Follow us

Ολική Σεληνιακή έκλειψη/Πανσέληνος στο Σκορπιό στις 16 Μαίου 2022

Επηρεάζονται Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι του 3ου δεκαημέρου καθώς και όσοι έχουν πλανήτες από 22-28 μοίρα στα ζώδια αυτά.

Ζώδια: Πανσέληνος και έκλειψη σελήνης στον  Κριό στις 19/10. επηρεάζει έως τις 3/11.

Πραγματοποιείται στην 25.18 μοίρα του Σκορπιού στις 7.13 ώρα Ελλάδας, είναι ένα έντονο φεγγάρι, μια Υπερπανσέληνος (το φεγγάρι βρίσκεται στο κοντινότερο σημείο με τον πλανήτη μας). Ανήκει στην σειρά Saros 131. H επιρροή του είναι ισχυρή και μπορεί να φέρει στην επιφάνεια την σκοτεινή μας πλευρά. Παρόμοιες εκλείψεις είχαμε το 1914 (αυτονομία Βορείου Ηπείρου υπό την Αλβανική κυριαρχία), 1932 (παραιτείται η κυβέρνηση του Ελευθερίου Βενιζέλου-σεισμός στη Χαλκιδική με 161 θανάτους), 1950 (Ελληνικές βουλευτικές εκλογές), 1968 (πόλεμος του Βιετνάμ-ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ δολοφονείται), 1986 (δολοφονείται ο πρωθυπουργός της Σουηδίας-παρουσιάζεται ο πρώτος υπολογιστής Apple-ισχυρός σεισμός στην Καλαμάτα με νεκρούς και τραυματίες),2004(Ελληνικές βουλευτικές εκλογές-Ολυμπιακοί αγώνες στην Αθήνα). Η έκλειψη αυτή θα είναι ορατή από το μεγαλύτερο μέρος της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, ανεβαίνει πάνω από τη Βορειοδυτική βόρεια Αμερική και τον Ειρηνικό Ωκεανό και θα δύσει πάνω από την Αφρική και την Ευρώπη.

Το φεγγάρι αυτό σχηματίζει τετράγωνο με Κρόνο, τρίγωνο με Άρη/Ποσειδώνα και εξάγωνο με Πλούτωνα. Η ταλαιπωρία είναι ο δρόμος προς την αναγέννηση, η Ανάσταση συνεπάγεται της Σταύρωσης. Μπορεί να είμαστε παγιδευμένοι σε νοσηρές σκέψεις και συνήθειες και θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε μέσα μας τυχόν φόβους και ανασφάλειες για να ηρεμήσουμε. Για να πετύχουμε την ψυχολογική ολοκλήρωση, θα πρέπει να δουλέψουμε σκέψεις και συναισθήματα με θετικό τρόπο. Υπάρχει έντονη επιθυμία για οικονομική και προσωπική ικανοποίηση. Οι εκλείψεις έχουν μια βαριά ενέργεια, μπορεί να βυθιστούμε στο ασυνείδητο για να βγουν στην επιφάνεια παλιά τραύματα και πληγές. Ο Κρόνος φέρνει ευθύνες, απομόνωση, κατάθλιψη, απώλειες. Θα πρέπει να δούμε προσεκτικά τι μας κρατάει πίσω πριν προχωρήσουμε παρακάτω. Η έκλειψη στο Σκορπιό δοκιμάζει την οικονομία (συντάξεις, ασφάλειες, ενέργεια, σίτιση κλπ). Νιώθουμε ανυπεράσπιστοι και ευάλωτοι μπροστά σε όσα συμβαίνουν. Οι εκλείψεις ολοκληρώνουν καταστάσεις, έρχονται για να διακόψουν, να τελειώσουν κάτι. Κάποιοι κύκλοι κλείνουν, συνεργασίες τελειώνουν, υπάρχουν χωρισμοί, μάχες για συμφέροντα, μοιραία γεγονότα έρχονται στη ζωή μας. Η εξέλιξη έρχεται μέσα από τη σύγκρουση, πολλοί είναι αυτοί που θα προχωρήσουν σε μια νέα κατεύθυνση ζωής. Η σύνοδος Άρη/Ποσειδώνα δημιουργεί ένα ομιχλώδες κλίμα, θολό, κυριαρχούν αβεβαιότητες, διλήμματα, συγχύσεις, παγίδες που μας αποσυντονίζουν και μας οδηγούν σε αδράνεια. Θα πρέπει να είμαστε καχύποπτοι σε ενέργειες που μπορεί να μας βλάψουν, προσοχή σε κλεψιές,ατυχήματα, μολύνσεις… Το καλό είναι ότι οι δυο αυτοί πλανήτες κάνουν τρίγωνο με την έκλειψη προσφέροντας μια διέξοδο η οποία μπορεί να είναι καλλιτεχνική, φιλανθρωπική, δημιουργική. Η πίστη, η ενσυναίσθηση, η ανιδιοτελής αγάπη κυριαρχούν. Το εξάγωνο με τον Πλούτωνα μας βοηθά να πατήσουμε γερά στα πόδια μας, να έχουμε πείσμα και επιμονή για τον δρόμο της ουσιαστικής μετουσίωσης.

Οι μέρες αυτές είναι έντονα φορτισμένες. Οι αποφάσεις που παίρνουμε στηρίζονται στο συναίσθημα και θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Θα κληθούμε να προχωρήσουμε μπροστά στη ζωή μας αφού πρώτα κλείσουμε πόρτες σε ότι μας ενοχλεί,μας ταράζει, μας κρατά στάσιμους. Ένα τέλος φέρνει και μια νέα αρχή.

Πως θα επηρεαστούν όμως όλα τα ζώδια από την έκλειψη; Διάβασε και τον ωροσκόπο σου.

ΚΡΙΟΣ

Η έκλειψη σε επηρεάζει σε συναισθηματικό και οικονομικό επίπεδο. Μπορεί να έρθεις αντιμέτωπη με χρέη και οφειλές του παρελθόντος, έξοδα θα σε βγάλουν εκτός προϋπολογισμού. Μπορεί να υπάρχουν αλλαγές και σε κοινά οικονομικά με σύντροφο. Μπαίνεις στη διαδικασία να δεις τις σχέσεις σου βαθιά για να αντιμετωπίσεις τα κακώς κείμενα. Πληγές και παράπονα από το παρελθόν βρίσκουν λύσεις. Μπορεί να απελευθερωθείς από μια τοξική σχέση. Προσοχή σε εντάσεις με το ταίρι σου, ίσως και για οικονομικούς λόγους. Δεν είναι καλή περίοδος για επενδύσεις. Κάποιες αποκαλύψεις μπορεί να σε απογοητεύσουν. Μπορεί να νιώσεις ψυχολογικά κουρασμένη.

ΤΑΥΡΟΣ

Η έκλειψη επηρεάζει σχέσεις, συνεργασίες, γάμο. Αξιολογείς τα άτομα που θεωρείς σημαντικά για σένα, βλέπεις αν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σου και παίρνεις αποφάσεις για το μέλλον. Μπορεί όμως να λάβεις και κάποιες ανακοινώσεις από το σύντροφό σου. Αν η σχέση σου είναι προβληματική, δεν θα αποφύγεις μια ρήξη, έναν χωρισμό και εντάσεις, ίσως αυτό να συμβεί και με συνεργάτες. Μπορεί να κλείσει ένα κεφάλαιο στη ζωή σου δύσκολα αλλά και λυτρωτικά. Αν πάλι βρίσκεσαι σε καλή σχέση, τότε οι αλλαγές που θα γίνουν θα είναι θετικές και μπορεί να προχωρήσεις σε μια πιο ουσιαστική δέσμευση. Μπορεί πάλι να βγουν στο φως παρασκηνιακές ενέργειες του παρελθόντος και να πληγωθείς από τη μια πλευρά, αλλά από την άλλη θα ξεκαθαρίσουν καταστάσεις.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η έκλειψη επηρεάζει καθημερινότητα, υγεία, εργασία. Μπορεί στη δουλειά να υπάρχουν πολλές απαιτήσεις, οι συνθήκες να είναι πιεστικές ή μπορεί να αναλάβεις νέες ευθύνες ή μπορεί να γίνουν περικοπές στη δουλειά σου και να μην είσαι ικανοποιημένη από τις απολαβές. Προσοχή στη φυσική σου κατάσταση,μην αγχώνεσαι. Άλλαξε τις διατροφικές σου συνήθειες, κάνε μια δίαιτα αν είναι απαραίτητο. Κάνε πράγματα που σε ευχαριστούν και δεν σε εξαντλούν σωματικά και ψυχολογικά. Βρες τις ισορροπίες σου. Μπορεί να έχεις ανατροπές στο καθημερινό σου πρόγραμμα. Προσοχή σε απάτες, παραπλανήσεις,παγίδες.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η έκλειψη επηρεάζει τον έρωτα, τα παιδιά, τη δημιουργικότητα. Δεν είναι καλή περίοδος για τυχερά παιχνίδια, μην ρισκάρεις. Μπορεί να χρειαστεί να πάρεις αποφάσεις για την ερωτική σου ζωή. Αν βρίσκεσαι σε μια προβληματική σχέση, ένας χωρισμός είναι πιθανός. Αν πάλι είσαι ευτυχισμένη με τον σύντροφό σου, θα προχωρήσεις τη σχέση σου ένα βήμα παρακάτω. Θα κάνεις μια νέα δημιουργική αρχή. Αυτό το διάστημα, θα βρεις το παιδί που κρύβεις μέσα σου, θα ασχοληθείς με τα ταλέντα σου, θα διασκεδάσεις με τα παιδιά σου, θα εμπνευστείς. Ένας νέος έρωτας, κάτω από δύσκολες συνθήκες μπορεί να γεννηθεί.

ΛΕΩΝ

Η έκλειψη επηρεάζει το σπίτι, την οικογένεια, τα ακίνητα. Σε επηρεάζει και ψυχολογικά αφού μπορεί να βγουν στην επιφάνεια λάθη του παρελθόντος ή μπορεί να βγουν καταπιεσμένα συναισθήματα και θυμός. Μπορεί να σε πιάσει το παράπονο ή ακόμα και η νοσταλγία για άτομα που δεν υπάρχουν πια στη ζωή σου. Κάτι αλλάζει στην οικογενειακή σου ζωή. Βάζεις τα όριά σου για να μην ανακατεύονται οι άλλοι, μπορεί να μετακομίσεις, να έχεις εξελίξεις σε θέματα ακινήτων. Τα συναισθήματα είναι έντονα και θα πρέπει να χειριστείς τις καταστάσεις διπλωματικά. Μείνε ψύχραιμη και μην τραβάς τα πράγματα στα άκρα, κάνε ένα βήμα πίσω για να αποφύγεις συγκρούσεις με οικεία πρόσωπα. Κάνεις ριζικές αλλαγές στη ζωή σου, κλείνουν κάποιοι κύκλοι για να ανοίξουν νέοι στη συνέχεια. Κάνε τον απολογισμό σου και δέξου την πραγματικότητα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η έκλειψη επηρεάζει την επικοινωνία και τις μετακινήσεις. Φέρνει συζητήσεις, ραντεβού, μετακινήσεις, ταξίδια. Πιέζεσαι, όλοι κάτι θέλουν από σένα, οι ανατροπές προγράμματος είναι καθημερινές. Μπορεί να έχεις ακυρώσεις σε διάφορες δραστηριότητες και τα νεύρα σου να χτυπάνε κόκκινο. Ξεσπάς ακόμα και σε αυτούς που δεν φταίνε. Ψυχραιμία, χαλάρωσε. Μην εμπιστεύεσαι ότι ακούς και απόφυγε τις υπογραφές, προσοχή σε σχέσεις με αδέρφια, συγγενείς, γείτονες, προσοχή στην οδήγηση. Κάποιες ειδήσεις και μηνύματα μπορεί να σε απογοητεύσουν.

ΖΥΓΟΣ

Η έκλειψη εστιάζει την προσοχή σου στα οικονομικά. Μπορεί να περιοριστεί το εισόδημά σου, μπορεί να προκύψουν έκτακτα έξοδα και λογαριασμοί και να αγχωθείς. Μπορεί όμως να κάνεις και μια παρορμητική αγορά υπό συναισθηματική φόρτιση και μετά να τρέχεις να μαζέψεις τα ασυμμάζευτα. Πρόσεχε πολύ έσοδα και έξοδα, βάλε τάξη και βρες τρόπους να μαζέψεις χρήματα. Βάζεις όρια σε σχέσεις και οικονομικά για να αισθανθείς ασφαλής. Μην παίρνεις αποφάσεις με βάση το συναίσθημα. Κάποια γεγονότα θα σε δοκιμάσουν, μπορεί να χρειαστεί να υπερασπιστείς τα συμφέροντά σου, μπορεί να χάσεις κάτι που σου ανήκει, επαναξιολογείς υλικά ζητήματα. Συναισθηματικά, μπορεί να νιώθεις ανασφάλεια, άγχος, σύγχυση και να κάνεις σημαντικές επανεκτιμήσεις. Προστάτεψε ότι με κόπο κατέκτησες.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η έκλειψη γίνεται στο ζώδιό σου και τα συναισθήματά σου είναι έντονα. Μπορεί να είσαι μπερδεμένη και ψυχολογικά πεσμένη. Μην παίρνεις σοβαρές αποφάσεις με το συναίσθημα, ξεκαθάρισε τι θέλεις. Άσε το χρόνο να περάσει γιατί τώρα τρώγεσαι με τα ρούχα σου. θέλεις να κάνεις τα ξεκαθαρίσματά σου σε σχέσεις και συνεργασίες, πρόσεχε μην πεις βαριές κουβέντες. Ότι δεν στηρίζεται σε γερά θεμέλια στη ζωή σου θα γκρεμιστεί και θα σου δώσει τη δύναμη να προχωρήσεις μπροστά με ανθρώπους που σε αγαπούν. Μείνε ψύχραιμη και πάρε τις αποφάσεις σου με καθαρό μυαλό. Κάτι ολοκληρώνεται τώρα, κάτι αλλάζει σε σχέσεις και συνεργασίες. Μπορεί όμως και μια σχέση να κορυφωθεί, να κάνεις μια νέα γνωριμία. Αναλαμβάνεις το τίμημα των πράξεών σου, σφίγγεις τα δόντια και γυρίζεις σελίδα στη ζωή σου. Είσαι σε ένα κομβικό σημείο σκληρών αποφάσεων.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η έκλειψη φέρνει παρασκήνιο και εντάσεις. Μείνε ψύχραιμη και μην παρασύρεσαι από το συναίσθημα και τα παιχνίδια εξουσίας, κράτα τον έλεγχο στα χέρια σου. Μια κουβέντα μπορεί να ανάψει φωτιές. Μείνε ήρεμη και μακριά από ανθρώπους και καταστάσεις που σε εξαντλούν ψυχολογικά. Μπορεί να αποκαλυφθεί ένα μυστικό που θα σου ανοίξει τα μάτια. Προσοχή και στην υγεία, πάτα φρένο και δες περισσότερο τις δικές σου ανάγκες. Άλλαξε προτεραιότητες και κράτα υγιεινές συνήθειες στην καθημερινότητά σου. Δώσε σημασία στην φυσική σου κατάσταση, ξεκούρασε το σώμα και το μυαλό. Κλείνει ένας κύκλος και θέλεις να απομονωθείς για να ξεδιαλύνεις τι θέλεις να μείνει στη ζωή σου. Μπορεί να νιώσεις απογοήτευση από εξαπατήσεις και πλάνες. Προφύλαξε τα μυστικά σου για να μην εκτεθείς.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η έκλειψη επηρεάζει τις φιλικές σου σχέσεις. Μπορεί να έχεις νεύρα και άγχος για τα οικονομικά μιας συνεργασίας. Θα πάρεις αποφάσεις ή θα σου ανακοινωθούν αποφάσεις που πρέπει να ακολουθήσεις. Μετράς φίλους και συμμάχους, βλέπεις ποιοι αξίζει να μείνουν στο πλευρό σου. Μπορεί να αποχωριστείς ένα φιλικό πρόσωπο. Η κοινωνικότητα είναι στα ύψη. Βγαίνεις με φίλους και γνωστούς, κάνεις νέες γνωριμίες, όμως προσοχή στις συζητήσεις για να μην παρεξηγηθείς. Η φιλοδοξία σου είναι μεγάλη και ο ανταγωνισμός φέρνει ρήξεις. Μακριά από το κουτσομπολιό για να τα έχεις καλά με φίλους και ομάδες που ανήκεις. Μπορεί να νιώσεις πως μπλοκάρονται οι επιθυμίες και τα όνειρά σου.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η έκλειψη επηρεάζει την καριέρα σου. Μπορεί να γίνουν κάποιες αλλαγές στη δουλειά σου που θα σε αγχώσουν. Μπορεί να κορυφώνεται μια κατάσταση και να πρέπει να παρθούν καθοριστικές αποφάσεις. Μπορεί να αλλάξεις θέση, να πάρεις μια μετάθεση. Μπορεί τα σχέδιά σου να γκρεμιστούν και να ξαναχτιστούν. Μπορεί να δημιουργήσεις τη δική σου επιχείρηση, να ανεξαρτητοποιηθείς. Μείνε ψύχραιμη, βρες τρόπους να αποφορτιστείς γιατί θα δεχτείς πιέσεις που θα επηρεάσουν και την οικογενειακή σου ζωή ή το γάμο σου. Μπορεί τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσεις να σε απογοητεύσουν.

ΙΧΘΥΕΣ

Η έκλειψη επηρεάζει τα ταξίδια, τις σπουδές, τις διαπραγματεύσεις, την επικοινωνία με το εξωτερικό, τα νομικά θέματα. Θέλεις να διευρύνεις τους ορίζοντές σου, να μάθεις νέα πράγματα, να πας μπροστά, όμως, θα υπάρχουν ανατροπές και αποκαλύψεις που θα αναστατώσουν το πρόγραμμά σου, θα πιεστείς και θα επαναξιολογήσεις τα σχέδιά σου. θα δεις τα πράγματα με μια νέα ματιά, μπορεί να αλλάξεις αντικείμενο σπουδών. Οι αλλαγές μπορεί να σε αποσταθεροποιήσουν, θα σε οδηγήσουν όμως στο σωστό μονοπάτι. Σκέφτεσαι τρόπους για να προοδεύσεις, να ζήσεις νέες εμπειρίες.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ