Follow us

Wanda Ferragamo | H απίστευτα δυναμική γυναίκα πίσω από τον Salvatore Ferragamo

Ferragamo Ferragamo Museum

Η Wanda Miletti γεννήθηκε στις 18 Δεκεμβρίου του 1921 σε μία μικρή πόλη της Ιταλίας, το Μπονίτο, γενέτειρα και του Salvatore. Ο πατέρας της, Fulvio ήταν γιατρός και η μητέρα της, Giovanna Pelegrino, κόρη εμπόρου από την Πούλια. Η μητέρα της αγαπούσε τη μουσική και διαχειριζόταν άριστα τα οικονομικά της οικογένειας, ενώ ήταν επίσης εξαιρετική μαγείρισσα που μεταλαμπάδευσε στην κόρη της τις γνώσεις της. Όμως, ήταν ο πατέρας της που διαμόρφωσε την προσωπικότητά της επιμένοντας σε αρχές όπως η ταπεινότητα, η ισορροπία, η πίστη και η ακεραιότητα.

Η νεανική της ηλικία

Ως έφηβη η Wanda βίωσε όμως δυο μεγάλες τραγωδίες. Τον θάνατο του αδερφού της που πέθανε όταν έπεσε σε ένα πηγάδι και τον θάνατο της μητέρας της που ακολούθησε αμέσως μετά. Η Wanda όμως προτιμούσε να θυμάται το καλοκαίρι του 1940 όταν γνώρισε τον Salvatore που επισκέφθηκε τον πατέρα της. Εκείνος ήταν ήδη διάσημος σχεδιαστής παπουτσιών. Σε εκείνη την πρώτη τους συνάντηση εκείνη τον ευχαρίστησε θερμά για τη συμβολή του στη γυναικεία κομψότητα.

Ο Salvatore γοητεύτηκε τόσο από τον τρόπο που τού μίλησε, ώστε αποφάσισε εκείνη ακριβώς τη στιγμή πως αυτή θα ήταν η γυναίκα του. Παρότι εκείνη ήταν μόλις 19 ετών και εκείνος ήδη 42. Το ζευγάρι παντρεύτηκε στις 9 Νοεμβρίου του 1940, στην Αγία Λουτσία στη Νάπολη και έπειτα γύρισε στο σπίτι τους στη Φλωρεντία, μετά το ταξίδι του μέλιτος.

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ