Follow us

Ο συμβολισμός πίσω από το στεφάνι που κατέθεσε η βασίλισσα στη μνήμη του Φιλίππου

Αυτήν την στιγμή πραγματοποιείται η κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου, ο οποίος πέθανε στα 99 του χρόνια στις 9 Απριλίου.

Φίλιππος Βασίλισσα Splash News/Ideal Image

Καθώς ετοιμάζεται να αποχαιρετήσει τον αγαπημένο της σύζυγο ύστερα από 73 χρόνια κοινής πορείας, η βασίλισσα ανέλαβε να επιλέξει προσωπικά τα λουλούδια που κοσμούσαν το φέρετρο του.

Το στεφάνι περιελάμβανε λευκά κρινάκια, μικρά λευκά τριαντάφυλλα, λευκή φρέζια και γιασεμί. Η επιλογή των συγκεκριμένων λουλουδιών δεν ήταν τυχαία, αλλά είχε στόχο να αποτίσει φόρο τιμής στον άντρα της πρίγκιπα Φίλιππο και το γάμο τους.

Οι πρώτες φωτογραφίες της Βασίλισσας Ελισάβετ στην κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου

Τα λευκά κρινάκια παρατηρούνται συχνά σε γάμους και κηδείες, δεδομένου ότι αντιπροσωπεύουν την αναγέννηση, ενώ το λευκό τριαντάφυλλο είναι σημάδι σεβασμού ή μνήμης. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι επίσης το λουλούδι του Ιουνίου, του μήνα γέννησης του Φιλίππου. Το γιασεμί συμβολίζει την αγνότητα, ενώ τα λεγόμενα wax flowers που κοσμούσαν επίσης το φέρετρό του συμβολίζουν την αιώνια αγάπη. Το στεφάνι τοποθετήθηκε πάνω στο φέρετρο του πρίγκιπα Φιλίππου, μαζί με το ναυτικό καπέλο και το σπαθί του.

Η κηδεία πραγματοποιείται αυτήν τη στιγμή στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, παρουσία 30 μόλις καλεσμένων, ανάμεσά τους ο δούκας και η δούκισσα του Cambridge, ο πρίγκιπας Harry, ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα.

Ο δούκας και η δούκισσα του Cambridge, ο πρίγκιπας Κάρολος και η Καμίλα φτάνουν στην κηδεία του πρίγκιπα Φιλίππου

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ