Αστρολογία : Αστρικά Tips07 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2016

Οφιούχος: Μήπως μπερδεύουμε τους αστερισμούς με τα ζώδια;

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του ζωδίου που ήρθε να μας αλλάξει τα δεδομένα;

Οφιούχος: Μήπως μπερδεύουμε τους αστερισμούς με τα ζώδια;

Τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν οι συζητήσεις για τον Οφιούχο (δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε, το ζήτημα είχε τεθεί ξανά πριν από 10-15 χρόνια περίπου). Δεν είναι μια νέα ανακάλυψη, μας είναι γνωστός από την αρχαιότητα. Το ερώτημα είναι αν είναι το 13ο ζώδιο.
Και όλοι αναρρωτιούνται : Και κει δηλαδή που ήξερα, από τα γεννοφάσκια μου, πως ήμουν Τοξότης έγινα ξαφνικά Οφιούχος; Υποθετικά ναι, αν έχεις γεννηθεί 30/11-17/12.

Ποιος είναι όμως αυτός ο Οφιούχος που μας αλλάζει τα δεδομένα; Από που κρατάει η σκούφια του; Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του;

Κάποιοι, από Αμερική και Ευρώπη, πιστεύουν πως η αστρολογία βασίζεται στη θέση της γης απέναντι στον ήλιο. Λένε πως τα ζώδια κινούνται για περίπου ένα μήνα σε σχέση με τον Ήλιο και τα άστρα. Η μετακίνηση στην ευθυγράμμιση των άστρων που προέκυψε επειδή η Γη πραγματοποιεί μια ακανόνιστη περιφορά γύρω από τον άξονά της σημαίνει πως οι περισσότεροι άνθρωποι πηγαίνουν ένα ζώδιο πίσω. Αυτή η άποψη προκάλεσε αναταραχή στους φίλους της αστρολογίας δημιουργώντας ίσως και υπαρξιακά ερωτήματα.

Πιστεύω πως κάποιοι άνθρωποι δεν θεωρούν την αστρολογία επιστήμη και δεν παίρνουν στα σοβαρά τον ανασχεδιασμό του ζωδιακού χάρτη. Ποιος και γιατί παίζει με τον Οφιούχο; Είναι εύκολο να καταρρίψουμε το μύθο. Τα ζώδια ήταν και θα παραμείνουν 12!

Η αστρολογία, με βάση την ακριβή ημερομηνία και ώρα γέννησης καθώς και τον τόπο γέννησης, μπορεί να περιγράψει άριστα την προσωπικότητα ενός ατόμου. Ο κάθε άνθρωπος έχει το δικό του χάρτη, με τους πλανήτες σε διαφορετικά ζώδια, οίκους, μοίρες. Κανένας Ζυγός π.χ δεν είναι ίδιος με τον άλλο. Όσον αφορά το κομμάτι της πρόβλεψης, μας δείχνει τις τάσεις καθώς και τη θεματολογία που θα μας απασχολήσει τη γενέθλια χρονιά μας. Κι ας μην ξεχνάμε πως ο σοφός κυβερνάει τ’αστρα του. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την προσωπικότητα του κάθε ανθρώπου, τον τρόπο που μεγάλωσε, τις συνθήκες, τον τρόπο σκέψης του, το κριτικό του πνεύμα.

Ο ζωδιακός κύκλος δεν έχει φτιαχτεί από αστρολόγους, συντάσσεται από τις 4 εποχές, τα 4 στοιχεία, τις 360 μοίρες, τα μαθηματικά, τη γεωμετρία, την μυθολογία και άλλα πολλά. Η εαρινή ισημερία καθορίζεται από τον Κριό, η φθινοπωρινή από το Ζυγό, το θερινό και το χειμερινό ηλιοστάσιο αντίστοιχα από τον Καρκίνο και τον Αιγόκερω. Τίποτα δεν είναι ξεκομμένο και μοναχικό. Η αστρολογία έχει ηλικία περίπου 5.000 ετών.

Ο Οφιούχος δεν είναι ζώδιο, είναι αστερισμός, κοινώς ένα σύμπλεγμα απλανών αστέρων που κάποιος θεός τοποθέτησε στον Ουράνιο Ισημερινό. Οι αστερισμοί είναι ομάδες αστεριών που βλέπουμε κάθε βράδυ στον ουρανό ενώ τα ζώδια είναι συμβολικές έννοιες, είναι μυστήρια, ξεπερνούν τις αισθήσεις και την αντίληψη του ανθρώπου καθώς κανείς δεν τα έχει δει. Ο Νταν Ρουντιάρ, αστρολόγος και φιλόσοφος, αποκαλούσε το ζωδιακό κύκλο μαγνητικό πεδίο της γης και στεκόταν και στον αποκρυφισμό σύμφωνα με τον οποίο ο ζωδιακός κύκλος αποτελεί την αύρα της γης.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΣΤΡΙΚΑ TIPS

Best of network