Υγεία : Υγεία Ευεξία30 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2020

Πώς να αντιμετωπίσεις τις εξάψεις της εμμηνόπαυσης

Η ιατρός Δρ. Μαρία Ψωμά αποκαλύπτει πώς θα απαλλαγείς από τις εξάψεις

Πώς να αντιμετωπίσεις τις εξάψεις της εμμηνόπαυσης

Η ιατρός Δρ. Μαρία Ψωμά αποκαλύπτει πώς θα απαλλαγείς από τις εξάψεις.

«Πριν από λίγες ημέρες, το πρωί στο ιατρείο, ήρθε μια αγαπημένη ασθενής, ηοποία επιτυχώς έχασε τα κιλά της και είμαστε στο πιο σημαντικό στάδιοτης συντήρησης.

Ευτυχώς, προλάβαμε να ολοκληρώσουμε την απώλεια πριν την εμμηνόπαυση,όπου τα πράγματα δυσκολεύουν. Ως γιατρός έχω διαβάσει πολλά για τοστάδιο της προ εμμηνόπαυσης και της εμμηνόπαυσης. Ποτέ όμως δεν είχαβιώσει την εμπειρία ενός από τα κυρίαρχα συμπτώματα, των εξάψεων.

Η Μαρία λοιπόν, ήταν το πρώτο πρωινό ραντεβού, πολύ νωρίς έκανε ακόμαδροσιά, εγώ προσωπικά κρύωνα. Μπήκε μέσα με φανελάκι αμάνικο και μουλέει άνοιξε τα παράθυρα, υποφέρω, άνοιξα και παρόλα αυτά την είδα νασυνεχίζει να υποφέρει.
Άνοιξα τον ανεμιστήρα της οροφής και παρόλα αυτά έβαλα και κλιματιστικό,τότε ηρέμησε. Εγώ φυσικά έβαλα μπουφάν. Αυτό διήρκεσε γύρω στα 10λεπτά. Μόλις ηρέμησε της ζήτησα να μου το περιγράψει. Συνήθως ήταν βράδυόπου ξυπνάει από νυχτερινές εφιδρώσεις.

Αυτές λοιπόν είναι οι εξάψεις οι οποίες ταλαιπωρούν 8 στις 10 γυναίκες στην εμμηνόπαυση ή πριν από αυτή. Συνήθως για ένα χρόνο….»

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ