Red Blood Moon | Πανσέληνος και ολική έκλειψη Σελήνης στον Τοξότη στις 26 Μαΐου 2021 - Πώς επηρεάζονται τα ζώδια;

Δύσκολο το φεγγάρι για Δίδυμους, Τοξότες, Παρθένους και Ιχθύες του πρώτου δεκαημέρου. Ωφελημένοι μπορεί να βγουν Κριοί, Λέοντες, Ζυγοί και Υδροχόοι του πρώτου δεκαημέρου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΧΡΥΣΑ ΣΥΚΑ

Μια ολική έκλειψη Σελήνης θα πραγματοποιηθεί στις 26 Μαΐου στο ζώδιο του Τοξότη. Θα είναι ορατή στην Νοτιοανατολική Ασία, στην Αυστραλία, στην Ωκεανία, σε Αλάσκα και Καναδά, σε Χαβάη και Μεξικό, στην Κεντρική και Νότια Αμερική. Θα έχει διάρκεια 14 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα. Ανήκει στον κύκλο Saros 121. O κύκλος αυτός ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 1047 και θα τελειώσει τον Μάρτιο του 2508.

Η έκλειψη αυτή θα ξεκινήσει 2:11μμ ώρα Ελλάδας και θα τελειώσει 2:25μμ. και δεν θα είναι ορατή στη χώρα μας. Θα νιώσουμε όμως την επιρροή της. Η συνολική διάρκεια της έκλειψης είναι 5 ώρες και θα έχει επιρροή 5 μήνες περίπου. Παρόμοιες εκλείψεις έχουν πραγματοποιηθεί το 1913, 1931, 1949, 1967, 1985,2003.

Είναι μια υπερπανσέληνος καθώς η Σελήνη βρίσκεται πιο κοντά στη Γη, είναι λαμπερή, μεγάλη και εντυπωσιακή. Οι εκλείψεις φέρνουν αλλαγές και ανατροπές στη ζωή μας. Οι Σεληνιακές εκλείψεις μπορεί να δώσουν ένα ξαφνικό τέλος σε μια σχέση ή σε μια κατάσταση, αναμοχλεύουν
συναισθήματα και μας κάνουν υπερευαίσθητους.
Ένα τέλος όμως, όσο επώδυνο και αν είναι, μας ωθεί να εξελιχτούμε ακόμα και αν δεν το βλέπουμε αυτό τώρα ξεκάθαρα.

Ο Τοξότης έχει να κάνει με ταξίδια και επαφές με ανθρώπους που βρίσκονται μακριά, δημιουργεί την ανάγκη για γνώση και αναζήτηση της αλήθειας. Ο άξονας Διδύμων/Τοξοτών έχει να κάνει με την επικοινωνία, τις μετακινήσεις, τα ταξίδια, την παιδεία, τη θρησκεία, τους νόμους. Ο Ήλιος απέναντι από τη Σελήνη αφήνει πολλά ερωτήματα. Ο Ήλιος, στο ζώδιο των Διδύμων φέρνει επικοινωνία και κινητικότητα. Το τετράγωνο που σχηματίζουν Ήλιος/Σελήνη με τον Δία θα μπορούσε να φέρει μια υπεραισιοδοξία που βλάπτει.

Θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για δοκιμασίες και απογοητεύσεις σε θέματα σχετικά με την παιδεία, την θρησκεία ή νομικά ζητήματα. Η αντίθεση Άρη/Πλούτωνα μπορεί να φέρει εξεγέρσεις και διαμαρτυρίες, κρυμμένα πάθη/μυστικά και εμμονές βγαίνουν στην επιφάνεια. Το τετράγωνο Ερμή/Ποσειδώνα μας ζητά να είμαστε προσεκτικοί σε συγχύσεις και εξαπατήσεις. Η αλήθεια δεν είναι ξεκάθαρη.

Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε πληροφορίες που λαμβάνουμε και ψευδείς ειδήσεις. Το τετράγωνο ανάδρομου Κρόνου/Ουρανού φέρνει περιορισμούς και απαγορεύσεις. Ο Ερμής ξεκινάει στις 29 την
ανάδρομη πορεία του δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα σε ταξίδια και επικοινωνία. Γίνεται μια σοβαρή αναθεώρηση των σκέψεων και των πράξεων μας, μια ενδοσκόπηση για να βελτιωθούν τα πράγματα.

Με το τετράγωνο Αφροδίτης/Ποσειδώνα θα πρέπει να προσέχουμε να μην θεοποιούμε τις σχέσεις, να προσέχουμε τις επιλογές μας για να μην απογοητευτούμε. Επηρεάζεται ο τρόπος σκέψης μας, υπάρχουν ξεσπάσματα, μια εσωτερική σύγχυση δεν μας αφήνει να πάρουμε αποφάσεις. Οι ρήξεις θα έχουν κόστος.

Κάποιες αποκαλύψεις θα μας μπερδέψουν συναισθηματικά, υπάρχουν εναλλαγές διαθέσεων. Είναι σημαντικό να επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον μας στη φιλοσοφία, σε πράγματα που μας δίνουν πνευματική τροφή για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες. Καλό θα ήταν να ανοίξουμε τους ορίζοντές μας, να αναπτύξουμε την προσωπικότητά μας και τις γνώσεις μας, να εξερευνήσουμε νέα πράγματα που θα μας πάνε παραπέρα. Αντιμετωπίζουμε τα γεγονότα με ψυχραιμία και προσαρμοζόμαστε.

Επηρεάζονται Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες που έχουν τον Ήλιο τους ή ωροσκόπο ή προσωπικούς πλανήτες από την 2 η μοίρα-8 μοίρα.

Πώς θα επηρεαστούν όμως όλα τα ζώδια από την ολική έκλειψη Σελήνης/πανσέληνο στον Τοξότη; Διάβασε και τον ωροσκόπο σου.

ΚΡΙΟΣ

Είναι καλό διάστημα για κοντινές αποδράσεις, για ταξίδια που θα σε βγάλουν από την ρουτίνα της καθημερινότητας. Προσοχή σε αντιπαραθέσεις και ρήξεις. Απόφυγε τον παρορμητισμό, την επιπολαιότητα, τη βιασύνη σε κάθε τομέα, σκέψου διπλά πριν πράξεις. Δεν ρισκάρουμε, προχωράμε προσγειωμένα. Ας είσαι συγκαταβατική και διαλλακτική. Παρελθοντικά ζητήματα μπορεί να έρθουν στην επιφάνεια και να πρέπει να προσαρμοστείς.

ΤΑΥΡΟΣ

Η έκλειψη αυτή επηρεάζει κοινά οικονομικά και ερωτικά ζητήματα. Πρόσεξε τι λες ή τι σου υπόσχονται. Διεκδικείς τον έρωτα με επιμονή. Νεύρα και αναστάτωση είναι πιθανά, κάποιες αλλαγές επίσης και θα πρέπει να προσαρμοστείς. Οργάνωσε τα οικονομικά σου και απόφυγε παρορμητικές και σπασμωδικές κινήσεις. Προσοχή σε συμφωνίες και διαπραγματεύσεις, πάρε το χρόνο σου. Παρελθοντικά ζητήματα θα πρέπει να τα χειριστείς ψύχραιμα αποφεύγοντας εντάσεις και ζήλιες. Προσοχή σε νέες γνωριμίες, προχώρα με αργά βήματα.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η έκλειψη στο απέναντι ζώδιο επηρεάζει σχέσεις, συνεργασίες, γάμο. Μπορεί να χρειαστεί να πάρεις κάποιες σοβαρές αποφάσεις για την εξέλιξή τους, μπορεί να χρειαστεί να δώσεις ένα τέλος σε μια κατάσταση που δεν σε ικανοποιεί ή αντίθετα, μπορεί να αποφασίσεις να προχωρήσεις ένα βήμα παρακάτω τη σχέση σου. Ζήσε νέες εμπειρίες και προσέγγισε προσωπικά και επαγγελματικά θέματα με έναν άλλο τρόπο. Μπορεί τις αποφάσεις αυτές να τις πάρει η άλλη πλευρά και συ να πρέπει να προσαρμοστείς. Ξεκαθάρισε τι θέλεις και μείνε συγκαταβατική. Μια επανασύνδεση είναι πιθανή ή ένας χωρισμός για ένα άλλο πρόσωπο. Κινήσου συνετά σε κάθε περίπτωση για να κερδίσεις χρόνο.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η έκλειψη αυτή μπορεί να βγάλει στην επιφάνεια φόβους και ανασφάλειες και να αναστατωθείς. Μπορεί να υπάρχουν παρασκηνιακά γεγονότα που θα σε εκνευρίσουν και θα πρέπει να χειριστείς ψύχραιμα. Κινήσου με διπλωματία και ισορροπημένα. Μπορεί να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στην εργασία σου και να πρέπει να προσαρμοστείς. Μείνε επιφυλακτική σε επαγγελματικές συνεργασίες, μην ενθουσιάζεσαι, απόφυγε τον παρορμητισμό. Κυκλοθυμία και εναλλαγές διαθέσεων ή κάποια σκαμπανεβάσματα στη συμπεριφορά σου μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στις σχέσεις σου.

ΛΕΩΝ

Κάνε νέα ερωτικά ξεκινήματα με την έκλειψη αυτή χωρίς να πέσεις με τα μούτρα και να τα δώσεις όλα άμεσα. Να είσαι συγκρατημένη και να ξέρεις που πατάς. Μπορεί να επιστρέψουν πρόσωπα από το παρελθόν που θα επηρεάσουν την προσωπική σου ζωή. Μπερδεμένα συναισθήματα μπορεί να σε οδηγήσουν σε λάθος μονοπάτια. Μην παίρνεις τελικές αποφάσεις, πάρε το χρόνο σου και κινήσου συνετά. Είναι απαραίτητη η διπλωματία, απόφυγε ακραίες ενέργειες και συμπεριφορές.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η έκλειψη αυτή αφορά το σπίτι, την οικογένεια, το παρελθόν, τις αναμνήσεις σου. Δεν είναι απαραίτητο να συμβεί κάτι που θα σε αγχώσει. Μπορεί να κάνεις μια επιστροφή στο παρελθόν αυτές τις μέρες και να ανασύρεις κάποιες μνήμες που θα σε ανησυχήσουν ή μπορεί να γίνει μια αλλαγή στο σπίτι σου. Μπορεί να αποφασίσεις μια μετακόμιση ή να προκύψει ένα πρόβλημα με οικεία πρόσωπα. Μπορεί να νιώσεις πως δεν σε καταλαβαίνουν. Μην παίρνεις αποφάσεις τώρα, κάνε αναθεωρήσεις με κάποιες σχέσεις σου, μπορεί να αλλάξεις γνώμη. Ξεκαθάρισε τις επιθυμίες σου και δες τις καταστάσεις αντικειμενικά. Μείνε ψύχραιμη μακριά από εντάσεις. Μπορεί να εμφανιστούν πρόσωπα από το παρελθόν και να μην ξέρεις τι πρέπει να κάνεις. Κάποιοι διχασμοί δεν θα σε αφήσουν να κινηθείς ισορροπημένα.

ΖΥΓΟΣ

Μπορεί να ακούσεις κάποια νέα, κάποιες ειδήσεις που καλό θα ήταν να μην εμπιστευτείς, να μην δεσμευτείς σε τίποτα. Απόφυγε τις διαπραγματεύσεις, τις συμφωνίες, τις συζητήσεις, οτιδήποτε σου υπόσχονται ακόμα και αν είναι δελεαστικό καθώς δεν θα είναι αληθινό. Κάνε αναθεωρήσεις. Μπορεί να μάθεις κάποια γεγονότα που ήταν συγκαλυμμένα. Απόφυγε το θυμό και τις υπερβολές και διόρθωσε τα λάθη σου. Μην ρισκάρεις, μην κάνεις ριζικές αλλαγές, κινήσου επιφυλακτικά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η έκλειψη επηρεάζει τα οικονομικά σου. Μπορεί να αγχώνεσαι, όμως είναι στο χέρι σου να τα λύσεις. Κινήσου με στρατηγική, απόφυγε τις βιαστικές αποφάσεις και τις εξιδανικεύσεις. Μην ρισκάρεις. Ερωτικά, έρχονται στην επιφάνεια όλες οι ανάγκες σου και παρασύρεσαι στο παιχνίδι του έρωτα και τις εξελίξεις του. Ο αισθησιασμός κυριαρχεί. Απόφυγε την κτητικότητα, τη ζήλια, μην δίνεις έκταση σε κάποιες αμφιβολίες ή αμφισβητήσεις σου. Πρόσεχε τις αντιδράσεις σου καθώς μπορεί να νιώσεις μια αβεβαιότητα που θα σε επηρεάσει ψυχολογικά.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η έκλειψη συντελείται στο ζώδιό σου και σε επηρεάζει άμεσα. Εντάσεις και προβληματισμοί μπορεί να σε αναστατώσουν. Αλλαγές θα γίνουν στη ζωή σου ή μπορεί να αλλάξει ο τρόπος σκέψης σου. Προσοχή στην υγεία και την φυσική σου κατάσταση, ασχολήσου με τον εαυτό σου που μπορεί να έχεις παραμελήσει. Δες τα σχέδιά σου, τις ανάγκες σου, τα συναισθήματά σου. Μην δεσμεύεσαι, μην παίρνεις σοβαρές αποφάσεις. Κάποια αποκαλυπτικά γεγονότα θα σε ωθήσουν σε επαναπροσδιορισμούς, μείνε ψύχραιμη. Απόφυγε τους καβγάδες στη δουλειά και στο σπίτι. Υπολόγισε τα υπέρ και τα κατά των ενεργειών σου, μην κάνεις σπασμωδικές και παρορμητικές κινήσεις. Μην ρισκάρεις γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει σύγχυση, πάρε το χρόνο σου.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Μπορεί αυτό το διάστημα να κλειστείς στον εαυτό σου και να κάνεις έναν απολογισμό. Μπορεί να ξεκινήσεις μια παρασκηνιακή σχέση, το σίγουρο είναι πως κάνεις αναθεωρήσεις. Ένας μυστικός έρωτας μπορεί να μπει στη ζωή σου. Δεν νιώθεις σίγουρη για να κάνεις ουσιαστικά βήματα, έχεις τις αμφιβολίες σου. Απομονώνεσαι ή είσαι πολύ κουρασμένη. Μπορεί να πάρεις κάποιες πληροφορίες που θα σε αναστατώσουν, δεν είσαι σε θέση να διαχειριστείς κάποιες δυσκολίες. θα πρέπει να είσαι συνεργάσιμη σε επαγγελματικές αλλαγές. Μην πιέζεις τις καταστάσεις, χαλάρωσε και απόφυγε τις εντάσεις.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η έκλειψη βοηθά την πραγματοποίηση των στόχων και των σχεδίων σου. Παλεύεις σκληρά για να πετύχεις τα όνειρά σου. Φιλικά πρόσωπα σε στηρίζουν σε κάθε δυσκολία ή αντίθετα, μπορεί να απογοητευτείς από κάποιο φιλικό πρόσωπο. Προσοχή στις παρεξηγήσεις και την συνεννόηση. Μπορεί να κλονιστεί η εμπιστοσύνη σου ή μπορεί κάποια αποκαλυπτικά γεγονότα να σου αλλάξουν γνώμη. Κλείσε υποθέσεις από το παρελθόν, απόφυγε τις εντάσεις και προσπάθησε να ισορροπήσεις τον εσωτερικό σου κόσμο. Μείνε επιφυλακτική σε νέες γνωριμίες, απόφυγε τις εξιδανικεύσεις και τις βιαστικές αποφάσεις.

ΙΧΘΥΕΣ

Η έκλειψη επηρεάζει την καριέρα σου και τα σενάρια είναι πολλά, κάνεις αλλαγές. Μπορεί να φύγεις από την υπάρχουσα εργασία σου για να πας σε μια άλλη, μπορεί να κλείσεις μια επιχείρηση, μπορεί να πάρεις μια προαγωγή ή να αλλάξεις θέση στην υπάρχουσα εργασία σου. Γυναικείο πρόσωπο μπορεί να παίξει ρόλο στις αλλαγές αυτές που είναι χωροταξικές και αφορούν και το σπίτι. Πρόσεχε τις ενέργειες και τις κινήσεις σου, προσοχή σε ανακρίβειες και παραπλανήσεις. Απόφυγε νέα ξεκινήματα τώρα καθώς τα πράγματα μπορεί να μην προχωρήσουν όπως θα ήθελες και να εκνευριστείς. Προσοχή σε απότομες συμπεριφορές που μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην πορεία σου.