολή Feinberg του Πανεπιστημίου Νορθγουέστερν που δημοσιεύτηκε στο American Journal of
Clinical Dermatology.

Συνήθως η μόλυνση παρουσιάζεται στο σημείο του piercing. Στην ανάλυση οι ερευνητές περίγραψαν κάποιους από τους βασικούς κινδύνους που μπορεί να προκύψουν.

1 Να γνωρίζεις τις πιθανότητες για μόλυνση.

Εάν στο σημείο που θέλεις να εφαρμόσεις piercing έχεις πρόσφατα περάσει κάποια μόλυνση ή έχεις ανοιχτή πληγή, πρέπει να αναβάλεις το piercing μέχρι να είσαι απόλυτα υγιής.

2 Καλό είναι να γνωρίζεις πώς συμπεριφέρεται το δέρμα σου.

Ορισμένοι άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς στις ουλές από άλλους ή/και το δέρμα τους έχει την τάση να σχηματίζει χηλοειδή. Το piercing μπορεί να μην είναι καλή ιδέα αν έχεις αυτή την τάση.

Διάβασε περισσότερα στο shape.gr

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΥΓΕΙΑ ΕΥΕΞΙΑ

Υγεια Ευεξια19 Μαρτίου 2018

Έχεις μόνο 20 λεπτά; Να πώς θα χαλαρώσεις

Ένας οδηγός για την εβδομάδα που ξεκινάει

Υγεια Ευεξια22 Νοεμβρίου 2017

5 σημαντικά και όχι τόσο γνωστά οφέλη της βιταμίνης Κ στον οργανισμό

Υπάρχουν πέντε καλοί λόγοι να προσθέσεις τη βιταμίνη Κ στη διατροφή. Αυτά τα οφέλη της βιταμίνης Κ που ακολουθούν αποδίδονται κυρίως στην Κ2 της βιταμίνης.

Υγεια Ευεξια20 Νοεμβρίου 2017

Μπήκαμε στο MyDiabetes.gr και βρήκαμε πώς θα ελέγχεις αποτελεσματικά τις αυξομειώσεις σακχάρου σε συνεργασία με το γιατρό σου

Το mydiabetes.gr είναι το εργαλείο που θα σε βοηθήσει να κατανοήσεις καλύτερα το διαβήτη και να προετοιμαστείς σωστά για τη συζήτηση με το γιατρό σου.

Υγεια Ευεξια13 Νοεμβρίου 2017

7 τρόποι να «εκπαιδεύσεις» τον εαυτό σου να ξυπνά νωρίτερα κάθε πρωί

Είσαι βραδινός τύπος αλλά θέλεις να μεταμορφωθείς σε πρωινό; Ιδού πως θα κάνεις τον οργανισμό σου να ξυπνά νωρίτερα κάθε πρωί.

Υγεια Ευεξια08 Νοεμβρίου 2017

Πώς να βοηθήσεις έναν φίλο με αγχώδη διαταραχή

Κατ'αρχήν, μην του πεις "Ηρέμησε!"...

Best of network