Follow us

Σοφία Μπεκατώρου για Λευτέρη Πετρούνια | "Είναι θλιβερό να απαιτούμε να βγει κάποιος να καταγγείλει με προϋπόθεση να είναι πρωταθλητής"

"Δε θέλουμε να μιλούν μόνο οι καταξιωμένοι. Θέλουμε να έχουν όλοι φωνή".

sofiabekatorou Instagram @sofiabekatorou

Σχεδόν ένας χρόνος έχει περάσει από τη στιγμή που η Σοφία Μπεκατώρου βρήκε τη δύναμη να αποκαλύψει τον βιασμό της από αθλητικό παράγοντα και ως ελληνική κοινωνία της οφείλουμε πολλά, αφού στάθηκε η αφορμή για να ξεκινήσει το κίνημα #Metoo.

Η αθλήτρια παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Down Town και τη δημοσιογράφο Αμάντα Φουντή και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις δηλώσεις του του Λευτέρη Πετρούνια που προκάλεσαν διάφορες αντιδράσεις.

Υπενθυμίζουμε πως ο Ολυμπιονίκης είχε βρεθεί σε εγκαίνια καταστήματος και όταν οι τηλεοπτικές κάμερες ζήτησαν την άποψη του για τις καταγγελίες που υπάρχουν στον χώρο του αθλητικού είχε δηλώσει "Ο πρωταθλητισμός είναι ένας σκληρός κλάδος, από εκεί και πέρα εάν υπήρξαν… εάν υπήρξαν, γιατί δεν είμαι σίγουρος δεν έχω δει κάτι, μεμονωμένα περιστατικά, λυπάμαι πολύ. Όμως δεν έχω δει κάποιον αθλητή που βρίσκεται στην επιφάνεια και έχει – σε εισαγωγικά – τα φώτα πάνω του ή μάλλον έχει καταφέρει τους στόχους του να τους υλοποιήσει να έχει κάποιο τέτοιο παράπονο".

Απόσπασμα από τη συνέντευξη της Μαρίας Μπεκατώρου

Πως σχολιάζεις ότι γνωστοί αθλητές, όπως για παράδειγμα ο Λευτέρης Πετρούνιας, έχουν κάνει άστοχες δηλώσεις σε δημόσιες τοποθετήσεις τους;

Ως εν ενεργεία επιφανείς αθλητές έχουν πολλούς οπαδούς και γι΄αυτό υπάρχει ευθύνη στο πως τοποθετούνται. Ως αθλητές δεν εκπαιδευόμαστε στο πως πρέπει να συμπεριφερόμαστε και να τοποθετούμαστε δημόσια με βάση την ευθύνη μας και όλο και περισσότερο διαπιστώνουμε την αναγκαιότητα οι αθλητές να προσέχουν τη λένε επειδή είναι πρότυπα νέων παιδιών. Σημασία βέβαια δεν έχει να φαινόμαστε καλοί αλλά η εκπαίδευση που λαμβάνουμε να είναι ουσιαστική. Να θέτει ερωτήματα, προβληματισμούς και απαντήσεις.

Αυτό που διακρίνω περισσότερο είναι το πόσο βαθιά στερεοτυπική είναι είναι ακόμα η κοινωνία μας, που ούτε καν καταλαβαίνουμε τι ακριβώς λέμε. Είναι θλιβερό να απαιτούμε να βγει κάποιος να καταγγείλει με προϋπόθεση να είναι πρωταθλητής. Το κίνημα #metoo θέλει και το 5χρονο παιδί που πήγε στο γυμναστήριο και το σύρανε από τα μαλλιά επειδή δεν έκανε καλά την κωλοτούμπα να μπορεί να παραπονεθεί. Έχουμε ανάγκη αυτό το παιδί να μπορεί να μιλήσει στους γονείς του και μετά αυτός ο προπονητής να τιμωρηθεί ή να αποσυρθεί.

Δε θέλουμε να μιλούν μόνο οι καταξιωμένοι. Θέλουμε να έχουν όλοι φωνή. Η βία και τα δικαιώματα δεν αφορούν συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων, αφορούν όλους μας, δεν αφήνουμε κανέναν πίσω. Δεν έχει σημασία αν κάποιος έχει 1.000.000 followers και άλλος έχει μηδέν. Δε σημαίνει πως ο ένας έχει λιγότερα δικαιώματα από τον άλλο. Δεν είμαστε τέλειοι αλλά μπορούμε να τα πάμε καλύτερα χωρίς τάσεις εκδίκησης και χωρίς να σημαίνει πως πρέπει να φτάσουμε στο άλλο άκρο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ