Follow us

Πανσέληνος και σεληνιακή έκλειψη στον Τοξότη στις 5 Ιουνίου 2020 | Πώς επηρεάζονται τα ζώδια

Είναι μια δύσκολη έκλειψη που φέρνει εμπόδια, αντιδράσεις, ανασφάλεια, νεύρα.

Relaxing summer night.

Η μερική Σεληνιακή έκλειψη κάνει αντίθεση με τον Ήλιο και την ανάδρομη Αφροδίτη, κάνει τετράγωνο με Άρη/Ποσειδώνα. Είναι μια δύσκολη έκλειψη που φέρνει εμπόδια, αντιδράσεις, ανασφάλεια, νεύρα.

Θα κρατήσει 3 ώρες και 18 λεπτά, αυτό σημαίνει πως τα γεγονότα της έκλειψης θα έχουν διάρκεια 3μιση μήνες. Θα είναι ορατή από την Αθήνα, θα ξεκινήσει στις 20.45 και θα τελειώσει στις 00.05. Ανήκει στην οικογένεια Saros 111. Σύμφωνα με τη ΝASA, ίδιες εκλείψεις είχαμε στις 1/4/1912, 13/4/1930, 23/4/1948, 4/5/1966, 15/5/1984, 26/5/2002. Η επόμενη θα είναι στις 17/6/2038. Αυτή η έκλειψη θα είναι ορατή στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, της Ασίας, της Αυστραλίας, της Αφρικής, της Νότιας και Νοτιοανατολικής Αμερικής, στον Ειρηνικό, Ατλαντικό, Ινδικό Ωκεανό, στην Ανταρκτική. Είναι η πρώτη έκλειψη που πραγματοποιείται στον άξονα Τοξότη/Διδύμων. Έρχεται η αλήθεια ενάντια στο ψέμα, το αυθεντικό ενάντια στο ψεύτικο. Θα έρθουν στην επιφάνεια αποκαλύψεις και πληροφορίες από το προηγούμενο διάστημα. Οι συνεργασίες θα δοκιμαστούν, οι στόχοι μας αλλάζουν και απαιτείται υπομονή καθώς νέα στοιχεία βγαίνουν στο φως. Ήδη προβληματικές σχέσεις επηρεάζονται επίσης. Ανυπομονησία, απογοήτευση, έλλειψη αυτοελέγχου, παρορμητισμός κυριαρχούν. Δες τη σχέση σου με καθαρή ματιά και κάνε ξεκαθαρίσματα.

Ο Τοξότης κυβερνάται από τον Δία. Έτσι λοιπόν η έκλειψη αυτή επηρεάζει τη θρησκεία, τα μακρινά ταξίδια, το μεταναστευτικό, τα σύνορα, τις εκδόσεις, τη φιλανθρωπία, την ανώτερη εκπαίδευση, τον εναέριο χώρο, νομικά θέματα, διαπραγματεύσεις. Ο Δίας συνδέεται με την επέκταση, την ευημερία, είναι καλός πλανήτης αλλά από τη φύση του πολλές φορές υπερβολικός.

Άρης/Ποσειδώνας μπορεί να φέρουν διπλωματικά επεισόδια, μεγάλες πολιτικές διαμάχες, ανασφάλεια σε συνεργασίες, προκλήσεις στην οικονομία, τον τουρισμό, τον επιχειρηματικό κόσμο, την καλλιτεχνία, επιθετικότητα. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι με αυτόν τον άξονα θα επιστρέψει ο Κορωνοιός μεταλλαγμένος. Στην πραγματικότητα όμως περισσότερο δίνει συγκρούσεις, εχθρότητα, βία, πόλεμο. Ο Ποσειδώνας είναι ο πλανήτης της σύγχυσης, της αβεβαιότητας, της εξαπάτησης, του ψεύδους, των ουσιών, των προσφύγων, της θάλασσας, του νερού. Η ανάδρομη Αφροδίτη δίνει μεγαλύτερη ένταση στα συναισθήματα και θα είναι δύσκολο να διατηρηθούν οι ισορροπίες, έρχεται μια πλήρης σύγκρουση. Όλα είναι υπό συζήτηση, οι γνώμες συνεχώς αλλάζουν, υπάρχει αμφισβήτηση. Η έλλειψη χρήματος φέρνει γκρίνια, η έλλειψη αγάπης και εμπιστοσύνης πολλά χειρότερα. Άρης/Αφροδίτη αυξάνουν τον ανταγωνισμό, φέρνουν εντάσεις, έλλειψη αυτοελέγχου, απογοήτευση, λύπη, σύγκρουση.

Η έκλειψη αυτή φέρνει θυμό, μπορεί να χάσουμε την ψυχραιμία μας, να πάρουμε ρίσκα, να ενεργήσουμε παρορμητικά. Χρειάζεται θάρρος για να αποφύγουμε συναισθηματικές επιθέσεις. Προκύπτουν εντάσεις από διαφορετικές διαθέσεις και ανάγκες. Ο κίνδυνος ενός πολέμου είναι μεγάλος. Κάποια γεγονότα θα κορυφωθούν ή θα δούμε τα αποτελέσματα της προηγούμενης περιόδου. Κατά τη διάρκεια της έκλειψης θα είμαστε ιδιαίτερα ευαίσθητοι και συναισθηματικοί.

Η Σεληνιακή έκλειψη σχηματίζει σύνοδο με τον Άρη της χώρας μας και αυτό μπορεί να δημιουργήσει εντάσεις και προβλήματα με τις γειτονικές χώρες. Είναι μια έκλειψη που θα μας ταλαιπωρήσει. Μπορεί να αντιμετωπίσουμε προκλήσεις στα σύνορα που θα καταφέρουμε να διαχειριστούμε δυναμικά.

Επηρεάζονται Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες του δεύτερου δεκαημέρου καθώς και όσοι έχουν πλανήτες στα ζώδια και το δεκαήμερο αυτό.

Πώς θα επηρεαστούν όμως όλα τα ζώδια με την Πανσέληνο Ιουνίου και τη Σεληνιακή έκλειψη; Διάβασε και τον ωροσκόπο σου.

ΚΡΙΟΣ

Η Σεληνιακή έκλειψη δημιουργεί εντάσεις, θέλεις να ξεφύγεις από την ρουτίνα, να κάνεις ένα ταξίδι για να γεμίσεις τις μπαταρίες σου. Κάνεις αποδράσεις και μέσα από αυτές μπορεί να κάνεις και νέες γνωριμίες. Αναζητάς την περιπέτεια και τις νέες εμπειρίες. Η έκλειψη αυτή αφορά επίσης σπουδές, πνευματικότητα, στόχους, νομικά θέματα, τις αντιλήψεις σου. Αν θέλεις να δεις διαφορετικά πράγματα, άλλαξε αυτά που κάνεις.

ΤΑΥΡΟΣ

Η Σεληνιακή έκλειψη επηρεάζει τα κοινά οικονομικά, χρέη, δάνεια, ασφάλειες, περιουσιακά. Πρόσεξε τι λες και τι σου υπόσχονται. Η έκλειψη επηρεάζει και συναισθηματικά θέματα, την οικειότητα, την ερωτική επιθυμία, το μοίρασμα, το πάθος, εξαρτημένες καταστάσεις, φέρνει κτητικότητα, καχυποψία, ζήλια, μεγάλη ευαισθησία. Μπορείς αυτό το διάστημα να κάνεις ξεκαθαρίσματα που αφορούν τα οικονομικά που σχετίζονται με άλλους και οικονομικές συμφωνίες.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η Σεληνιακή έκλειψη στο απέναντι ζώδιο επηρεάζει σχέσεις και συνεργασίες. Προσπάθησε να ξεκαθαρίσεις τις καταστάσεις, κάτι φαίνεται να αλλάζει σε ερωτικές και επαγγελματικές σχέσεις. Μπορεί να είσαι μπλεγμένη σε διπλές καταστάσεις, για κάποιες ένα παραμύθι μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Μπορεί να χρειαστεί να βάλεις κάποια όρια στη σχέση σου, να έχεις ανάγκη να νιώσεις μεγαλύτερη ελευθερία και ανεξαρτησία. Μην χάνεσαι μέσα στη σχέση.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Η Σεληνιακή έκλειψη μπορεί να σου δημιουργήσει φοβίες και ανασφάλειες, μπορεί να είσαι αναστατωμένη. Είναι μια περίοδος προετοιμασίας καθώς παρακάτω θα σου δοθούν οι ευκαιρίες. Η έκλειψη επηρεάζει την καθημερινότητά σου, την υγεία, την εργασία. Μπορεί η ατμόσφαιρα να είναι λίγο βαριά, έντονη. Μπορεί να πρέπει αυτό το διάστημα να πάρεις σημαντικές αποφάσεις για την εργασία σου. Περίμενε να ξεκαθαρίσει το τοπίο γιατί όλα τώρα είναι θολά. Οργάνωσε σωστά την καθημερινότητά σου και λύσε πρακτικά ζητήματα.

ΛΕΩΝ

Η Σεληνιακή έκλειψη επηρεάζει την ερωτική σου ζωή, τα δημιουργικά σου σχέδια, τα παιδιά σου που μπορεί να σε χρειάζονται περισσότερο τώρα. Θα έχεις ευκαιρίες αυτό το διάστημα για νέα ξεκινήματα. Τα σχέδιά σου θα πραγματοποιηθούν αν προσέχεις που πατάς. Είσαι ιδιαίτερα ευαίσθητη τώρα και μπορεί να μην ερμηνεύεις σωστά τις καταστάσεις. Πρόσεχε την επικοινωνία και τον τρόπο που ερμηνεύεις τα πράγματα.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Σεληνιακή έκλειψη επηρεάζει το σπίτι και την οικογένεια. Μπορεί να νιώσεις πως κάποια πρόσωπα δεν σε καταλαβαίνουν όσο θα ήθελες. Πρόσεχε τι αποφάσεις παίρνεις και πως κινείσαι για να μην κάνεις πράγματα που θα μετανιώσεις. Οι εντάσεις θα είναι παροδικές. Μπορεί να χρειαστεί να ασχοληθείς με ένα σπίτι, ένα δάνειο, την αναζήτηση ενός χώρου ή μιας επαγγελματικής στέγης. Μπορεί να βγουν στην επιφάνεια προβλήματα με οικεία πρόσωπα. Οικογενειακά πρόσωπα μπορεί να σε εκνευρίσουν, προσπάθησε να κάνεις διάλογο, ο καθένας σκέφτεται διαφορετικά.

ΖΥΓΟΣ

Με την Σεληνιακή έκλειψη θα ακούσεις νέα, ειδήσεις, όμως μην εμπιστεύεσαι κανέναν και μην δεσμεύεσαι. Απόφυγε συζητήσεις, διαπραγματεύσεις και οτιδήποτε ακούγεται δελεαστικό. Τίποτα μπορεί να μην τηρηθεί. Αντίθετα, κάτι μπορεί να κλείσει. Ένα συμβόλαιο, μια διαπραγμάτευση, μια συμφωνία, θέματα με γείτονες, αδέρφια, συγγενείς. Ο τρόπος σκέψης σου φαίνεται να αλλάζει. Προσοχή σε συναισθηματικές εντάσεις.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η Σεληνιακή έκλειψη επηρεάζει τα οικονομικά σου. Προσοχή στις εντάσεις και την επικοινωνία. Μπορεί να ολοκληρωθεί μια οικονομική συμφωνία ή να κλείσει ένα κεφάλαιο στα οικονομικά ή μπορεί να οργανωθείς καλύτερα σε αυτόν τον τομέα. Μια ερωτική σχέση μπορεί να αρχίσει να γίνεται λίγο πιο σαφής. Σιγά σιγά απελευθερώνεσαι, οι ανάγκες σου βγαίνουν στην επιφάνεια και σε αναστατώνουν. Θα έχεις ερωτικές εξελίξεις, παρασύρεσαι στο παιχνίδι και απολαμβάνεις αισθησιακές στιγμές.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Με την Σεληνιακή έκλειψη στο ζώδιό σου, κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα δεις με την πρώτη ματιά. Υπάρχει μια ασάφεια, ένα παρασκήνιο, γι αυτό μην μιλάς και μην δεσμεύεσαι αυτό το διάστημα. Νιώθεις πως δεν ξέρεις που πηγαίνεις, ποιους πρέπει να εμπιστευτείς καθώς κάποιες υποσχέσεις δεν θα εκπληρωθούν. Προσοχή στην επικοινωνία, δεν ξέρεις να ερμηνεύσεις κάποια μηνύματα. Κάποια κεφάλαια μπορεί να κλείσουν στη ζωή σου. Λίγο παρακάτω θα κάνεις νέα ξεκινήματα. Τώρα ξεκαθαρίζονται κάποιες καταστάσεις μέσα από εντάσεις.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Με την Σεληνιακή έκλειψη κάνεις τον απολογισμό σου και αναθεωρείς πολλά πράγματα. Μπορεί αυτό το διάστημα να ξεκινήσεις μια παρασκηνιακή σχέση, ένα μυστικό έρωτα που θα μπει στη ζωή σου και θα σε προβληματίσει. Κάτι φαίνεται να αλλάζει. Νιώθεις κουρασμένη, όμως έχεις πράγματα να περιμένεις, συντελείται μια εσωτερική εξέλιξη, ξεκαθαρίζεις σκέψεις, σχέσεις και συναισθήματα. Η έκλειψη αυτή επηρεάζει την ψυχολογική σου κατάσταση, βάζεις σε τάξη ότι σε απασχολεί.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η Σεληνιακή έκλειψη είναι αισιόδοξη για τους στόχους και τα σχέδιά σου. Αν παλέψεις θα φτάσεις ψηλά. Φιλικά πρόσωπα σε στηρίζουν και σου ανοίγουν το δρόμο. Μπορεί βέβαια κάποια φιλικά πρόσωπα να σε απογοητέψουν με τη συμπεριφορά τους. Υπάρχει μια ένταση στην ατμόσφαιρα και η περίοδος δεν είναι καλή για να πάρεις σοβαρές αποφάσεις ούτε να κάνεις σοβαρές συζητήσεις. Ξεκαθάρισε τη θέση σου σε μια ομάδα ή σε μια σχέση για να ξέρεις που βρίσκεσαι. Κάνεις κάποιες αναθεωρήσεις.

ΙΧΘΥΕΣ

Η Σεληνιακή έκλειψη επηρεάζει την καριέρα σου, τις σχέσεις με συνεργάτες και ανωτέρους, τις επιλογές σου. Μπορεί να χρειαστεί να απολογηθείς για κάποια λάθη ή μπορεί να ακούς πράγματα αναληθή. Απόφυγε να κάνεις νέα ξεκινήματα, κάνε αργότερα αλλαγές που επιθυμείς. Μπορεί να ολοκληρώσεις ένα έργο. Μπορεί η έκλειψη να αφορά τις ισορροπίες ανάμεσα σε επαγγελματική και προσωπική ζωή. Δεν αποκλείεται να αλλάξεις τόπο διαμονής. Βρίσκεσαι σε μια μεταβατική φάση, η επιβράβευση θα έρθει αργότερα.