Follow us

Αλεξάνδρα Μερκούρη | Αυτή είναι η πανέμορφη, κατάξανθη αδερφή της Δωροθέας Μερκούρη

Με τι ασχολείται και ποια η συνεργασία της με τον επιχειρηματία Μάκη Παντζόπουλο;

MissBloom TEAM
Αλεξάνδρα Μερκούρη | Η πανέμορφη κατάξανθη αδερφή της Δωροθέας Μερκούρη Instagram

Η Δωροθέα και η Αλεξάνδρα Μερκούρη ενσαρκώνουν απόλυτα τον όρο "διαχρονική ομορφιά", η καθεμία με διαφορειτικό τρόπο, ενώ η γοητεία τους δεν είναι το μόνο κοινό χαρακτηριστικό τους. Οι δύο αδερφές μοιράζονται μία ιδιαίτερα αγάπη για την τέχνη και την καλλιτεχνική έκφραση, ενώ έχουν καταφέρει να ξεχωρίσουν στον τομέα τους με τον επαγγελματισμό τους και το πάθος για τη δουλειά τους.

Με τη Δωροθέα Μερκούρη να κρατά ένα low profile στις δημόσιες εμφανίσεις της, αλλά και στα social media δεν είχαμε συχνά την ευκαιρία να δούμε τη μικρότερη αδερφή της, Αλεξάνδρα, η οποία βέβαια δε βρισκόταν, μέχρι πρότινος, μόνιμα στη χώρα μας καθώς εργαζόταν στο Παρίσι.

Πιο συγκεκριμένα, η κατάξανθη και γοητευτική Αλεξάνδρα Μερκούρη ήταν art director σε studio της γαλλικής πρωτεύουσας, που συνεργάζεται με κάποιους από τους μεγαλύτερους οίκους παγκοσμίως, όπως Chanel και Hermes. Τα τελευταία χρόνια, όμως, εξερευνά και άλλες πτυχές του πνεύματός της και της ψυχής της, με καρπό αυτής της διερεύνησης να είναι το πιο πρόσφατο project της, το Zorba Buddha.

Η ίδια, αναφέρει στο βιογραφικό της: "Η πορεία μου, μέχρι πριν από δύο χρόνια, ήταν αφιερωμένη στη δημιουργία ιδεών και εννοιών μέσω της φωτογραφίας, των βιβλίων ή των διαφημίσεων στους τομείς των τεχνών και του εμπορίου, εργαζόμενη ως καλλιτεχνική διευθύντρια στο Παρίσι."

"Το 2019, λίγο πριν το lockdown, μια σοβαρή οικογενειακή κρίση κλόνισε τα θεμέλια και τις αξίες της ίδιας μου της ύπαρξης, κάνοντάς με να αμφισβητήσω τις επιλογές της ζωής μου και τον τρόπο ζωής μου και οδηγώντας με να αυξήσω τις εβδομαδιαίες πρακτικές γιόγκα σε καθημερινές, οδηγώντας με τελικά στο άσραμ ANS στις νότιες γαλλικές Άλπεις, για να μάθω την ιερή πρακτική της Kundalini Yoga." συνεχίζει.

Τέλος, η Αλεξάνδρα Μερκούρη ολοκληρώνει: "Σήμερα, το όνειρό μου είναι να δημιουργώ όχι μέσω εννοιών αλλά μέσω ενώσεων, ενώσεις που ενισχύουν την εμπειρία της ζωής του καθενός, είτε μέσω μιας πρακτικής, είτε μέσω ενός καταφυγίου σε έναν ιερό χώρο στη Μεσόγειο, είτε απλά με το να μοιράζεται μέσω της κοινότητας Zorba Buddha."

Μέσα από τη νέα της ενασχόληση, ενισχύει τους δεσμούς της με την Ελλάδα και, μάλιστα, συνεργάζεται και με τον πρώην σύζυγο της αδερφής της, Μάκη Παντζόπουλο, ενσωματώνοντας το Zorba Buddha στην ξενοδοχειακή μονάδα που διατηρεί ο επιχειρηματίας και η Ελένη Μενεγάκη στην Άνδρο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ