Follow us

Friends | Το σενάριο για τη σεξουαλικότητα του Joey που δεν πήρε το πράσινο φως

Η ατάκα που σβήστηκε από το σενάριο λίγο πριν το επεισόδιο βγει στον αέρα.

Φιλαράκι IMDB

Η σειρά "Friends" που σύντομα επιστρέφει με το πολυαναμενόμενο reunion επεισόδιο μετά από 27 χρόνια, δεν αποτελούσε πάντα μία πιστή απεικόνιση της κοινωνίας. Για την ακρίβεια δεν ήταν λίγες οι φορές που η διαφορετικότητα έμενε εκτός συζήτησης ή η ομοφυλοφιλία περνούσε ως αστείο.

Και όμως οι σεναριογράφοι είχαν στο μυαλό τους να αφήσουν ανοιχτό το ενδεχόμενο σχετικά με τη σεξουαλικότητα του Joey. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Βρισκόμαστε στον 5ο κύκλο της σειράς όταν η Rachel συνειδητοποιεί πως έχει ακόμα συναισθήματα για τον Ross, ταξιδεύοντας στο Λονδίνο για να σταματήσει τον γάμο, καταλήγοντας στην αξέχαστη ατάκα του γαμπρού "I take thee Rachel" όταν δίπλα του στεκόταν η Emily. Πολύ πριν μπει στο αεροπλάνο για να αντιμετωπίσει τα συναισθήματά της, τη στιγμή της συνειδητοποίησης ρωτάει τη Phoebe "γιατί δεν μου το είχατε πει τόσο καιρό;", υπονοώντας πως όλοι γνώριζαν πως ακόμα αγαπούσε τον Ross εκτός απο εκείνη. Η Phoebe της απαντά: "Νομίζαμε πως το ήξερες. Είναι τόσο εμφανές. Είναι σαν να λες στη Μόνικα "σου αρέσουν τα πράγματα να είναι καθαρά", και κανονικά εκεί τελείωνε η ατάκα της.

Σύμφωνα όμως με το αρχικό σενάριο, η Phoebe συνέχιζε λέγοντας "ή είναι σαν να λες "Joey, είσαι γκέι". Φυσικά, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε με σιγουριά πως στη συνεχεία ο Joey να άλλαζε προορισμό, αφήνοντας πίσω του το παρελθόν με τις γυναίκες. Το γεγονός όμως ότι η Phoebe, που από την παρέα είχε μια 6η αίσθηση, άφηνε ένα υπονοούμενο για τον πραγματικό του εαυτό, εξηγούσε ίσως τις αμέτρητες γυναίκες που είχε στη ζωή του.

Βέβαια, πιο πιθανό θα ήταν ο Chandler να κατέληγε ως γκέι χαρακτήρας, που σύμφωνα με πληροφορίες ήταν και αυτό μία προοπτική, όπως είχε αναφερθεί στον 1o κύκλο ότι ο ρόλος του είχε ένα "quality" που κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει τι ήταν αυτό αλλά έδινε την εντύπωση ότι θα μπορούσε να είναι γκέι.

Εν τέλει, οι σεναριογράφοι αποφάσισαν να αφαιρέσουν την ατάκα της Phoebe είτε επειδή θεώρησαν ότι δεν είχε κάποιο νόημα, είτε γιατί η ατάκα μπορούσε να ληφθεί ως ακατάλληλη ή επειδή δεν ήταν αρκετά αστεία.

Φωτο: IMDB

Πηγή: Madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ