Πανσέληνος / Έκλειψη Σελήνης στον Καρκίνο στις 10 Ιανουαρίου | Πώς επηρεάζονται τα ζώδια

Η Σεληνιακή έκλειψη στον Καρκίνο είναι η πρώτη έκλειψη της χρονιάς και της νέας δεκαετίας.

Αφροδίτη στον Αιγόκερω από 26 Νοεμβρίου έως 19 Δεκεμβρίου | Πώς επηρεάζονται όλα τα ζώδια

Η Σεληνιακή έκλειψη στον Καρκίνο είναι η πρώτη έκλειψη της χρονιάς και της νέας δεκαετίας. Μας ζητά να κλείσουμε οριστικά κύκλους που αφορούν την οικογενειακή ή επαγγελματική μας ζωή μέσα από πολλές δυσκολίες. Οι σκέψεις και τα λόγια μπορεί να είναι ψυχρά, υπολογισμένα και αδίστακτα.

Το τρίγωνο που σχηματίζει η έκλειψη με τον Ποσειδώνα φουντώνει τα συναισθήματα και ευνοεί την έμπνευση, την αγάπη, την αλληλεγγύη, τα συναισθήματα ανθρωπιάς, τη συμπόνια. Στο απέναντι ζώδιο βρίσκονται Ήλιος, Ερμής και η σύνοδος Κρόνου/Πλούτωνα που θα σφραγίσει τα γεγονότα του 2020. Είναι βέβαιο πως θα δημιουργηθούν συγκρούσεις, έστω και εσωτερικές. Η λογική θα υπερισχύσει του συναισθήματος το οποίο πολλές φορές μας απομακρύνει από την πραγματικότητα. Οι αποφάσεις που θα παρθούν θα πρέπει να είναι πολύ μελετημένες. Με τον Ουρανό να επανέρχεται σε ορθή πορεία, θα μπορέσουμε να βρούμε νέα μονοπάτια και νέες συνήθειες. Κρόνος (ασφάλεια, συντήρηση) με Πλούτωνα (καταστροφή, μεταμόρφωση, βγαίνουν στο φως κρυμμένα πράγματα και καταχρήσεις). Οι αλλαγές που θα γίνουν μέσα από έντονες καταστάσεις θα μας οδηγήσουν στην ωρίμανση, στην αναγέννηση όσον αφορά την επαγγελματική και δημόσια εικόνα μας.

Ο Καρκίνος είναι το ζώδιο που εστιάζει στα συναισθήματα, στις στενές μας σχέσεις, στο σπίτι, στην οικογένεια, στα ακίνητα. Επειδή θα είμαστε σε επαφή με τις δικές μας ανάγκες, θα μπορέσουμε να δούμε τα προβλήματα των σχέσεών μας. Βέβαια, δεν θα είναι εύκολο να επικοινωνήσουμε τα συναισθήματά μας και οι παρεξηγήσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καβγάδες. Μια μελαγχολία, μια απαισιοδοξία, μια ψυχρότητα, μια εσωτερική αναταραχή είναι πιθανά. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε το συναίσθημα και να αποφύγουμε ακραίες αντιδράσεις. Μπορεί να αισθανθούμε ανασφάλεια, να έχουμε εμμονές, να κυριαρχεί ο φόβος και η ζήλεια, να είμαστε ευάλωτοι σε χειρισμούς και συναισθηματικό έλεγχο. Θα πρέπει να αφήσουμε πίσω μας τα πρέπει που μας εγκλωβίζουν σε συμπεριφορές και να ακούσουμε την καρδιά μας, το συναίσθημα. Αυτό δεν είναι εύκολο γιατί έχουμε τη συνήθεια να γυρίζουμε στο γνώριμο και σε αυτό που μας βολεύει αλλά έτσι δεν πάμε μπροστά σαν άνθρωποι.

Επηρεάζονται Κριοί, Καρκίνοι, Ζυγοί και Αιγόκεροι που έχουν τον Ήλιο τους στην 20η μοίρα, είναι δηλαδή γεννημένοι τέλος δεύτερου και αρχές τρίτου δεκαημέρου καθώς και όσοι έχουν πλανήτες στα ζώδια και την μοίρα αυτή (με απόκλιση συν-πλην 2 μοίρες). Αυτοί λοιπόν καλούνται να αφήσουν πίσω τους ότι τους κρατάει εγκλωβισμένους και να προχωρήσουν δυναμικά μπροστά ερχόμενοι σε επαφή με τα συναισθήματά τους στον προσωπικό, οικογενειακό αλλά και στον επαγγελματικό τους τομέα.

Πώς θα επηρεαστούν όμως όλα τα ζώδια με την έκλειψη; Διάβασε και τον ωροσκόπο σου.

ΚΡΙΟΣ

Με την έκλειψη στον Καρκίνο θα δεις τι συμβαίνει στην οικογενειακή σου ζωή και θα προσπαθήσεις να λύσεις θέματα με το περιβάλλον σου. Δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση. Θα πρέπει να αφήσεις πίσω σου προβληματικές καταστάσεις και να κάνεις ριζικές αλλαγές στη συμπεριφορά σου και σε αυτό που βγάζεις προς τα έξω σε οικεία πρόσωπα. Οι νέες απόψεις σου θα πρέπει να είναι σε πλήρη αρμονία με τα συναισθήματά σου και αυτό θα φέρει θετικές εξελίξεις στην οικογένεια. Μην εγκλωβίζεσαι σε γνώριμες καταστάσεις γιατί μένεις καθηλωμένη πίσω. Απόφυγε τις συγκρούσεις με τους άλλους αλλά και με τον εαυτό σου. Μην ξεπερνάς τα όρια και τις αντοχές, μετρίασε τις προσδοκίες σου και απόφυγε την ανυπομονησία, τον ανταγωνισμό.

ΤΑΥΡΟΣ

Με την έκλειψη στον Καρκίνο θα έχεις θέματα με το κοντινό σου περιβάλλον, με αδέρφια, γείτονες, συγγενείς. Μέσα από κάποια προβλήματα, θα αναθεωρήσεις τις απόψεις σου, θα δεις τα πράγματα διαφορετικά, αλλάζει η φιλοσοφία σου και κινείσαι αλλιώς. Μπορεί να απομακρυνθείς από σημαντικά πρόσωπα και αυτό θα γίνει με δύσκολο και αρκετά έντονο τρόπο. Τα πρόσωπα που θα μείνουν στο πλευρό σου θα ξέρουν τον τρόπο σκέψης σου, τι έχει αλλάξει στη φιλοσοφία σου, πως θέλεις να προχωρήσεις από δω και πέρα. Απόφυγε εντάσεις και αδικαιολόγητες πράξεις.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η έκλειψη στον Καρκίνο επηρεάζει τα οικονομικά σου. θα πρέπει να αλλάξεις τη διαχείρισή τους και να κλείσεις κεφάλαια που σε πιέζουν τόσο οικονομικά όσο και ψυχολογικά. Προσοχή σε οικονομικές συμφωνίες καθώς κάποιοι μπορεί να σε εγκλωβίσουν σύμφωνα με τα συμφέροντά τους. Άσε το ένστικτό σου να σε οδηγήσει, άνοιξε τις κεραίες σου για να δεις ποιοι μπορεί να σου παίξουν παιχνίδια για να μειωθούν τα έσοδά σου. Είναι καλό διάστημα να ξεκαθαρίσεις τι θέλεις στα προσωπικά σου και με ποιον θέλεις να προχωρήσεις. Θα αναγεννηθείς παίρνοντας μια διαφορετική κατεύθυνση.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Με την έκλειψη στο ζώδιό σου έρχεσαι σε επαφή με τα συναισθήματά σου και αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στις προσωπικές σου σχέσεις. Μπορεί να νιώθεις πως οι άλλοι, σύντροφος ή συνεργάτες, προσπαθούν να σου επιβληθούν, να σε χειραγωγήσουν, να σε περιορίσουν για να σε φέρουν στα μέτρα τους. Αυτές οι συμπεριφορές θα οδηγήσουν σε συγκρούσεις, αντιπαραθέσεις ή σε μια ρήξη. Μείνε αυτοκυρίαρχη. Ήρθε η στιγμή της αναγέννησης σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο. Κλείνουν κεφάλαια σημαντικών σχέσεων στη ζωή σου και αυτό μπορεί να σε πιέσει ψυχολογικά. Όμως στην ουσία, σε βοηθά σε προχωρήσεις μπροστά στη ζωή σου σε κάθε επίπεδο.

ΛΕΩΝ

Με την έκλειψη στον Καρκίνο έρχεσαι αντιμέτωπη με προβλήματα από το παρελθόν. Νιώθεις πως κάποια πρόσωπα που συναναστρέφεσαι καθημερινά σε εμποδίζουν να προχωρήσεις μπροστά και αυτό μπορεί να δημιουργήσει αντιπαραθέσεις. Η επικριτική διάθεση οδηγεί σε εντάσεις που δεν βοηθούν. θα πρέπει να προσέχεις το παρασκήνιο στη δουλειά το οποίο δεν είναι θετικό για την εξέλιξή σου. Φοβίες και εμμονές μπορεί να σε κυριεύσουν και να μην μπορείς να κινηθείς προς τη σωστή κατεύθυνση. Μείνε ψύχραιμη και προσπάθησε να δεις αντικειμενικά τις καταστάσεις και να κάνεις βήματα προόδου στον εργασιακό τομέα. Απόφυγε την ισχυρογνωμοσύνη, το δογματισμό. Κάποια πρόσωπα μπορεί να προσπαθήσουν να σου επιβάλλουν τις απόψεις τους.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Με την έκλειψη στον Καρκίνο έρχεσαι αντιμέτωπη με φιλίες, ομάδες, εταιρείες, φιλόδοξα σχέδια. Θα πρέπει να κάνεις κάποιες κινήσεις, κάποιες ριζικές αλλαγές που θα σε μεταμορφώσουν. Θα πρέπει να αλλάξεις τον τρόπο που χειρίζεσαι τις φιλικές σου σχέσεις και τους σημαντικούς τομείς της ζωής σου. Μπορεί να κάνεις κάποια ξεκαθαρίσματα στους στόχους σου, στα σχέδιά σου και να απομακρυνθείς από κάποια πρόσωπα που σου επιβάλλουν τα θέλω τους και σε οδηγούν σύμφωνα με τη δική τους βούληση. Θα κινηθείς με ωριμότητα και θα πάρεις τις σωστές αποφάσεις. θα πρέπει να πείσεις για την ορθότητα της σκέψης σου.

ΖΥΓΟΣ

Με την έκλειψη στον Καρκίνο μπορεί να αντιμετωπίσεις θέματα που αφορούν την καριέρα σου και την κοινωνική σου καταξίωση. Αλλάζεις ριζικά, μεταμορφώνεσαι και απαλλάσσεσαι από απόψεις και νοοτροπίες που αποτελούν εμπόδιο για την προσωπική σου εξέλιξη, που επηρεάζουν την εικόνα που θέλεις να έχεις στην κοινωνία που κινείσαι. Αυτό δεν θα γίνει εύκολα, θα είναι μια διαδικασία που θα σε πιέσει ψυχολογικά. Κάποια πρόσωπα από το οικείο περιβάλλον σου θα προσπαθήσουν να σου επιβληθούν και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε συγκρούσεις. Προσοχή στον επαγγελματικό τομέα καθώς κάποια πρόσωπα μπορεί να δουλέψουν παρασκηνιακά εις βάρος σου. Υπερασπίσου τις απόψεις σου.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η έκλειψη στον Καρκίνο επηρεάζει τις σχέσεις με μακρινούς συγγενείς, τις διαπραγματεύσεις, τα ταξίδια, το εξωτερικό, νομικά θέματα και σπουδές. Θα πρέπει να εκφράσεις ώριμα τις σκέψεις σου και να προχωρήσεις παρακάτω, θα πρέπει να δεις ρεαλιστικά τις καταστάσεις για να αντιμετωπίσεις θέματα με συγγενείς. Σπουδές και φιλοσοφικές συζητήσεις έρχονται στη σκηνή και σου ανοίγουν νέους δρόμους και νέους ορίζοντες. Οι προσωπικές επιλογές σου θα παίξουν μεγάλο ρόλο στα σχέδιά σου. θα πρέπει να ωριμάσεις και να δεις τα πράγματα βαθύτερα για να δεις πως θα κινηθείς στις σχέσεις σου ή να δρομολογήσεις κινήσεις που θα παίξουν ρόλο στην προσωπική σου εξέλιξη. Εξωτερίκευσε τις σκέψεις σου.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η έκλειψη στον Καρκίνο επηρεάζει οικονομικά θέματα, χρέη, δάνεια, ασφάλειες, περιουσιακά. Ήρθε η στιγμή να κλείσεις κύκλους που σου δημιουργούν ανασφάλειες, που σε επηρεάζουν οικονομικά και ψυχολογικά. Αλλάζεις πορεία, αλλάζουν οι προτεραιότητές σου, αλλάζεις ριζικά τον τρόπο που διαχειρίζεσαι τα οικονομικά σου. Βλέπεις τις ανάγκες σου και κάνεις οικονομικές διευθετήσεις, παίζει ρόλο όμως η ψυχολογική σου κατάσταση. Μπορεί πράγματι να κάνεις θετικές αλλαγές ή μπορεί να δυσκολευτείς να διαχειριστείς τη μεταμόρφωση που συντελείται μέσα σου και σαφώς επηρεάζει και την διαχείριση των οικονομικών σου. Προσοχή σε κτητικές συμπεριφορές. Πάρε τον δρόμο της ανάπτυξης. Το θέμα είναι να είσαι εσύ τελικά ευχαριστημένη από τις επιλογές σου.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η έκλειψη στο απέναντι ζώδιο φέρνει στο προσκήνιο θέματα σχέσεων και συνεργασιών που μπορεί να μην μπορείς να ξεπεράσεις καθώς είσαι κολλημένη σε συμπεριφορές του παρελθόντος. Είσαι αδιάλλακτη, εξουσιαστική απέναντι σε σύντροφο ή συνεργάτες, δεν βλέπεις αντικειμενικά τις καταστάσεις, πως πρέπει να κινηθείς για να αποφύγεις εντάσεις και να φέρεις την ισορροπία. Μπορεί να νιώθεις πως κάποιοι προσπαθούν να σε χειραγωγήσουν και αυτό φυσικά δεν θα πετύχει. Έχεις ανάγκη την αναγέννηση, θέλεις να κάνεις αλλαγές στη ζωή σου, να ξεκινήσεις μια νέα πορεία. Κλείνουν κύκλοι στη ζωή σου και αυτό δεν είναι εύκολο, όμως με αυτόν τον τρόπο θα εξελιχτείς σημαντικά. Λειτούργησε πρακτικά και μελετημένα. Πρόβαλλε τις ικανότητες και τα ταλέντα σου για να κερδίσεις την εκτίμηση σημαντικών προσώπων.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η έκλειψη στον Καρκίνο επηρεάζει την εργασία, την καθημερινότητα, την υγεία σου. θα πρέπει να αντιμετωπίσεις κάποια προβλήματα σε αυτούς τους τομείς και θα τα καταφέρεις αρκεί να πιστέψεις στον εαυτό σου, στην εργατικότητά σου, τον τρόπο σκέψης σου. Μοναδικό εμπόδιο η ψυχολογία σου καθώς τα έντονα συναισθήματά σου δεν σε αφήνουν να δεις ξεκάθαρα το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσεις με αποτέλεσμα να οδηγηθείς σε λανθασμένα μονοπάτια. Δες τα πράγματα ρεαλιστικά και απομακρύνσου από καταστάσεις που επιβαρύνουν την διάθεσή σου και σε πληγώνουν.

ΙΧΘΥΕΣ

Η έκλειψη στον Καρκίνο επηρεάζει τον έρωτα, τη δημιουργικότητα, τα παιδιά. Μπορεί να χρειαστεί να κλείσεις κύκλους με σημαντικά πρόσωπα και να μην μπορείς να το διαχειριστείς. Εμπιστεύσου τα συναισθήματά σου και ζήσε τον έρωτα. Η δημιουργικότητά σου είναι μεγάλη και θα καταφέρεις να δείξεις κομμάτια του εαυτού σου που δεν φανταζόσουν κι εσύ πως είχες. Ξεκαθαρίζεις τα θέλω σου και προχωράς μπροστά κάνοντας πράγματα που καλύπτουν τις ανάγκες σου. Βάζεις θεμέλια σε όνειρα που μπορείς να κατακτήσεις και αφήνεις πίσω κάποια άλλα που δεν σε καλύπτουν. Διοχέτευσε την ενέργειά σου δημιουργικά. Όλα μπορούν να συμβούν αν τα μεθοδεύσεις σωστά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΛΑΝΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ

Best of network