Follow us

Τι σημαίνουν τα 4 στοιχεία (φωτιά, γη, αέρας, νερό) στο χάρτη κάθε ζωδίου;

Σε ποια ζώδια βρίσκονται οι πλανήτες στον αστρολογικό σου χάρτη και τι σημαίνουν τα 4 στοιχεία για την προσωπικότητά σου;

Σε ποια ζώδια βρίσκονται οι πλανήτες στον αστρολογικό σου χάρτη και τι σημαίνουν τα 4 στοιχεία για την προσωπικότητά σου;

Love summer night

Σε ποια ζώδια βρίσκονται οι πλανήτες στον αστρολογικό σου χάρτη και τι σημαίνουν τα 4 στοιχεία για την προσωπικότητά σου;

Οι πύρινοι οραματίζονται, οι γήινοι υλοποιούν, οι αέρινοι αποκτούν γνώση, επικοινωνούν και οι υδάτινοι δημιουργούν συναισθηματικούς δεσμούς.

Οι κατηγορίες των ζωδίων είναι οι εξής:

 • Φωτιά: Κριός, Λέων, Τοξότης
 • Γη: Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως
 • Αέρας: Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος
 • Νερό: Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθείς

Συνήθως ένας χάρτης περιέχει πλανήτες και στα 4 στοιχεία. Ωστόσο αν έχεις 5 ή περισσότερους πλανήτες σε κάποια στοιχεία, ταυτίζεσαι περισσότερο με αυτό. Αν πάλι απουσιάζει κάποιο στοιχείο ή παρουσιάζεται 1-2 φορές, τα χαρακτηριστικά του αποδυναμώνονται.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά αυτών των στοιχείων και τι σημαίνει η έλλειψη κάποιου στοιχείου στο γενέθλιο χάρτη μας;

Κάνε κλικ εδώ, συμπλήρωσε τα στοιχεία με την ημερομηνία και ώρα γέννησης, δες το χάρτη σου και ποιους πλανήτες έχεις και ανέλυσε τα στοιχεία:

ΦΩΤΙΑ (ΚΡΙΟΣ - ΛΕΩΝ - ΤΟΞΟΤΗΣ)

Αν κυριαρχούν τα ζώδια της φωτιάς στο χάρτη σου, χαρακτηρίζεσαι από ενθουσιασμό, δράση, παρόρμηση, αυθορμητισμό, έμπνευση, δημιουργικότητα, αυτοπεποίθηση, ανεξαρτησία, αισιοδοξία, ενέργεια.

Είσαι γενναιόδωρη, ιδεαλίστρια και προσπαθείς να εξελιχθείς πνευματικά έχοντας πάντα ένα όραμα. Κοιτάς συνεχώς μπροστά και οι λέξεις παθητικότητα-ηττοπάθεια είναι άγνωστες για εσένα. Ο αυθορμητισμός σου είναι παιδαριώδης και πολλές φορές απογοητεύεσαι, ειδικά αν οι στόχοι σου δεν είναι ρεαλιστικοί. Θέλεις να έχεις ολοκληρωτικά τον έλεγχο των καταστάσεων. Διαθέτεις περηφάνια και εγωισμό, αναζητάς το θαυμασμό και δεν θέλεις με τίποτα να σε κοροϊδεύουν ή να γελάνε μαζί σου. Πιστεύεις πολύ στον εαυτό σου και στη ζωή. Έχεις ανάγκη από οράματα και οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται είναι για εσένα συναρπαστικές, φανταχτερές. Εμπνέεις τους άλλους με τον δικό σου τρόπο.

Ο Κριός είναι πρωτοπόρος, πολεμιστής, εμπνέει και εμπνέεται.

Ο Λέων είναι γενναιόδωρος, αφοσιωμένος, ευγενικό πνεύμα.

Ο Τοξότης φεύγει μακριά σε φυσικό, συναισθηματικό, πνευματικό επίπεδο.

Τα πύρινα ζώδια είναι εξωστρεφή, αυθόρμητα, γεμάτα ενέργεια και θετική στάση ζωής. Ακόμα και όταν παρουσιάζονται σύννεφα, έχουν τη δύναμη και τη θέληση να συνεχίσουν να προσπαθούν. Αντιπαθούν και υποτιμούν την παθητικότητα. Έχουν ανάγκη από περιπέτεια, ταξίδια, διασκέδαση προκειμένου να μένουν αισιόδοξα, να έχουν ενέργεια και φαντασία σε επιθυμητά επίπεδα. Πολλές φορές βέβαια, καταπονούν τον εαυτό τους και καταρρέουν. Τα ζώδια αυτά δεν περιορίζονται εύκολα και δεν ενδιαφέρονται για σταθερότητα και δέσμευση.

Αν λείπουν τα ζώδια αυτά από το χάρτη σου

 • Αγωνίζεσαι για να γίνεις εκφραστική και δυναμική.
 • Μπλέκεις σε δραστηριότητες χωρίς νόημα πολλές φορές ή ασχολείσαι υπέρμετρα με προσωπικά σου θέματα.
 • Αναζητάς στους άλλους την έμπνευση και τα κίνητρα καθώς δεν ενθουσιάζεσαι με νέες δραστηριότητες.
 • Μένεις παθητική, αποστασιοποιημένη. Αναζητάς περισσότερο προσωπική και συναισθηματική εμπλοκή.
 • Είσαι απαισιόδοξη, καταθλιπτική, αμέτοχη, χωρίς κίνητρα, με έλλειψη αυτοπεποίθησης και πίστης στον εαυτό σου.

ΓΗ (ΤΑΥΡΟΣ - ΠΑΡΘΕΝΟΣ - ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ)

Αν κυριαρχούν τα ζώδια της Γης στο χάρτη σου, χαρακτηρίζεσαι από πρακτικότητα, υλισμό, ρεαλισμό, δομημένη σκέψη, υπομονή, επιμονή, αξιοπιστία, σταθερότητα, παραγωγικότητα, μεθοδικότητα.

Ασχολείσαι με λεπτομέρειες και ζητάς απτά αποτελέσματα. Δίνεις βάση στις αισθήσεις σου (τις ανέσεις και τις απολαύσεις του σώματός σου) και όχι στο συναίσθημα. Είσαι προσγειωμένη και θέλεις να αισθάνεσαι παραγωγική και χρήσιμη. Αναζητάς την οικονομική ασφάλεια και κάνεις τα πάντα για να διατηρήσεις τα κεκτημένα σου. Δρας σύμφωνα με κανόνες, ξέρεις τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες σου, δεν ρισκάρεις. Από φόβο μήπως χάσεις τα κεκτημένα σου, καταπιέζεις τα συναισθήματά σου, υπομένεις ανθρώπους και καταστάσεις που σε κρατάνε δέσμια σε δυσάρεστες πραγματικότητες. Θέλεις να ζεις μια ποιοτική ζωή είτε δουλεύοντας σκληρά είτε βρίσκοντας έναν σύντροφο με σημαντικές διασυνδέσεις. Ασχολείσαι πολύ με τη λέξη ασφάλεια. Έχεις υπομονή και επιμονή με αυτούς που αγαπάς, νοιάζεσαι, έχεις την ικανότητα να ζεστάνεις και τα πιο ψυχρά άτομα.

Μπορείς να γίνεις απίστευτα γοητευτική αλλά ταυτόχρονα ψυχρή και υπολογίστρια. Διαθέτεις τετράγωνη λογική και ισορροπία. Στερείσαι πολλές φορές το ρομαντισμό και τον αυθορμητισμό. Οι άλλοι μπορούν να βασιστούν πάνω σου, δουλεύεις για να κερδίσεις τα προς το ζην γνωρίζοντας τους κανόνες του υλικού κόσμου. Προτιμάς τις υλικές και τις πνευματικές αξίες και επιλέγεις βάση ορθής σκέψης. Δεν εκδηλώνεσαι εύκολα συναισθηματικά, είσαι εσωστρεφής και οι σκέψεις σου είναι κρυφές. Η ρουτίνα σε συνοδεύει, δεν βγαίνεις εύκολα εκτός προγράμματος γιατί χάνεις τις ισορροπίες σου. Είσαι εργασιομανής, φιλότιμη, οργανωμένη, πρακτική, άνθρωπος του καθήκοντος και των πρέπει.

Τα ζώδια της Γης δεν παρασύρονται εύκολα από πιθανότητες και οράματα. Προτιμούν το χειροπιαστό, το αληθινό.

Ο Ταύρος και ο Αιγόκερως αναζητούν τη δημιουργία πραγμάτων καθώς και τη δημιουργία οικογένειας, κάτι που να μπορούν να το μετρήσουν, να το αγγίξουν. Η Γη είναι ένα με την ύλη, κρίνει τα πάντα βάση της αποτελεσματικότητας και της αντικειμενικής αξίας και βιώνει τα πάντα μέσα από τις αισθήσεις.

Η Παρθένος είναι πιο προσαρμοστική πάνω στις συνθήκες που επικρατούν στη ζωή της κάθε στιγμή. Τα γήινα ζώδια δεν αναζητούν τα πλούτη, θέλουν λίγα παραπάνω από αυτά που χρειάζονται. Είναι άνθρωποι με αντοχές, ήρεμοι και πράοι, εγκαταλείπουν οτιδήποτε απειλεί την υλική τους ασφάλεια. Είναι συντηρητικοί, συμβατικοί, με έλλειψη ενθουσιασμού.

Αν λείπουν τα στοιχεία αυτά από το χάρτη σου

 • Αναπτύσσεις δεξιότητες χωρίς καμιά πρακτική εφαρμογή, κοινώς πηδάς από δουλειά σε δουλειά, χειρίζεσαι το χρήμα επιπόλαια. Ανησυχείς για το budget σου, την οργάνωση, την τάξη, την λεπτομέρεια.
 • Αναζητάς την ασφάλεια υιοθετώντας ένα ιδιαίτερα δομημένο τρόπο σκέψης ή καταφεύγεις σε μια άκαμπτη ρουτίνα.
 • Διατηρείς σχέσεις λόγω της ασφάλειας και της σταθερότητας που παρέχουν ή μένεις σε μια δουλειά, μόνο και μόνο γι’ αυτά.
 • Είσαι αποδιοργανωμένη, καταναγκαστική, ασταθής, μη παραγωγική, καθόλου πρακτική. Δυσκολεύεσαι να υλοποιήσεις τους στόχους σου καθώς περνάς από τη μια ιδέα στην άλλη χωρίς να την κάνεις πράξη ή να ολοκληρώσεις.

ΑΕΡΑΣ (ΔΙΔΥΜΟΣ - ΖΥΓΟΣ - ΥΔΡΟΧΟΟΣ)

Αν κυριαρχούν τα ζώδια αυτά στο χάρτη σου, χαρακτηρίζεσαι από πνευματικότητα, αναποφασιστικότητα, ομιλητικότητα.

Είσαι ένα σκεπτόμενο άτομο που αναζητά τη γνώση και θέλεις να μοιράζεσαι τις σκέψεις σου με άλλους. Σε ενδιαφέρουν οι Δημόσιες Σχέσεις και η επικοινωνία αλλά αποστασιοποιείσαι συναισθηματικά. Είσαι άπιαστη, αεικίνητη, ασταθής, αντιλαμβάνεσαι τα πάντα με λογική και αντικειμενικότητα, είσαι πολιτισμένη και ανθρωπίστρια. Τα βλέπεις όλα θεωρητικά και όχι πρακτικά με αποτέλεσμα να μένεις μόνο σε ιδέες. Η θεωρία απέχει από την πράξη. Κάνεις μεγάλα σχέδια, έχεις φρέσκες ιδέες, μη ρεαλιστικές πολλές φορές αλλά και αυτό έχει τη γοητεία του. Κάνεις το συνηθισμένο να φαίνεται φανταστικό.

Είσαι πολύ κοινωνική και αναζητάς συνεχώς πνευματικά ερεθίσματα. Πείθεις, είσαι έξυπνη και εύγλωττη. Έχεις μια έμφυτη τάση να γοητεύεις, υπονοείς πολλά και εκφράζεσαι άνετα. Συναισθηματικά, είσαι απόμακρη, ψυχρή, απρόβλεπτη. Οι σχέσεις σου βιώνονται πρώτα στο πνεύμα και στη φαντασία και ύστερα σε πραγματικό επίπεδο. Ο έρωτας είναι πρώτα φαντασίωση και πολλές φορές διαφέρει η θεωρία από το όνειρο. Είσαι ελεύθερη και ανεξάρτητη και απαιτείς τον ατομικό σου χώρο. Αναζητάς ποικιλία και ανανέωση, συνεχή εκδήλωση ενδιαφέροντος από το σύντροφό σου. Η φιλία είναι σημαντική για εσένα. Εξετάζεις τις καταστάσεις και τις σκέψεις των γύρω σου. Η αλήθεια είναι αντικειμενική.

Τα ζώδια του Αέρα είναι τα πιο ανθρώπινα. Αν και δεν είναι ιδιαίτερα θερμά και δεν εμπλέκονται σε βάθος στις σχέσεις τους, έχουν ισχυρές κοινωνικές δεξιότητες. Δεν παρεξηγούνται εύκολα, κατανοούν το πάρε-δώσε ακόμα και αν δεν συμφωνούν.

Έχουν την ικανότητα να διαπραγματεύονται και να βλέπουν και τις δυο όψεις του νομίσματος. Έχουν λεπτότητα, ευγένεια και σέβονται τα δικαιώματα των άλλων. Διατηρούν απρόσωπη στάση, ζουν μέσα από το κεφάλι τους και δεν έχουν καλή επαφή με τον κόσμο των συναισθημάτων. Πολλές φορές, ειδικεύονται στις σχέσεις, τι πρέπει και τι δεν πρέπει, τις κατηγοριοποιούν και εκλογικεύουν τις ανθρώπινες συμπεριφορές.

Τα συναισθήματά τους λειτουργούν αυτόνομα, έξω από τον έλεγχο του εγώ, είναι ακατέργαστα διότι δεν έχουν δουλέψει μαζί τους. Όταν ερωτεύονται λοιπόν, δεν ξέρουν να τα διαχειριστούν. Γνωρίζουν όλες τις πλευρές ενός θέματος αλλά δεν μπορούν να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Το μειονέκτημα της αντικειμενικότητας είναι ότι όσες απόψεις και αν συλλέγεις, τελικά μόνη σου πρέπει να αποφασίσεις. Και αυτό είναι μια πράξη υποκειμενικότητας που σε δυσκολεύει.

Αν λείπουν τα ζώδια αυτά από το χάρτη σου

 • Διψάς για κοινωνικότητα και ανησυχείς για τον τρόπο επικοινωνίας σου καθώς νιώθεις πως είσαι συχνά εκτός θέματος ή πως τα λεγόμενά σου παρανοούνται.
 • Προτιμάς το γραπτό από τον προφορικό λόγο. Αναθεωρείς συχνά τις σκέψεις σου, μαθαίνεις περισσότερο από τις εμπειρίες και λιγότερο από τη θεωρία. Δεν είσαι αντικειμενική και αναζητάς την επιβεβαίωση των άλλων.
 • Είσαι απλή, απομονωμένη, υποκειμενική, ερευνητική, δύσκολα συνυπάρχεις με τους άλλους, είσαι αδιάλλακτη και δύσκαμπτη στις καταστάσεις που αντιμετωπίζεις.

ΝΕΡΟ (ΚΑΡΚΙΝΟΣ - ΣΚΟΡΠΙΟΣ - ΙΧΘΕΙΣ)

Αν κυριαρχούν τα ζώδια αυτά στο χάρτη σου χαρακτηρίζεσαι από ευαισθησία, ενσυναίσθηση, εξάρτηση, συναισθηματισμό, προστατευτικότητα, μυστικοπάθεια, κυκλοθυμία, διαίσθηση, φαντασία, παθητικότητα.

Χάνεσαι στα συναισθήματα τα δικά σου και των άλλων, δυσκολεύεσαι να διατηρήσεις την ατομικότητά σου. Διαθέτεις ψυχικά χαρίσματα, κλείνεσαι στον εαυτό σου και είσαι συμπονετική στις ανάγκες των άλλων. Έχεις την ανάγκη της συναισθηματικής ασφάλειας, είσαι ευάλωτη.

Η συναισθηματική σου κατάσταση μεταβάλλεται συχνά λόγω της ικανότητάς σου να διαισθάνεσαι την ενέργεια της ατμόσφαιρας. Έχεις μεγάλα αποθέματα αγάπης και τρυφερότητας, τα χαρίζεις απλόχερα σε αυτούς που επιλέγεις να αγαπάς. Τα αισθήματά σου είναι έντονα και σαρωτικά.

Σε πλημμυρίζει το πάθος και η φλόγα του έρωτα, παραδίνεσαι και απολαμβάνεις τον παράδεισο. Δίνεσαι ολοκληρωτικά αλλά απαιτείς και ανταπόδοση. Αναζητάς την παντοτινή αγάπη και δεν ξεχνάς ποτέ την αχαριστία και την αδιαφορία. Είσαι φιλότιμη, φιλόδοξη και τυπική στα καθήκοντά σου. Προσεγγίζεις την αλήθεια υποκειμενικά, συνδέεσαι με την συναισθηματική διάσταση της ανθρώπινης ύπαρξης. Τα συναισθήματα είναι μυστήρια και σκοτεινά, ενστικτώδη, τα βιώνεις με τον δικό σου τρόπο, δεν περιγράφονται λεκτικά. Θέλεις κάπου να ανήκεις.

Για τον Καρκίνο, η οικογένεια του προσφέρει το αίσθημα του ανήκειν,

για τον Σκορπιό, μια πολύ στενή σχέση με έναν άλλο άνθρωπο,

για τον Ιχθύ, η ενότητα με το όλον, δηλαδή ένα πνευματικό ανήκειν.

Τα ζώδια του νερού είναι δεκτικά και απορροφούν ότι συμβαίνει γύρω τους. Αντιλαμβάνονται όλα τα συναισθήματα και δίνουν μεγαλύτερη σημασία σε αυτά από τα λόγια που ακούνε. Ακούνε τα προβλήματα των άλλων χωρίς να κρίνουν και πολλές φορές τους βαραίνουν όλα αυτά που έχουν μαζέψει. Έχουν κρυφές πτυχές που δεν αποκαλύπτουν εύκολα, κρύβουν πολλά κάτω από την γαλήνια επιφάνειά τους. Δεν μπορούν να διαχωρίσουν που τελειώνει ο άλλος και που αρχίζει ο εαυτός τους με αποτέλεσμα να προσδιορίζουν τον εαυτό τους με βάση αυτά που συμβαίνουν γύρω τους. Προσκολλώνται και εξαρτώνται νοσηρά από τους άλλους με αποτέλεσμα να γίνονται παράλογοι και χειριστικοί.

Αν λείπουν τα ζώδια αυτά από το χάρτη σου

 • Έχεις ένα συναισθηματικό κενό που προσπαθείς να γεμίσεις στρεφόμενη στην πνευματικότητα ή αναζητώντας καθολικές αλήθειες σε μια προσπάθεια να βρεις το νόημα της ζωής.
 • Δεν εκφράζεις εύκολα τα συναισθήματά σου και δημιουργείς σχέσεις με υπερβολικά συναισθηματικούς ανθρώπους ή εθίζεσαι στον ενθουσιασμό και τις εντάσεις.
 • Δεν κατανοείς εύκολα τα συναισθήματα των άλλων και γι’ αυτό προσπαθείς να δείξεις ότι είσαι ευαίσθητη κάνοντας δραστηριότητες που εμπεριέχουν φροντίδα. Είσαι κλειστή, απρόσωπη, απρόσιτη, ανασφαλής, ελεγχόμενη.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ