Follow us

Έκλειψη ηλίου και Νέα Σελήνη στον Λέοντα στις 21 Αυγούστου

SAROS 145- Η μεγάλη αμερικανική έκλειψη

Οι αστρολογικές προβλέψεις του Οκτωβρίου

Saros 145 είναι μια οικογένεια εκλείψεων που αποτελείται από 77 Ηλιακές εκλείψεις που επαναλαμβάνονται κάθε 18 χρόνια και 11 μέρες. Οι εκλείψεις αυτές ξεκίνησαν στις 4/1/1639 και θα ολοκληρωθούν στις 17/4/3009. Τη μεγαλύτερη διάρκεια θα την έχει η έκλειψη στις 25/6/2522 (7 λεπτά και 12 δεύτερα). Η έκλειψη στις 21/8 έχει διάρκεια 2 λεπτά και 40 δεύτερα. Θα είναι ορατή στην Αμερική και όχι στη χώρα μας. Θα διασχίσει 14 πολιτείες μέσα σε 2 ώρες. Οι παρατηρητές θα βρεθούν σε πλήρες σκοτάδι βλέποντας πλανήτες και αστέρια στον ουρανό καθώς και το Ηλιακό στέμμα. Κατά τη διάρκεια της έκλειψης, η Σελήνη θα περάσει ανάμεσα από τον Ήλιο και τη Γη και θα σχηματίσει σκιά πλάτους 110 χλμ η οποία θα μετακινηθεί από το Όρεγκον, στις 10.15πμ τοπική ώρα στην Νότια Καρολίνα. Η σκιά της έκλειψης θα ταξιδέψει με ταχύτητα ανάμεσα στα 2.128χλμ και στα 3.600χλμ την ώρα.

Η οικογένεια Saros 145 συνδέεται με μεγάλα γεγονότα του 20ου αιώνα. Ενδεικτικά:

9/7/1945: Ρίψη ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα, Β’ Παγκόσμιος πόλεμος.

20/7/1963: Σεισμός στα Σκόπια (1.100 νεκροί), ο Joe Walker είναι ο πρώτος άνθρωπος που πιλοτάρει όχημα προσγειώσεως για τη Σελήνη.

1/7/1981: 700 εκατομμύρια άνθρωποι παρακολουθούν τη γαμήλια τελετή του Κάρολου και της Νταιάνας (έκλειψη με συμμετοχή Ποσειδώνα). Ένας παραμυθένιος γάμος με εφιαλτικό τέλος.

11/8/1999: Σεισμός στην Αθήνα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν γίνεται πρωθυπουργός στη Ρωσία και πριν τελειώσει η χρονιά, αναγορεύεται σε πρόεδρό της.

Τι θα συμβεί στην Αμερική ή στις γειτονικές χώρες το 2017;

Το 1918 που η έκλειψη ήταν ορατή στην Αμερική, ξέσπασε η Ισπανική γρίπη που γρήγορα μεταδόθηκε σε όλο τον κόσμο. Κράτησε 18 μήνες, διάστημα αρκετό για να εξοντώσει εκατομμύρια ανθρώπους.

Οι εκλείψεις της κάθε χρονιάς δεν συνδέονται μεταξύ τους, αντίθετα, οι εκλείψεις της οικογένειας Saros συνδέονται στενά μεταξύ τους. Το όνομα Saros δόθηκε από τον Έντμουντ Χάλλευ το 1691 και το πήρε από το Λεξικό του Σουίδα. Η λέξη Sar ήταν μονάδα μετρήσεως στην αρχαία Μεσοποταμία.

Ο Ντέιβιντ Μιντ, στο βιβλίο του «Πλανήτης Χ» είναι πεπεισμένος πως αυτή η Ηλιακή έκλειψη είναι η αρχή της συντέλειας του κόσμου που θα ολοκληρωθεί στις 23/9/2017. Την έκλειψη θα ακολουθήσει η σύγκρουση του πλανήτη Νιμπίρου ή πλανήτη Χ με τη Γη 33 μέρες μετά. Βλέπει τα σημάδια των γραφών…. Η ΝΑΣΑ το διαψεύδει. Ο Μιντ είχε ισχυριστεί κάτι αντίστοιχο και τον περασμένο Οκτώβριο.

Ας μιλήσουμε όμως πιο ρεαλιστικά καθώς το πιο πιθανό είναι η έκλειψη αυτή να φέρει μεγάλα γεγονότα που θα αναστατώσουν την ψυχολογία του Αμερικάνικου λαού, τρομοκρατικό χτύπημα; Πόλεμο; Να τονίσω πως τα γεγονότα αυτά μπορεί να μην συμβούν την ημέρα της έκλειψης αλλά και μήνες μετά, θα έχουν διάρκεια 2,5 χρόνια.

Δυο Αμερικανικά αεροσκάφη θα παρατηρήσουν την έκλειψη τραβώντας φωτογραφίες. Όσοι βρεθούν στον Βόρειο Ατλαντικό δεν θα δουν ανατολή καθώς η έκλειψη θα έχει ήδη ξεκινήσει. Ο δορυφόρος της ΝΑΣΑ είναι ο μόνος που θα παρακολουθήσει το φαινόμενο στην ολότητά του. Το διαστημικό σκάφος DSCOVR θα παρακολουθήσει την έκλειψη από το διάστημα από απόσταση 1,5 εκατομμύριο χιλιόμετρα από τον πλανήτη μας. Όσοι τυχεροί βρεθούν εκεί για να απολαύσουν το θέαμα, θα πρέπει να προμηθευτούν ειδικά γυαλιά. Οι πολίτες μπορούν να βοηθήσουν τη ΝΑΣΑ στέλνοντας μετρήσεις θερμοκρασίας και νέφωσης από κει που βρίσκονται. Τα στοιχεία θα συγκεντρωθούν και θα δημιουργηθεί ένα σημαντικό σύνολο πληροφοριών για τον Ήλιο και τη Γη.

Η έκλειψη αυτή συντελείται στην 29 μοίρα του Λέοντα, στον Regulus, στο φωτεινό αυτό αστέρα, τον βασιλικότερο των βασιλέων, που δίνει πλούτο, δόξα, ψηλές θέσεις αλλά και βία και καταστροφή. Η πτώση ή η απώλεια αρχηγών κρατών ή πρωθυπουργών είναι πιθανή ή μπορεί να εκτονωθούν καταστάσεις. Η άνοδος του Τραμπ στην εξουσία ήταν για κάποιους αναμενόμενη και για κάποιους άλλους μια δυσάρεστη έκπληξη. Η έκλειψη αυτή επηρεάζει άμεσα το χάρτη του φέρνοντας απογοητεύσεις που τον κάνουν κυκλοθυμικό και ανυπόμονο όταν κάποιοι τον στριμώχνουν με όρια και κανόνες. Θα χρειαστεί να προσέξει τους χειρισμούς του καθώς μπορεί να πέσει η δημοτικότητά του ή μπορεί να αντιμετωπίσει οικογενειακά προβλήματα.

Αυτή η νέα Σελήνη μας δίνει την ευκαιρία να ανοίξουμε νέους κύκλους. Νέες ιδέες αναδύονται, πετάμε παλιές συνήθειες, πράγματα που μας επιβαρύνουν, απομακρυνόμαστε από πρόσωπα που δεν μας προσφέρουν τίποτα πια. Ας δούμε τη ζωή με νέα ματιά και ας αποφασίσουμε μέχρι που μπορούμε να φτάσουμε.

Ο Ήλιος στο Λέοντα σχετίζεται με την εξουσία και κάποια πρόσωπα ίσως νιώσουν πως χάνουν τον έλεγχο και θα κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν τη δύναμή τους. Θέματα ηγεσίας αλλά και οι αποφάσεις της θα μας απασχολήσουν έντονα.

Οι πλανήτες που συμμετέχουν στην έκλειψη είναι ο Άρης σε σύνοδο και ο Κρόνος με τον Ουρανό σε τρίγωνο. Σύνοδο με Ήλιο και Σελήνη σχηματίζει και ο Βόρειος Δεσμός. Είναι ένα δυναμικό φεγγάρι που θα φέρει μοιραίες εξελίξεις στον κόσμο. Ας χρησιμοποιήσουμε την ενέργεια του Άρη παραγωγικά. Ουρανός με Κρόνο μας δίνουν την δύναμη για αλλαγές ρεαλιστικές μέσα από τις οποίες θα ανακαλύψουμε τον εαυτό μας και θα βρούμε τον προσανατολισμό μας.

Σε προσωπικό επίπεδο, θα κυριαρχεί η αίσθηση πως θέλεις να γαντζωθείς από το γνώριμο και το οικείο για να μην χάσεις τα κεκτημένα σου, όμως ο Ουρανός θα δώσει μια διαφορετική κατεύθυνση από την αναμενόμενη. Άλλαξε τρόπο σκέψης και μην κολλάς στα συνηθισμένα από ανασφάλεια. Κυνήγησε τα όνειρά σου, άκου τη διαίσθησή σου για να εξελιχτείς. Νέες γνωριμίες, νέες φιλίες, συνεργασίες και έρωτες ευνοούνται.

Κριοί, Λέοντες και Τοξότες των τελευταίων ημερών καθώς και όσοι έχουν πλανήτες στα ζώδια στο τελευταίο δεκαήμερο ανοίξτε τους ορίζοντές σας στο νέο που έρχεται. Ταύροι, Σκορπιοί και Υδροχόοι των τελευταίων ημερών μείνετε ψύχραιμοι, πάρτε το χρόνο σας σχεδιάζοντας και οργανώνοντας στόχους που θα σας οδηγήσουν στον επιθυμητό αποτέλεσμα. Τα μεγαλύτερα εμπόδια τα βάζετε μόνοι σας.

Πως θα επηρεάσει όμως η έκλειψη Ηλίου τα ζώδια; Διάβασε και τον ωροσκόπο σου!

ΚΡΙΟΣ

Η Ηλιακή έκλειψη στο Λέοντα φέρνει εξελίξεις σε ερωτικά θέματα, θέματα παιδιών και δημιουργικότητας. Αν έχεις σχέση, μια εγκυμοσύνη ή η απόκτηση απογόνου είναι πιθανά σενάρια ενώ αν είσαι μόνη, μια μοιραία σχέση που σου προσφέρει πάθος μπορεί να δημιουργηθεί. Αναθεωρείς πρόσωπα και καταστάσεις και απελευθερώνεσαι από πιεστικές σχέσεις. Έχεις μεγάλη ενέργεια και θέλεις να διασκεδάσεις, να απολαύσεις τις χαρές της ζωής. Οι προσωπικές σου επιθυμίες βγαίνουν στην επιφάνεια.

ΤΑΥΡΟΣ

Η έκλειψη Ηλίου στο Λέοντα φέρνει εξελίξεις σε θέματα που αφορούν το σπίτι, την οικογένεια, τα ακίνητα. Μπορεί να σε απασχολήσουν οι σχέσεις σου με οικογενειακά πρόσωπα, γονείς ή μπορεί κάποια γεγονότα να σε απελευθερώσουν από ένα συναισθηματικό βάρος. Ένας γάμος ή αντίθετα ένα διαζύγιο είναι πιθανά. Επίσης μπορεί να αποφασίσεις μια ανακαίνιση ακινήτου ή μια μετακόμιση. Προσοχή σε εντάσεις με οικεία και αγαπημένα πρόσωπα.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η έκλειψη Ηλίου στο Λέοντα επηρεάζει επικοινωνία, μετακινήσεις και σχέσεις με αδέρφια, συγγενείς και γείτονες. Μπορεί να αλλάξει ο τρόπος σκέψης σου ή να γεννηθούν νέες ιδέες. Κάποιες αλλαγές σε οικεία πρόσωπα μπορεί να σε επηρεάσουν. Έχεις ανάγκη να μάθεις νέα πράγματα, να κάνεις μια εκπαίδευση ή ένα σεμινάριο, να λάβεις πληροφορίες για πράγματα που σε ενδιαφέρουν. Επαναδιαπραγματεύσεις ή επανασυνδέσεις με πρόσωπα από το παρελθόν είναι πιθανές. Μοιραίες γνωριμίες μπορεί να παίξουν καθοριστικό ρόλο στην προσωπική και επαγγελματική σου ζωή. Προσοχή στην οδήγηση και τα ταξίδια, μείνε συγκεντρωμένη.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η έκλειψη Ηλίου στο Λέοντα θα φέρει σημαντικές εξελίξεις σε χρήματα και κεκτημένα. Έχεις ανάγκη να νιώσεις ασφαλής οικονομικά και μπορεί να ψάξεις να βρεις μια νέα πηγή εσόδων. Μια μεγάλη αγορά μπορεί να κάνεις που σχεδίαζες καιρό. Θέλεις να βγάλεις στην επιφάνεια τα ταλέντα σου και να γίνεις πιο δημιουργική. Θέλεις να δείξεις τι αξίζεις στους άλλους αλλά και στον εαυτό σου. Ένα αίσθημα ανικανοποίητου μπορεί να σε κυριεύσει. Μην ξεσπάς σε άλλους και απόφυγε οικονομικές διαπραγματεύσεις.

ΛΕΩΝ

Η έκλειψη Ηλίου στο ζώδιό σου φέρνει εξελίξεις στη ζωή σου μέσα από κάποια γεγονότα. Ένας νέος έρωτας, η επισημοποίηση μιας σχέσης, η απόκτηση ενός απογόνου και αντίθετα, η απομάκρυνση από προβληματικές καταστάσεις είναι πιθανά σενάρια της συναισθηματικής σου ζωής. Επαγγελματικά, μπορεί να αποφασίσεις να αλλάξεις πορεία, να κάνεις κάτι πιο δημιουργικό, να πάρεις μια προαγωγή, να αναλάβεις νέες δραστηριότητες. Γενικά, θα κάνεις ένα ξεκαθάρισμα στις σχέσεις σου και θα δημιουργήσεις μια νέα πραγματικότητα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η έκλειψη Ηλίου στο Λέοντα επηρεάζει τον εσωτερικό σου κόσμο, τη διαίσθηση, το υποσυνείδητο, τους κρυφούς εχθρούς, το παρασκήνιο. Έρχεσαι αντιμέτωπη με ανασφάλειες και φοβίες που καλείσαι να αντιμετωπίσεις για να προχωρήσεις παρακάτω. Μπορεί να θέλεις να μείνεις μόνη, να αποκοπείς από τον κόσμο για να έρθεις σε επαφή με τις βαθύτερες επιθυμίες σου. Μπορεί να θέλεις να κάνεις κάποιες κινήσεις αλλά δεν έχει έρθει ακόμα η κατάλληλη ώρα. Ένα παρασκήνιο είναι πιθανό σενάριο. Μην εμπιστεύεσαι τα μυστικά σου στους άλλους και μην τα βλέπεις όλα αρνητικά.

ΖΥΓΟΣ

Η έκλειψη Ηλίου στο Λέοντα επηρεάζει θέματα που σχετίζονται με φιλίες, εταιρείες, ομάδες, κοινωνικές σχέσεις αλλά και τα όνειρά σου. Μπορεί να αποφασίσεις να γίνεις μέλος μιας ομάδας ή να αναλάβεις μια ηγετική θέση στον επαγγελματικό τομέα. Μπορεί πάλι να δημιουργήσεις νέες φιλίες, να επιστρέψεις σε φιλίες του παρελθόντος ή να δεχτείς προτάσεις από φιλικά πρόσωπα για νέες συνεργασίες. Κάνεις νέα όνειρα για το μέλλον σου και σκέφτεσαι δημιουργικά. Ευχάριστες ανατροπές θα υπάρξουν στον ερωτικό τομέα. Μην παίρνεις παρορμητικές αποφάσεις, κλείσε εκκρεμότητες.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η έκλειψη Ηλίου στο Λέοντα επηρεάζει την καριέρα σου. Σχέσεις με άτομα κύρους ή η πορεία σου στον επαγγελματικό τομέα ή η θέση σου στη δουλειά είναι θέματα που θα σε απασχολήσουν. Μπορεί να αναλάβεις μια καλύτερη θέση ή να αλλάξεις εργασία ή να κάνεις κάτι δημιουργικό και να αναγνωριστείς. Θα σε απασχολήσει επίσης η δημόσια εικόνα σου ενώ και η επισημοποίηση μιας σχέσης είναι πιθανό σενάριο. Πρόσεχε ανταγωνιστικές συμπεριφορές και απόφυγε εντάσεις με ανώτερα πρόσωπα.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η έκλειψη Ηλίου στο Λέοντα επηρεάζει θέματα που έχουν να κάνουν με το εξωτερικό, τα ταξίδια, την εκπαίδευση, τα νομικά θέματα. Κάνεις σχέδια για το μέλλον και θέλεις να φτάσεις ψηλά. Έχεις ανάγκη να μάθεις νέα πράγματα, να ανοίξεις τους ορίζοντές σου, να κάνεις ένα σεμινάριο, σπουδές που θα σε βοηθήσουν να ανέβεις στον επαγγελματικό τομέα. Ένα ταξίδι στο εξωτερικό, προσωπικό ή επαγγελματικό είναι πιθανό. Μείνε συγκεντρωμένη για να μην ταλαιπωρηθείς.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η έκλειψη Ηλίου στο Λέοντα επηρεάζει τα κοινά οικονομικά αλλά και θέματα συμβίωσης. Μπορεί να σε απασχολήσουν χρέη, δάνεια, κληρονομικά, τράπεζες, εφορία, δημόσιο, διατροφές, οικονομικές συμφωνίες ή και χρήματα που σου χρωστάνε. Προσοχή σε διακανονισμούς και διαπραγματεύσεις. Αλλαγές μπορεί να υπάρξουν και στα χρήματα που μοιράζεσαι με τον σύντροφό σου ή μπορεί να αποφασίσεις να συγκατοικήσεις με το ταίρι σου. Ψυχολογικά, το φεγγάρι αυτό θα σε μεταμορφώσει, μάθε από τα λάθη σου. Αναθεωρήσεις και αποδοχές κρίνονται απαραίτητες.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η έκλειψη Ηλίου στο απέναντι ζώδιο θα φέρει σημαντικές αλλαγές σε σχέσεις και συνεργασίες. Μπορεί να αποφασίσεις την επισημοποίηση μιας σχέσης ή αντίθετα, να δώσεις τέλος σε μια σχέση που δεν σου προσφέρει τίποτα πια. Επαγγελματικά, μπορεί να κάνεις μια νέα συνεργασία ή αντίθετα, να διακόψεις μια συνεργασία. Γενικά, θα βρεθείς αντιμέτωπη με ανακατατάξεις σε σημαντικές σχέσεις και συνεργασίες. Μοιραίες γνωριμίες είναι καθοριστικές είτε στον προσωπικό είτε στον επαγγελματικό τομέα.

ΙΧΘΥΕΣ

Η έκλειψη Ηλίου στο Λέοντα επηρεάζει την εργασία, την υγεία, την καθημερινότητά σου. Το πρόγραμμά σου, τα ωράρια εργασίας ή οι δραστηριότητές σου φαίνεται να αλλάζουν. Μπορεί να αναλάβεις περισσότερα καθήκοντα ή να κάνεις δημιουργικά πράγματα. Ασχολείσαι περισσότερο με την υγεία σου και τη φυσική σου κατάσταση. Είναι η στιγμή να αλλάξεις τρόπο ζωής, διατροφής και να ξεκινήσεις ένα γυμναστήριο για να νιώσεις μεγαλύτερη ευεξία. Βάλε προτεραιότητες στην καθημερινότητά σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ