Υγεία : Υγεία Ευεξία16 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2015

Tελικά οι συμβουλές της μαμάς σου ήταν σωστές

5 φορές που η μαμά σου σε συμβούλεψε για την υγεία σου και είχε δίκιο.

Tελικά οι συμβουλές της μαμάς σου ήταν σωστές

5 φορές που η μαμά σου σε συμβούλεψε για την υγεία σου και είχε δίκιο.

«Οι μαμάδες έχουν πάντα δίκιο», αλλά σε κάθε περίπτωση εμείς θα σου πούμε εκείνες τις 5 συμβουλές υγείας που σίγουρα σου έδωσε κάποια στιγμή της ζωής σου και ήταν πράγματι σωστές!

Να πάρεις κάτι μαζί σου για να τσιμπήσεις.
Οι ειδικοί συμφωνούν με τη μαμά σου, αφού ένα (υγιεινό) σνακ θα σου κόψει την πείνα, θα σου δώσει ενέργεια, θα σε εμποδίσει να φας πολύ την ώρα του γεύματος και θα κάνει το μεταβολισμό σου να λειτουργεί όλη τη μέρα.

Να πάρεις φρέσκο αέρα.

Γιατί έτσι θα βελτιωθεί η ροή του οξυγόνο στον εγκέφαλο, λένε οι γιατροί (εσύ το έμαθες από τη μαμά σου). Μια βόλτα στην εξοχή μπορεί να μειώσει την κατάθλιψη, να βελτιώσει τη συγκέντρωση και την οπτική σου, ακόμη και να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σου, όπως έχουν δείξει πολλές μελέτες.

Να στέκεσαι ίσια.
Εκτός του ότι θα δείχνεις πιο κομψή και πιο αδύνατη, θα μειωθεί και το άγχος σου, σύμφωνα με μελέτη στο Health Psychology. Κι άλλη μία έρευνα έδειξε πως έτσι θα ενισχυθεί και η αυτοεκτίμηση σου.

Να τρως κοτόσουπα.

Η κοτόσουπα από τα χεράκια της μαμάς σου -εκτός του ότι είναι η πιο νόστιμη, όπως ισχυρίζεται η ίδια- έχει ήπιες αντιφλεγμονώδεις και ενυδατικές ιδιότητες.

Να προσέχεις μη καταπιείς την τσίχλα!
Πρόσφατα, μία νέα κοπέλα στη Βρετανία που έτρωγε έως και 14 τσίχλες τη μέρα, πέθανε. Στις ειδήσεις αναφέρθηκε πως ένας παθολόγος ανακάλυψε πως είχε χαμηλά επίπεδα ασβεστίου, μαγνησίου, νατρίου και καλίου. Η απορρόφησή τους μπορεί να εμποδίστηκε από τις πολλές τσίχλες μέσα στο στομάχι της, προκαλώντας ανισορροπία ηλεκτρολυτών που οδήγησε σε επιληπτικές κρίσεις.

Πάντως, αν και η μαμά σου επιμένει να μη μασάς την τσίχλα άσχημα (ξέρεις τώρα), υπάρχει ένας καλός λόγος για να φας μία: ορισμένα είδη περιέχουν ξυλιτόλη που μπορεί να προλάβει την τερηδόνα (ο αμερικανικός στρατός τις συστήνει στους στρατιώτες που δεν μπορούν να βουρτσίσουν τακτικά τα δόντια τους).

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ