Follow us

Εριέττα Κούρκουκλου | "Λόγω του ονόματός μου ήμουν πάντα δακτυλοδεικτούμενη"

"Τα ζώα σε αντιμετωπίζουν με βάση του πώς τα αντιμετωπίζεις εσύ και όχι με βάση την εμφάνισή σου ή το πόσα χρήματα έχεις".

MissBloom TEAM
Εριέττα Κούρκουλου

Στην εκπομπή "Πλάνα με ουρά" βρέθηκε καλεσμένη η Εριέττα Κούρκουλου- γνωστή για την αγάπη της στα ζώα και τη φιλοζωική της δράση. Έχει άλλωστε ιδρύσει το καταφύγιο της φιλοζωικής οργάνωσης "Save A Greek Stray", με το οποίο ασχολείται επισταμένα εδώ και πολλά χρόνια.

Loading...

Η δημοσιογράφος Τασούλα Επτακοίλη λοιπόν τη συνάντησε, με τις δυο τους να έχουν μια ενδιαφέρουσα συζήτηση. Ανάμεσα σε άλλα, η Εριέττα Κούρκουλου αναφέρθηκε και στη συμπεριφορά που δέχθηκε κατά τα παιδικά της χρόνια από άλλα παιδιά, λόγω του επιθέτου της. Πρόκειται μάλιστα για έναν από τους βασικούς λόγους που την έκαναν να στραφεί στα ζώα, από όπου και αντλούσε αληθινή, ουσιαστική και ανιδιοτελή αγάπη.

Loading...

Για τη "μύηση" της στη φιλοζωία, εξήγησε πώς προέκυψε: "Ήρθα πριν από 20 χρόνια, ήταν ένα κτήμα που το είχε ο πατέρας μου οπότε είχε ιδιαίτερη αγάπη για τη συγκεκριμένη περιοχή και ήθελε τα παιδιά του να μεγαλώσουμε μέσα στη φύση με αυτή την αφορμή πήρε το κτήμα. Η φιλοζωία μου περιοριζόταν στα ζώα τα δικά μας. Ξεκίνησα να παρατηρώ και παραέξω άρχισα να διασώζω ζώα από το δρόμο και γέμισε το σπίτι μας. Τα πρώτα ζώα εδώ ήταν δικά μου που φιλοξενούνταν σπίτι μου".

Και προσέθεσε για το πώς την αντιμετώπιζαν οι συνομήλικοί της λόγω της διάσημης οικογένειάς της: "Λόγω του ονόματός μου ήμουν πάντα λίγο δακτυλοδεικτούμενη, με έκριναν πριν με γνωρίσουν και στα ζώα βρήκα τη διέξοδό μου, την ειλικρίνεια και την αυθεντικότητα που λείπει από πολλούς ανθρώπους. Σε κοιτάνε με καθαρή ματιά και σε αντιμετωπίζουν με βάση του πώς τα αντιμετωπίζεις εσύ και όχι με βάση την εμφάνισή σου ή το πόσα χρήματα έχεις. Έτσι προέκυψε ο βιγκανισμός, ήταν η φυσική εξέλιξη πραγμάτων που είχα μέσα μου και μόλις έκανα τη σύνδεσή τους δεν υπήρχε επιστροφή. Ο φιλόζωος είναι ο άνθρωπος που αγαπάει όλα τα ζώα και όχι μόνο τα κατοικίδια. Ο μόνος τρόπος που μπορεί να αποδείξει κανείς τον σεβασμό είναι αυτός".

Loading...

Δείτε περισσότερα στο ακόλουθο βίντεο:

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ