Follow us

Στέψη βασιλιά Καρόλου | Το αναλυτικό πρόγραμμα της επίσημης τελετής

Το τελετουργικό, η ώρα της άφιξης του Καρόλου στον ναό και οι επίσημοι καλεσμένοι.

MissBloom TEAM
καρολος Splash News / Ideal Image

Απομένει λιγότερο από μια εβδομάδα για την τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου του Γ' στην Βρετανία και οι προετοιμασίες των ανακτόρων είναι πυρετώδεις. Οι πρόβες όλων όσοι θα συμμετέχουν πάνε και έρχονται σε καθημερινή βάση. Ακόμη και του βασιλιά και της συζύγου του. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η μεγάλη αίθουσα του χορού στο παλάτι του Μπάκιγχαμ έχει μετατραπεί σε χώρο που προσομοιάζει με το Αβαείο του Γουεστμίνστερ και εκεί το βασιλικό ζεύγος εκπαιδεύεται για το τελετουργικό της 6ης Μαΐου για να μην υπάρξουν δυσάρεστες εκπλήξεις κατά την διάρκεια του.

Μέσα στο ναό θα βρίσκονται πάνω από 2000 επίσημοι προσκεκλημένοι. Μεταξύ αυτών βασιλείς και αρχηγοί κρατών. Από έξω αναμένονται χιλιάδες πολίτες ενώ εκατομμύρια τηλεθεατές από όλη την υφήλιο θα παρακολουθούν ζωντανά την τελετή. Υπολογίζεται πως 300.000.000 τηλεθεατές θα συντονίσουν τους δέκτες τους για να δουν την 39η στέψη στην ιστορία του Αβαείου του Γουεστμίνστερ. Ένα τελετουργικό που οι ρίζες του φτάνουν στο 1066.

Σύμφωνα με το μέχρι στιγμής πρόγραμμα της ημέρας της στέψης, το οποίο μπορεί να αλλάξει μέσα στην εβδομάδα, γνωρίζουμε τα εξής: ( οι ώρες είναι ώρες Ελλάδος)

8 π.μ.- θα ανοίξουν οι χώροι για το κοινό κατά μήκος της διαδρομής που θα περάσει η πομπή ούτως ώστε οι πολίτες να έχουν την ευκαιρία να χαιρετίσουν το βασιλιά και τη σύζυγο του στην διαδρομή τους από το παλάτι του Μπάκιγχαμ μέχρι το Αβαείο του Γουεστμίνστερ.

Δείτε περισσότερα στο madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ