Follow us

Vladimir Putin, ένας παρανοϊκός ηγέτης

Πώς από παιδί-θύμα bullying έγινε συμμορίτης, μπήκε στην KGB, εξελίχθηκε σε πολιτικό και πλέον αποτελεί τον πιο μισητό εν ζωή άνθρωπο του κόσμου.

MissBloom TEAM
Vladimir Putin Splash News/Ideal Image

O Vladimir Putin έχει σήμερα γενέθλια, κλείνει τα 70 του χρόνια. Κι όπως δεν γνωρίζουμε το αν θα σβήσει τα ανάλογα κεράκια στην τούρτα της ζωής του για να γιορτάσει το πέρασμα στα τρίτα -ήντα, δεν μπορούμε να είμαστε και 100% βέβαιοι για το αν είναι τρελός. Το τελευταίο το υποστηρίζουν πολλοί, πάντως, μετά από την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, ενώ άλλοι θεωρούν ότι κάνει bullying σε όλον τον πλανήτη, παρότι κάποτε θύμα του υπήρξε ο ίδιος.

Στο ταραγμένο μυαλό του Putin

Σίγουρα, δεν μπορούμε να γνωρίζουμε το τι συμβαίνει στο μυαλό του Putin, δεν είμαστε ψυχολόγοι για να κάνουμε το ψυχογράφημά του, ενώ υπάρχουν και πολλά άγνωστα στοιχεία για τη ζωή του. Να πούμε, όμως, ότι διαθέτει μια πολύπλοκη -αν όχι διαταραγμένη- προσωπικότητα. Πολλοί υποστηρίζουν πως ο Ρώσος πρόεδρος είναι ένας κομπλεξικός και επιθετικός ναρκισσιστής, του οποίου ο ψυχισμός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της παιδικής του ηλικίας. Άλλοι είναι σίγουροι πως κάνει ό,τι κάνει για να γραφτεί το όνομά του με χρυσά γράμματα στα ρωσικά βιβλία Ιστορίας.

Ό,τι κι αν έκανε τον Putin αυτό που είναι, πάντως, από τη στιγμή που έγινε πρόεδρος της Ρωσίας, πριν από δύο δεκαετίες, οι αποφάσεις που παίρνει επηρεάζουν τη ζωή όλων μας. Κι όσοι μεγαλώνει και συνειδητοποιεί ότι ο χρόνος που έχει στη διάθεσή του για να κάνει τα όνειρά του πραγματικότητα τελειώνει, τόσο το χειρότερα για μας.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή, ο Ρώσος ηγέτης που ντύνεται με ρούχα που κοστίζουν χιλιάδες ευρώ στις δημόσιες εμφανίσεις του, έχει πολύ ταπεινή καταγωγή. Γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου του 1952 σε μια οικογένεια της εργατικής τάξης στο Λένινγκραντ -τη σημερινή Αγία Πετρούπολη- οκτώ χρόνια μετά από τον βομβαρδισμό της πόλης από τους ναζί. Οι γονείς του, όχι μόνο τραυματίστηκαν στον πόλεμο αλλά και πριν από τη γέννησή του είχαν ήδη χάσει δύο γιους.

Δείτε περισσότερα στο esquire.com.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ