Follow us

"Unboxing Callas | Από την Κάλλας στη Μήδεια" | Tο εικαστικο πρόγραμμα για τον μύθο της μεγάλης ντίβας

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας.

MissBloom TEAM
KAΛΛΑΣ Εθνική Λυρική Σκηνή

Η πρώτη φάση του εικαστικού προγράμματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τα 100 χρόνια από τη γέννηση της Μαρίας Κάλλας θα πραγματοποιηθεί από τις 4 Μαΐου έως τις 9 Ιουνίου 2023 στο φουαγέ της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ, με την παρουσίαση της πολυμορφικής εγκατάστασης "Unboxing Callas: Από την Κάλλας στη Μήδεια", εγκατάσταση σε τρεις πράξεις. Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του επετειακού έτους UNESCO Μαρία Κάλλας 2023 του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το πρόγραμμα Unboxing Callas προτείνει έναν εικαστικό και διεπιστημονικό τρόπο προσέγγισης, εξερεύνησης και ανάγνωσης του μύθου της Μαρίας Κάλλας, στο πλαίσιο του προγράμματος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής για τα 100 χρόνια από τη γέννησή της.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΕΛΣ Γιώργος Κουμεντάκης, ο οποίος επιμελείται το αφιέρωμα της ΕΛΣ στη Μαρία Κάλλας, σημειώνει: "Μέσα από αυτή την πολυμορφική εικαστική προσέγγιση, η οποία συνδυάζει τη σύγχρονη δημιουργία με τα ιστορικά τεκμήρια, είμαι σίγουρος ότι θα αναδειχθούν νέες πτυχές και αφηγήσεις του έργου, αλλά και της μεγάλης προσωπικότητας της Μαρίας Κάλλας, τις οποίες όλοι μας, και κυρίως οι νεότερες γενιές, ευελπιστώ να κρατήσουμε ως φωτεινό παράδειγμα".

Δείτε περισσότερα στο womantoc.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ