Follow us

Ο Gerard Butler θυμάται την εποχή που υποδύθηκε τον Λεωνίδα

Ο ηθοποιός μίλησε για τον ρόλο του στην ταινία 300 του Zack Snyder.

Jerard Butler Splash News/Ideal Image

Ο Gerard Butler έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές ταινίες αλλά στις μνήμες των σινεφίλ- Ελλήνων και μη- θα μείνει πάντα ως Λεωνίδας στους 300. Ο ηθοποιός δεκατέσσερα χρόνια μετά την κυκλοφορία της και λίγο πριν την πρώτη προβολή του Justice League του σκηνοθέτη των 300, Zack Snyder, μίλησε στο The Hollywood Reporter για τον ρόλο που του άλλαξε την καριέρα.

"Τον συνάντησα για καφέ” θυμάται ο ηθοποιός για την πρώτη του συνάντηση με τον σκηνοθέτη προκειμένου να υποδυθεί τον Λεωνίδα:"Ήρθα σαν δύναμη της φύσης αλλά συνάντησα μια ίση δύναμη της φύσης και οι δυο μας βγήκαμε σαν ανεμοστρόβιλος” είπε ο Butler.

Στην καφετέρια που συζήτησαν για τον ρόλο, ο Butler ξεκίνησε να περπατάει πέρα δώθε δείχνοντας στον σκηνοθέτη πως πίστευε ότι ήταν το "σπαρτιάτικο περπάτημα” ενώ ο Snyder χοροπηδούσε και φώναζε "ναι αυτό είναι φανταστικό!”. Όπως είπε για τη σχέση που δημιούργησαν "δεθήκαμε αμέσως”.

Η ταινία εμπνεύστηκε τα εντυπωσιακά εφέ και την αισθητική της από το κόμικ 300 του Frank Miller και ο ηθοποιός θυμάται ότι έπρεπε να φοράει ελάχιστα ρούχα: "Τότε είχα το καλύτερο σώμα που είχα ποτέ στη ζωή μου” αφού έπρεπε να γυμνάζεται σκληρά 6 ώρες κάθε μέρα. "Κατά κάποιο τρόπο κατέστρεφα το σώμα μου αλλά κάνοντάς το έμοιαζε υπέροχο” είπε.

Η ταινία γυρίστηκε το 2005 στο Montreal και κόστισε 60 εκατομμύρια δολάρια. Το μεγαλύτερος μέρος των σκηνών έγινε μπροστά σε μπλε οθόνες προκειμένου να γυριστούν τα εντυπωσιακά εφέ: "Υπήρχαν στιγμές που περπατούσα με την κόκκινη κάπα μου και τα μικροσκοπικά δερμάτινα σορτς και κάποιος θα έδειχνε κάτι και θα έλεγε "κοίτα ένα χωριό καίγεται” και σκεφτόμουν ότι η ταινία θα είναι χάλια”, είπε ο Butler, όταν μπήκαν τα CGI όμως άλλαξε γνώμη: "Όταν είδα την ταινία ήμουν με 13 φίλους και εκπροσώπους μου και έπεσαν τα σαγόνια μας. Σκεφτόμουν 'κοίτα τι έκανε ο Zack'. Δεν μπορώ να μιλήσω καλύτερα για εκείνον. Σαν σκηνοθέτης, σαν καλλιτέχνης, σαν ένας ευγενικός, ενθουσιώδης και παθιασμένος άνθρωπος”.

Η ταινία κατάφερε να γίνει μεγάλη επιτυχία κάνοντας ρεκόρ εισπράξεων τον πρώτο μήνα προβολής της και κερδίζοντας συνολικά 456 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

Φώτο: Splash News/Ideal Image

Πηγή: Madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ